Uporabljate v gospodi. rafinirana olja ali nerafinirana olja?
Zakaj uporabljate nepredelano?
Popravljena anketa se nahaja malo nižje.
Zakaj uporabljate nepredelano?
Popravljena anketa se nahaja malo nižje.
Nazadnje urejeno:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Uporabljate v gospodi. rafinirana olja ali nerafinirana olja?
Zakaj uporabljate nepredelano?
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Za solate nerafirano (ekstra deviško) olivno olje.
Za pečenje kokosovo maslo (olje), trenutno rafinirano, ampak ga bom zamenjal za nerafinirano, samo ga je problem dobiti v SLO.
Olivno pa ni priporočljivo uporabljati za peko.
Citat:
Uporabnik mihagr pravi:
Ja za peko je res najboljša svinjska mast!
Še razlaga, je enkrat rekel nek starejši dohtar.
Poglej štedilnik in okoli njega, kako se nabirajo kapljice olja in kako jih je težko odstraniti čez nekaj časa.
Kjer pa pečejo na svinjski masti pa tudi čez mesece samo obrišeš in gre stran, NO NEKAKO PODOBNO SE OBNAŠATA TUDI OLJE IN MAST V ČLOVEŠKEM TELESU!
Citat:
Uporabnik mihagr pravi:
Za prispodobo pa še nista slišala?
Če svinjsko mast lahko obrišeš -se ne zapeče tako kot olje, TO POMENI DA JO TUDI TELO LAŽJE PREBAVI!
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Za solate nerafirano (ekstra deviško) olivno olje.
Za pečenje kokosovo maslo (olje), trenutno rafinirano, ampak ga bom zamenjal za nerafinirano, samo ga je problem dobiti v SLO.
Olivno pa ni priporočljivo uporabljati za peko.