Upokojenci nas rešujejo še večje krize !!!

Ali kupujete Slovensko?

• Skupaj glasov
    41

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Se je kdo kdaj vprašal, da dejansko teh 500.000 upokojencev pripomorejo k boljšemu gospodarstvu, če ni potrošnje, potem tudi primarne in tercialne dejavnosti nebi funkcionerala. Dajem primer, upokojenec dobiva solidno pokojnino, ves denar zapravi v Mercatorju, nazadnje ko sem gledal, kaj vse kupi porkadijo same Mercatorjeve izdelke z našo znano cifro 386, sem mu mislil že sečt v roke (pa to dela že leta...), redno in pravočasno plačuje položnice (elektrika, telefon, snaga...) tako imajo podjetja vedno poplačane storitve. Z razliko od ostalih, ko večina prihodka zapravi v Lidlu/Hoferju ali Sparu (tud tu so SLO proizvodi, ampak jih je malo) in kupuje tuje proizvode, a kar je žalost, da greste potem ostali še na dopust k našim sosedom, saj pravte, da mamo NAJLEPŠO DEŽELO POD ALPAMI, zakaj potem hodte na smučanje v Švico/Francijo....imamo morje pa greste k Hrvatom...mah briga me, itak pa bi tole vsak profesor ekonomije povedal, kot sem napisal, sam da bi uporabil strokovne izraze. Švicarji kupujejo sam domače!!! Tu je tolk ugank, kot to da naša domača roba je predraga za naše zaposlene in predraga za proizvodnjo.....zato sam uvoz...neki hudo ne funkcionera, neke zakonske omejitve bi morale bit.

Kje so časi, ko si lahko kupil samo DOMAČE.
Prosim kupujte domače
Prosim kupujte domače
Prosim kupujte domače
Prosim kupujte domače

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Se je kdo kdaj vprašal, da dejansko teh 500.000 upokojencev pripomorejo k boljšemu gospodarstvu, če ni potrošnje, potem tudi primarne in tercialne dejavnosti nebi funkcionerala. Dajem primer, upokojenec dobiva solidno pokojnino, ves denar zapravi v Mercatorju, nazadnje ko sem gledal, kaj vse kupi porkadijo same Mercatorjeve izdelke z našo znano cifro 386, sem mu mislil že sečt v roke (pa to dela že leta...), redno in pravočasno plačuje položnice (elektrika, telefon, snaga...) tako imajo podjetja vedno poplačane storitve. Z razliko od ostalih, ko večina prihodka zapravi v Lidlu/Hoferju ali Sparu (tud tu so SLO proizvodi, ampak jih je malo) in kupuje tuje proizvode, a kar je žalost, da greste potem ostali še na dopust k našim sosedom, saj pravte, da mamo NAJLEPŠO DEŽELO POD ALPAMI, zakaj potem hodte na smučanje v Švico/Francijo....imamo morje pa greste k Hrvatom...mah briga me, itak pa bi tole vsak profesor ekonomije povedal, kot sem napisal, sam da bi uporabil strokovne izraze. Švicarji kupujejo sam domače!!! Tu je tolk ugank, kot to da naša domača roba je predraga za naše zaposlene in predraga za proizvodnjo.....zato sam uvoz...neki hudo ne funkcionera, neke zakonske omejitve bi morale bit.

Prosim kupujte domače
Prosim kupujte domače
Prosim kupujte domače
Prosim kupujte domače

Na hrvaško se hodi, ker je ceneje, imaš prave plaže za spremembo od betonskega portoroža, kjer za pivo daš 3,5€.
Smučanje v avstriji je ceneje, proge so znatno večje in dejansko za svoj denar dobiš kar iščeš.

Švicarji pa ti ki so doma ob meji, hodijo nakupovat v avstrijo, nemčijo, francijo in italijo, ker je znatno ceneje, tako da ne govori nekaj na pamet, bencin, čiki ipd je 15% ceneje čez mejo, ceneje v švici od sosednjih držav ni niti ena jebena sama stvar, razen kvečemu
kaka domača klobasa od kmeta. Čiki v avstriji so cca 5€, v švici 6, 7 če kupiš na napačnem mestu. In švicar se ogne nakupa v švicarski trgovini če je le možno, tut po 50km se peljejo v eno smer, nabutajo karavana do plafona in nazaj domov, saj so tako
potrošli 15 za bencin, prišparali pa 100 na zalogi. Ampak kaj bi ti govoril, ko se ti pa že na videz vidi da nisi najbolj pameten.

Crkuješ na obroke mudel.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Ja, verjamem ti, da za 50 eur v Lidlu dobiš kar nekaj žganih pijač... Pa tudi "fafnvafer" pivo je poceni.
Tudi lastnik lokalne gostilne nabavlja za svojo gostilno marsikaj v Lidlu. Od alkohola naprej...
grin1.gif

sneznaploha

Zelenc'
20. jan 2012
5
0
1
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ne ne, on bo dalje merkator fojtral, čeprav dobi dokazano pol manj.

V lidlu za 50 dobro nabutaš vozek, v merkatorju pa dobro nabutaš košarico.

Tudi v Mercatorju so pocen izdelki, določeni pa so dražji.

sneznaploha

Zelenc'
20. jan 2012
5
0
1
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

Prosim kupujte domače
Prosim kupujte domače
Prosim kupujte domače
Prosim kupujte domače

Na hrvaško se hodi, ker je ceneje, imaš prave plaže za spremembo od betonskega portoroža, kjer za pivo daš 3,5€.
Smučanje v avstriji je ceneje, proge so znatno večje in dejansko za svoj denar dobiš kar iščeš.

Švicarji pa ti ki so doma ob meji, hodijo nakupovat v avstrijo, nemčijo, francijo in italijo, ker je znatno ceneje, tako da ne govori nekaj na pamet, bencin, čiki ipd je 15% ceneje čez mejo, ceneje v švici od sosednjih držav ni niti ena jebena sama stvar, razen kvečemu
kaka domača klobasa od kmeta. Čiki v avstriji so cca 5€, v švici 6, 7 če kupiš na napačnem mestu. In švicar se ogne nakupa v švicarski trgovini če je le možno, tut po 50km se peljejo v eno smer, nabutajo karavana do plafona in nazaj domov, saj so tako
potrošli 15 za bencin, prišparali pa 100 na zalogi. Ampak kaj bi ti govoril, ko se ti pa že na videz vidi da nisi najbolj pameten.

Crkuješ na obroke mudel.

Jaz ne...ostali pa zgleda res, ko se dr*ate zaradi enga jogurta
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Res je stari. Pred kratkim sem se vselil v blok ki ima štiri stanovanja, in ti trije sosedje (fant in punca/starejši možakar/kolega)
so me prcali da morem naredit žur, ker je to običaj in da morem koktejle mešat, ker je to običaj. Vedel sem da me Hebejo,
ampak se nisem pustil, šel sem v Lidl, kupil dva litera belega ruma, (pravo) kokakolo, smetano, ananasov sok in kokosuv sirup,
nekaj limet;

Pripravil cubalibre in pina colado, predtem vsem v kaselc vrgel listič; V petek 20.00 pri "novem sosedu", party & coctails

Skupni strošek nekaj več kot 13 evrov.

V merkatorju stane flaša bakardija 16€, da grem ostalo kupovat nimam pod 30 kaj iskat.
Pa en ni opazil, da ni mešan pravi bakardi ampak falšak, le kokakola je bila orginalna... Jebat ga 20€ ni pes prišparat kar tako.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik HotSatan pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ne ne, on bo dalje merkator fojtral, čeprav dobi dokazano pol manj.

V lidlu za 50 dobro nabutaš vozek, v merkatorju pa dobro nabutaš košarico.

Žajfo v drek tiščiš, sam si pa isti pacient.
hysterical-1.gif
Verjetno sta mu atek pa mamica znižala žepnino, pa luksuz šel baj baj...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.490
457
83
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V merkatorju stane flaša bakardija 16€, da grem ostalo kupovat nimam pod 30 kaj iskat.
Pa en ni opazil, da ni mešan pravi bakardi ampak falšak, le kokakola je bila orginalna... Jebat ga 20€ ni pes prišparat kar tako.

Že tako piješ sranje, da potem iščeš še falšak taistega sranja pa že moraš nekaj prišparat, madona
tongue-1.gif

Pa še ena kost za glodanje Lidla.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Kaj bi zdaj v mercu? Itak si jim že pustil dovolj denarja in zdaj presedlal na robo, ki še za psa ni dost dobra.
grin1.gif