Upgrade na openwrt -> omejen download

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Pozdravljeni!
Po nadgranji na openwrt na Linksys WRT54G mi zadeva ne deluje pravilno. Problem je, da download hitrost omeji na nekje 1mbit, čeprav imam T2 paket optiko 10/10. Upload dela v redu. Konfiguracije razen statičnega WAN nisem spreminjal.
Imel še kdo podobne probleme?

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Men je svoje čase lepo zmogel routat 20/20 čez PPPOE, seveda samo po kablu. Ampak več kot 1MB pa tudi po wirelessu seveda. Uporabljam pa še white russian. Kakšnega qos-a nisi vklapljal? Kakšen je pa dl kakšnega test file-a direktno iz routerja?

lpm

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
testiram po UTP kablu, spreminjal nisem nič, razen dal sem dve pravili v firewall za forwadiranje portov. Tudi moj je verzija white russian. DL file iz ruterja nisem prenašal ker ne vem kje ga najdem
smile-1.gif
testiral sem na Speedtest.
Za foro sem dal nazaj stari ruter in dela 10/10
confused-1.gif

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Daj za hec poskusi downloadat en file, za katerega ves, da bi moralo iti na polno direkto iz routerja. Torej da se ssh-jas na router, pa od tem wget http://www.file......, bos vsaj malo bolj natancno lociral kje se omejuje.

lpm

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.977
6.149
113
Jaz sem pred kratkim imel problemček z DD-WRT. Namreč Triera je povišala hitrosti svojih paketov. Ko sem meril ranze speed teste, sem pa imel še staro hitrost. Na Trieri so mi zatrjevali da je moj paket nastavljen po novem, meni pa še vedno kaže staro hitrost. Nakar sem po 14 dnevnem kreganju le šel resetirat Linksysa na factory default in ga ponovnos konfiguriral. In voila... dela z novo hitrostjo.

Ne me vprašat kje in zakaj si je zapisal, da mora delat po eno in isti hitrosti.

V glavnem , gumbek reset->10 sekund, poskusit na novo nastavit, mogoče bo boljše.

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
nisem nič štimal na novo, danes zjutraj preevrim in dela 10/10. Očitno je imel T2 reso neke težave včeraj.