Uporaba USB samo za napajanje - brez "Data Mode"

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
Za moto izlete uporabljam garmina v povezavi z zunanjo USB baterijo. Do sedaj sem uporabljal Kitajski FW/logo in pri priklopu garmina na zunanje napajanje ali celo na računalnik, je garmin ponudil dve izbiri: Garmin mode in Data mode. tako da sem lahko tako na računalniku in na zunanji bateriji normalno uporabljal navigacijo. Ker pa je ta kitajski software imel kar nekaj pomanjkljivosti, sem naložil nazaj originalnega. Originalni software se pri priklopu USB kabla takoj preklopi na Data Mode in je navigiranje onemogočeno. ali obstaja kakšna enostavna izognitev "data mode"?. imam pa garmin 1350 in 2460. vsaj enega bi rad imel možnost uporabiti na motorju z zunanjo baterijo. Moja edina rešitev je vgradnja 12V vtičnice
smile-1.gif
ampak bi rad to rešil brez tega.
lp, marko

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
jop to je seveda ena izmed rešitev, sem pa mislil da se da kako zaobiti data mode, tako kot to dela v kitajskem firmwareu

I

Izbrisan uporabnik #488

Na Nuvi 205 obstaj simpl rešitev.

1.
Priklopiš na usb in počakaš da se konekta na PC oz da gre v PC mode.

2.
Iztakneš usb kabl in ko se začne nalagati kabl takoj vtakneš in evo napajanje iz USB mode.

28.png
40.png

kot vidiš power src=usb
smile-1.gif

Sicer piše takole:
63.png

I

Izbrisan uporabnik #488

Enako deluje tudi na Nuvi 765
smile-1.gif

61.png

Edino pri 765 potem osvetlitev ne moreš imeti na ful, na kakšnih 60-70 ostane, ker USB nima dovolj moči, večji ekran.

Probaj na svojem novejšem modelu.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
1. Bil bi čas za novejši FW v7.50 nuvi 205 , tudi nuvi 765T dela tako kot si napisal za usb napajanje .Si me prehitel .

Nazadnje urejeno:

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Enostavneje na 265W. V PreBoot modu povežeš Nuvija s PC. Počakaš, da se poveže (USB Device -> USB Type B in kratek pisk). Pritisneš Exit in evo napajanje iz USB.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Mirko_Barkovic pravi:
Enostavneje na 265W. V PreBoot modu povežeš Nuvija s PC. Počakaš, da se poveže (USB Device -> USB Type B in kratek pisk). Pritisneš Exit in evo napajanje iz USB.

To je enostavneje kot kabl izvleči in ponovno vtakniti?

Zagotovo ne.