UMTS internet v Nemčiji?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ali mi lahko pomagate pri iskanju rešitve kako priti do UTMS ali kakega GPRS ali katerega drugega interneta preko mobilnega operaterja v Nemčiji?

Svoj prenosni računalnik bi rad priključil na internet preko katerega mobilnega operaterja vendar ne vem kaj se tam izplača oziroma če sploh kaj imajo? Kje se lahko to nabavi?
Lani je bilo nekaj takega možno na Hrvaškem če se ne motim, upam da imajo nekaj takega tudi v Nemčiji.

Nimam možnosti vzeti telefonskega operaterja kot stalni naročnik zato bi mi prav prišla kakšna prepaid opcija, če obstaja?

UMTS pcmcia kartice za prenosnika še nimam, tako da to vse še potrebujem.

Hvala!

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Hvala, kako si prijazen.
nahrung002.gif

Samo je drugače, če ti neko firmo priporoči na podlagi lastnih izkušenj kot pa da iščeš preko googla.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tukaj sem ravno pred kratkim nekaj pisal o tem >> KLIK

Pred kratkim, ko smo bili v Hannovru smo ta vzeli T-Mobile predplacniski "daily flatrate", ki ga lahko vzames tudi, ce nisi nemski drzaljvan...

Cena za SIM kartico je bila nekaj centov manj kot 20€... v tem je ze vkljuceno 10€ dobroimetja. Dnevna uproabnina za mobilni internet je 5€ (oz. 4,9€) in se steje od polnoci do polnoci... Torej je v nabavni ceni ze vkljucenih dva dni neomejenga mobilnega interneta... Kasneje se lahko kartico polni preko bankomatov, na T-Mobile prodajnih mestih (crpalke,...) ali kar preko interneta s kreditno kartico. Na voljo so polnitve 15, 30 in 50€ ... Na sejmiscu je bil na vojo WiFi, ki se mi zdi, da je kostal 10€ za 60 minut uporabe, 35€ za 240 minut ali 60€ za 600 minut... Poleg tega si pri tem WiFi omrezju omejen le na obmocje sejmisca... s T_Mobile resitvijo pa smo lahko uporabljali mobilni internet tudi tam, kjer smo prenocevali ali v mestih...

UMTS USB modem ali PCMCIA kartico pa kupis drugje...

Jaz imam en USB modem v oglasih, ce te zanima >> http://www.bolha.com/oglas383660966/hsxpa-modem-huawei-e220

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
@Jest: torej če prav razumem ti T-Mobile odbije 5€ za vsak dan uporabe... torej če ga v enem tednu uporabljam samo tri dni, potem ti odbijejo 15€ in ne 35€?

Cena je flat kar pomeni, da ni nobenih dodatnih stroškov?

Za modem ti pa še javim če vzamem, brat mi je pred 10min rekel, da ima mogoče on doma eno kartico samo ne ve kako kaj deluje
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
@Jest: torej če prav razumem ti T-Mobile odbije 5€ za vsak dan uporabe... torej če ga v enem tednu uporabljam samo tri dni, potem ti odbijejo 15€ in ne 35€?

Cena je flat kar pomeni, da ni nobenih dodatnih stroškov?

Za modem ti pa še javim če vzamem, brat mi je pred 10min rekel, da ima mogoče on doma eno kartico samo ne ve kako kaj deluje
smile-1.gif

Tocno tako... Ko prvic tisti dan uproabis prenos podatkov, se ti odsteje slabih 5€ ... in to velja do polnoci ... Se pravi teoreticno lahko znaces minuto cez polnoc uproabljat internet in ga za teh 5€ uporabljas do polnoci istega dne ...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Jest še eno vprašanje zate...

Mogoče veš kako se mora nastaviti pop3 in smtp nastavitve za odhajajočo pošto v Outlooku? Pošto prejemam, oddajam pa ne kadar sem v Nemčiji.

Drugače je pa super tole
cheer.gif

thnx 5*****

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Pošte ne oddajaš, ker se tvoj nastavljeni SMTP strežnik ne ujema s tistim, ki ga dovoljuje omrežje. Pozanimaj se pri njihovi pomoči uporabnikom ali preveri na spletu, kateri SMTP strežnik moraš imeti nastavljen.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
POP3 pusti tako kot je (ta je za prejem poste in to ti verjetno dela)... pri SMTP pa moras vpisat svoj username in password, ki ga uproabljas za POP3 ... Recimo, da imas postni predal pri SiOLu... potem je POP3 server pop.siol.net, smtp pa mail.siol.net ... Pri SMTP moras vkljucit avtentikacijo...

Jaz uporabljam svoj streznik in na ta nacin mi je delovalo tudi v Nemciji BP ...

Lahko pa probas nastavit SMTP streznik ponudnika dostopa do interneta... Ta pa je (ce uporabljas tole T-Mobile resitev) smtpmail.t-online.de (brez avtentikacije)