Upravnik > izvajalci del > ponudbe

Bxx

Zelenc'
2. mar 2010
1
0
1
Pozdravljeni,
mene pa zanima ali je upravnik dolžan pokazati ponudbe, ki jih je pridobil za potrebe našega bloka.
Mi imamo upravnika SPL. Kot vem je za potrebe večstanovanjskih zgradb, ki jih upravlja, že lansko leto razposlal naokoli zahtevke za ponudbe delilnikov toplote (in vse kar spada zraven), ki jih moramo do jeseni vgraditi na radiatorje.
Zdaj me zanima, ali nam mora pokazati original ponudbe, da izberemo izvajalca teh del in ali rabat oz. popust, ki ga dajo podjetja SPL-ju pri ponudbah pripada nam ali si ga pokasira SPL.
Po moje pripadajo vsi popusti nam, kajti on nam itak že računa upravljanje stavbe in to po moje spada k upravljanju, da dela v korist nas ne vem pa kako dela SPL v praksi
rolleyes-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sevedaje dolžan

predlog
menjaj na Želva doo. sam ima izkušnje spl, donf, želva.. od drugih sme slišal še za par malih, pa tudi ni ravno navdusenja

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sevedaje dolžan

predlog
menjaj na Želva doo. sam ima izkušnje spl, donf, želva.. od drugih sme slišal še za par malih, pa tudi ni ravno navdusenja

No tudi z Želvo sam nimam nekih dobrih izkušenj.... Predvsem z njihovimi svinjsko dragimi podizvajalci...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Bxx pravi:
Pozdravljeni,
mene pa zanima ali je upravnik dolžan pokazati ponudbe, ki jih je pridobil za potrebe našega bloka.
Mi imamo upravnika SPL. Kot vem je za potrebe večstanovanjskih zgradb, ki jih upravlja, že lansko leto razposlal naokoli zahtevke za ponudbe delilnikov toplote (in vse kar spada zraven), ki jih moramo do jeseni vgraditi na radiatorje.
Zdaj me zanima, ali nam mora pokazati original ponudbe, da izberemo izvajalca teh del in ali rabat oz. popust, ki ga dajo podjetja SPL-ju pri ponudbah pripada nam ali si ga pokasira SPL.
Po moje pripadajo vsi popusti nam, kajti on nam itak že računa upravljanje stavbe in to po moje spada k upravljanju, da dela v korist nas ne vem pa kako dela SPL v praksi
rolleyes-1.gif

Popust ne pripada nikomur, gleda se samo končna vsota ponudbe. Razni popusti so itak blef. Tisti popust si on ne spravi v žep ali nekaj, vsaj ne bi smel.

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Pri nas so se predstavniki bloka dogovorili za nakup predpražnikov-dobimo predpražnike,rečem super,dobimo položnico sem pa mislil,da je pomota.en predpražnik 60 evrov?!Kličem upravnika pa mi razloži,da je predpražnik 47 evrov-razlika je pa dostava ,ko jih je šel iskat v Trzin in nazaj v Kamnik.(baje je moral dvakrat v Trzin in nazaj)Tako,da ja samo za dostavo računal 260 evrov.Za ta denar jih jaz pripeljem iz Ikee...

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Pri nas je vodil naročanje delilnikov nadzorni odbor. Zbiral ponudbe ter izbral. Pri izbiri je bil prisoten predstavnik upravnika, ki je moral podati tudi svoje mnenje in preveriti pogodbo, pogoje, in ustreznost izbrane opreme. Na ta način se je precej zmanjšala možnost kakšnih provizij.
Vsekakor pa mora NO vsako (pri nas je tako) pogodbo pregledati in odobriti njeno izvajanje. Problem pri blokih pa je, da se nobenemu ne da s tem ukvarjati, če pa se kdo s tem ukvarja, se pa vedno najde nekaj ljudi, ki na veliko kritizirajo.
Povezava, do pravilnika o upravljanju večstanovanjskih stavb:
http://www.uradni-list.si/1/content?id=93454

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.941
113
pri taščici
Marsikje se kak % koga prime, sploh ce ni pravega nadzora.
V mojem bloku je vecinski lastnik drzava, tako da nekegahudega vpliva privatlastniki nimamo.
Kljub ? Upravniku (spl) pa se nic ne vemo o delilnikih.
Bo treba vecinskega lastnka ?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
No mi smo imeli sestanek in bomo poskusali pocrpat mal nepovratnih sredstev iz Eko sklada, pa je upravnik takoj bil za in seveda postavil piskercek, oziroma naznanil, da racunajo 400 EUR za pripravo razpisne dokumentacije in da sicer lahko pripravimo to sami, vendar ni tako trivialno in lahko pridobiti sredstva iz sklada in urediti vso dokumentacijo. So si naredili fajn biznis kurci, pa se tko racunajo po 12 eur mesecno samo zato, da nam poloznice posiljajo.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
400€ za dokumentacijo za eko sklad .... hahah... to pa je nateg... mislim, da to pa zmorete sami. Sej ma vsak doma fotoparat, pa računalnik, nekaj evrov za fotokopije,....

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Pri nas so cene tudi zanimivo padale. Najprej bila ponudba okrog 10.000 eur, potem ko smo naznanili, da bomo tudi sami dovili ponudbe je bila cena 8.000 eur, na koncu v finalu pa 4.500. Izbrali smo pa naso za 3.800. Pac strizejo ovce. Ce vi imeli alternativo, bi ze zdavnaj zamenjali.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Pri nas smo zadevo speljali skozi člani Nadzornega odbora, upravnik je pa SPL, ki se je hotel prisklediti čisto na koncu na letnem odboru lastnikov. Tip, ki je prišel to predstravljat ni imel pojma, prišel pa je tako nepripravljen, da je meni močno dvignilo tlak, ker smo v to res vložili veliko truda.

Pod črto je bilo tako, da so bili itak daleč najdražji, ponujajo Siemensov sistem preko podjetja Staning iz Velenja, ki pa je pri nas ponudil (ne vem sicer zakaj) enosenzorski sistem.

Če boste šli v iskanje dobavitelja sami, glejte, da boste imeli več kot 50 % podpisov lastnikov, ki se strinjajo.

Ste pa že malo pozni, če želite dobre ponudbe, ker dela je veliko, ponudnikov pa kolikor jih pač je.

Za info, za delilnike smo dosegli ceno 34 eur z ddv, odčitek pa 0,48 z ddv kot rečeno za Siemens. Pri zbiranju naj vam dajo neto ponudbo na delilnik.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Vse je v ceni!

To je bila osnova pri pogajanjih, montaža bo nekje drug mesec, to je zadnja cena. Lahko samo še ceneje.

Ni nas zanimalo to tok in to tok.

Dodal bi še nekaj okoli evropskih sredstev:
- razpis se pripravlja, ga za letos še ni zunaj, kolikor pa je znanega, pa bojo zahtevali uravnotežen sistem. Ne vem sicer kdo je tukaj že dokaj obsežno pisal na to temo, je pa zadeva zelo draga. Pri povprečju nekje 4 radijatorje na stanovanje, se ravno ne mislimo cufat za ta sredstva, saj bo montažo plačal vsak posameznik sam (ne gre preko rezervnega sklada itd).

briga

Zelenc'
18. apr 2011
2
0
1
No, kot verjetno že veste je rok za vgradnjo merilnikov podaljšan na 1.10.2015.
Zato le skrbno zbirajte ponudbe. Sicer je vedno bolje, da ponudbe, poleg upravnika, zbira tudi NO, saj upravniki večinoma podtikajo neke svoje izvajalce od katerih dobijo določene % za sklenjen posel.
Pri nas je upravnik poslal 3 ponudbe, 2 sta ble kr neki... ena pa zelo razdelana in natančno opisane vse postavke, podane reference, ... in potem slišimo da je to neka firma ki jih upravnik zlo podpira.
Torej dve levi ponudbi in ena super krasna, kaj mislite, katero bi izbrali?
wink-1.gif

LP

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Super krasno? Bogvari, kaj če bi res izbrali firmo, ki je upravniku všeč. Kaj hujšega.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ali lahko to o podaljšanju z čem utemeljiš?

Mi imamo sicer namontirano, pa me vseeno zanima ker sem kar dosti sledil temu in nisem tega opazil. Je pa res, da zelo malo spremljam sredstva javnega obveščanja za skupinsko poneumljanje
evil.gif

briga

Zelenc'
18. apr 2011
2
0
1
Novi pravilnik
Na podlagi prvega odstavka 94. člena Energetskega zakona (Uradni list RS, št. 27/07 - uradno prečiščeno besedilo in 70/08) in v zvezi s 30. členom Zakona o državni upravi (Uradni list RS, št. 113/05 - uradno prečiščeno besedilo, 89/07 - odl. US, 126/07 - ZUP-E in 48/09 ) je izdal minister za gospodarstvo PRAVILNIK o načinu delitve in obračunu stroškov za toploto v stanovanjskih in drugih stavbah z več posameznimi deli (Uradni list RS, št. 7/2010) s katerim so med drugimi novostmi podaljšali rok za vgradnjo merilnikov toplotne energije za centralno pripravo tople vode najkasneje do 1. oktobra 2015.

še iz uradnega lista .. mislim da je 29 člen.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=20107&stevilka=241

seveda moram stvar še enkrat preverit, ker sem nato zasledila še to...

"Rok do leta 2015 velja le za tiste objekte, ki imajo skupinsko ogrevanje in centralno pripravo tople vode, a le v primeru, da jim trenutna konstrukcija še ne omogoča meritev dejanske porabe toplotne energije za ogrevanje vode. V tem podaljšanem roku morajo prirediti napeljave tople vode tudi za vgradnjo teh merilnikov, v vsakem primeru pa morajo tudi oni že letos z vgradnjo ustreznih merilnikov omogočiti meritev dejanske porabe toplotne energije za ogrevanje po posameznih stanovanjih."

Očitno sem nekaj narobe razumela. Bom kar poklicala na ministrstvo in stvar preverila.. pa sporočim
LP

sicer pa Nummy .. saj ni nič narobe če, poleg upranivkovih, zbiremo še dodatne ponudbe, kajne?

wink-1.gif