uporabniški profili - pomoč

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Lep pozdrav!

Prenosnik (hp dv7) z winsi 7, se mi je ugasnil ko je zmanjkalo baterije. ko sem ga priključil na omrežje in prižgal, je po vpisu gesla napisalo:

Prijava storitve user profile service ni uspela.
Uporabniškega profila ni mogoče naložiti.

Kaj hudiča ga matra in kako rešim težavo? Hvala vnaprej!!!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Se to ponavlja? Torej če še enkrat poskusiš (izklop, vklop), dela ali še vedno ne?

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Na zalost se ponavlja. V safe mode grem lahko na namizje, nikakor pa mi ne uspe narediti drugega uporabniskega racuna
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sploh novih ne gre kreirati?

Potem razmisli o reševanju podatkov in ponovni instalaciji. (je načeloma hitreje kot kirurgija na sesutem sistemu)

Drugače pa guuglaj za "corrupt user profile" ali pa po besedilu napake, ki ti jo izpiše.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Pišem na osnovi enega drugega problema...
Poglej, kaj imaš v registru pod HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList. Ali tam najdeš nekaj, kar bi lahko bil tvoj profil? Sklepaš lahko na osnovi ProfileImagePath. Ima mogoče .BAK v imenu? Če bi bilo kaj takega, umakni .BAK.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Mislim, da nimaš veliko za izgubiti. Zaženeš regedit.exe in potem po drevesu poiščeš, kar sem ti zapisal. Če boš samo gledal, se ne bo zgodilo prav nič dramatičnega. Tako kot v raziskovalcu ne bo zginil noben file in se spremenil, če boš klikal levo po drevesu in gledal podmape. Brez strahu, pogledaš lahko, mogoče se bo dalo na osnovi tistega kaj sklepati.

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
No pa smo tam
uf-1.gif

Sems pomocjomicrosoftove help strani res nasel tisti .bak in ga po njihovih navodilih preimenoval. Sedaj pa se hudic noce zagnati niti pod safe modom. Ustavi se prinapisu dobrodosli. A ga butnem skozi okno?
frown-1.gif

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Semnekako uspel priti v register, in pod profilelist je izginila datoteka s-1-5-21xxxxxxxxxxxxxx je to OK ali sem kaj narobe zbrisal?