Umrl je medvedek Knut

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Umrl oboževani severni medvedek Knut

Berlin - Oboževani živalski zvezdnik, severni medvedek Knut, je umrl, je sporočil njegov čuvaj v berlinskem živalskem vrtu Heiner Klös.

polarbear.jpg

roza.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
So what?
Pač je crknil en zaprt severni medved, who cares. Na Severnem tečaju in tam okoli jih je malo morje.
Bolj me zanima, koliko ljudi je umrlo danes zaradi lakote ali vojn. Ali pri nas zaradi prometa ali samomorov. Neee, v cajtnge je treba dat medveda.
bonk.gif

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Res je, iztrebl smo cele živalske vrste, uničl čuda enega življenja, pobil so nevemkolk otrok, nešteto otrok crkuje od lakote mi pa zabijamo miljone za dve pande in tri polarne medvede. In zdej bo pol evrope jokalo in spet bo nekdo mastno zaslužu. Škoda da ni zrasu tolko da bi se dal meso lohk v salame ker bi bile odlične, pa koža bi tut pasala v kako brunarco.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Poginil je, ne umrl. Od živali edino za čebele lahko rečemo, da umrejo. Vsaj tako so pred časom govorili...

Ne drži več.

Tale medvedek je umrl. Marsikdo v današnjih časih pa crkne. Crkne kot pes... In prav je tako.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
So what?
Pač je crknil en zaprt severni medved, who cares. Na Severnem tečaju in tam okoli jih je malo morje.
Bolj me zanima, koliko ljudi je umrlo danes zaradi lakote ali vojn. Ali pri nas zaradi prometa ali samomorov. Neee, v cajtnge je treba dat medveda.
bonk.gif

mogoče je tak halo okol tega, ker je bilo veliko truda vloženega, da se je sploh rodil.

Vidiš, mene pa sploh pa ne zanima koliko ljudi umre zarad vojn in lakote. Ker to si itak človeštvo samo kuha.

In kaj bi bilo drugače, če bi vedel, da je danes umro 5 ljudi zarad nesreč, 2 zarad samomora, 34 se jih ni več zbudilo, 345 jih je umrlo v letalskem napadu, 50.000 v potresu, 100.000 v poplavah,... a se zdej kej drugač počutiš in več veš?

Pač medo je bil znan in tako kot vsaka znana osebnost si je pač zaslužil članek. Sej vseh ostalih 20 k jih ta mesec umrlo ni nikjer omenjenih, tko da boš srečen.

In ne, na severnem tečaju jih ni malo morje, ker smo jih že skor vse iztrebl.

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
A smo jih direktno iztrebl? Poznamo kako kulinarično specialiteto iz severnega medveda; da probam preden zmanjka?

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Stegnu se je...

Tudi ti se boš stegnu... Ali pa crknu (če ti je ljubše).
In tri mesece potem, ko te ne bo več, te bodo skoraj vsoi pozabili. Da ti bo jasno! Knuta pa ne bojo...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Stegnu se je...

Tudi ti se boš stegnu... Ali pa crknu (če ti je ljubše).
In tri mesece potem, ko te ne bo več, te bodo skoraj vsi pozabili. Da ti bo jasno! Knuta pa ne bodo...

Vska žival si namreč zasluži več pozornosti in spoštovanja, kot večina ljudi!

Nazadnje urejeno:

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Človek ima navado prijateljevat z nekom ki je inteligenčno približno na njegovem nivoju. Eni pač razumejo naravno hierarhijo, medtem ko drugi še vedno živijo v svetu slikanic kjer trije prašički ukrotijo volka in potem jejo skupaj tortice iz karfjole.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik Dr.Rugelj pravi:
A smo jih direktno iztrebl? Poznamo kako kulinarično specialiteto iz severnega medveda; da probam preden zmanjka?

kako to misliš - direktno iztrebil? ja, direktno jih bomo iztrebil. Z lovom za razne petičneže, k imajo ogromen fetiš, da ima doma v dnevni nekaj od neke redke živali...

in ja, zihr je kakšna specialiteta. Vprašaj tamkajšnje prebivalce. Tko kot pri nas poznamo jedi iz medveda, jih tam tudi zihr. Pa mislim, da okus ne more bit dost drugačen kot naši medvedi...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Mogoče ne veš, da ga je mama po rojstvu zavrgla. Zakaj? Verjetno ne zato, ker je tok srečna, ker je zaprta v živalskem vrtu in svoje naravno okolje (minus 40, sneg in led vsenaokol, lov za ribami, ...) doživi nekajkrat letno pozimi, ko v Berlinu pač padejo temperature na njej normalnih -20. Zadrževanje takih živali v živalskem vrtu zato, da zdolgočasen folk na njih firbca pase, je mučenje živali par excellence in bi bilo potrebno tako početje prepovedati z zakonom. Divja žival je za v naravo in njeno domače okolje, ne pa za v nek jeben zoo, ki ne nudi n od naravnega okolja. Tega se probite zavedat vsi brezkompromisni "zagovorniki"
rolleyes-1.gif
pravic živali.
In ne, jaz nisem nikogar iztrebil. Niti ne hodim firbca past po zoo-jih, ker sem proti, da se divje živali muči v ujetništvu. Zadnjič sem bil v enem odprtem zoo-ju v Indoneziji in ko sem videl tigre in črne panterje, ki so imeli 100 kvadratnih metrov ozemlja, sem si rekel, da takih mučenj divjih živali ne bom več gledal niti ne bom s svojim prispevkom v obliki vstopnine tega mučenja podpiral.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik Dr.Rugelj pravi:
Človek ima navado prijateljevat z nekom ki je inteligenčno približno na njegovem nivoju. Eni pač razumejo naravno hierarhijo, medtem ko drugi še vedno živijo v svetu slikanic kjer trije prašički ukrotijo volka in potem jejo skupaj tortice iz karfjole.

ne. eni ljudje vidijo živali kot sobitja v svoji okolici, prostor, kamor smo se MI priselili, in jih spoštujejo kot "sostanovalce" In malo spoštovanja bi le mogli met, ker nas ubistvu te živali držijo pokonci.
In ti recimo ne razumeš, da živali niso na svetu zaradi nas. In da so bile tukaj veliko pred nami. In tam, kjer ni človeške roke zraven, še vedno poteka življenje v pravi naravni hierarhiji.
Če se pa živali pobija zarad luksuza in adrenalina, pa to ni več naravna hierahija. In tako ravnanje pač podira naravno hierarhijo, in enkrat se bo tudi končala, ko bomo ostali sami na tej zemlji, ali pa bo ravno obratno - upam - da bo narava ostala brez nas. Zaenkrat nam kar dobro kaže, da ne bomo šli tazadnji...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

In ne, na severnem tečaju jih ni malo morje, ker smo jih že skor vse iztrebl.
Seveda ne, jih je še več kot toliko. Severnih medvedov je trenutno več kot kadarkoli v zadnjih dveh stoletjih

22. jul 2007
1.398
43
48
V soboto je oboževalce polarnega medveda Knuta šokirala vest, da je štiriletna zvezda berlinskega živalskega vrta poginila. Na portalu Youtube pa se je pojavil še šokanten posnetek travmatičnih zadnjih trenutkov Knutovega življenja.
Zakaj je oboževani medved Knut poginil pred očmi zgroženih obiskovalcev?
Knut je očitno umrl bolečinah, potem ko se je nekaj časa vrtel v krogu. Naenkrat ga je zgrabil krč in padel v bazen. V živalskem vrtu so domnevali, da je doživel srčni napad, bali pa so se tudi, da ga je kdo od obiskovalcev namerno ali nenamerno zastrupil s hrano.
Za njegovo smrt mnogi krivijo živalski vrt, ameriška organizacija za zaščito živali PETA jih je obtožila preveč intenzivnega parjenja, saj so ga zaprli v ograjen prostor s tremi samicami, ki pa ga niso sprejele medse in so ga pogosto nedlegovale, napadale in grizle. Knuta so zato baje mučile hude psihološke težave in stres.
No, ugibanj, kaj je povzročilo smrt 4-letnega polarnega medveda, je zdaj konec. Obdukcija je namreč razkrila, da je imel Knut bolezen možganov. "Na njegovih možganih smo odkrili spremembe, ki jih lahko razumemo kot vzrok njegove smrti," so zapisali v poročilu in dodali, da na drugih organih niso odkrili nobenih posebnosti. A obdukcije še ni konec, saj bodo izvedli še nekaj histoloških testov.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Mogoče ne veš, da ga je mama po rojstvu zavrgla. Zakaj? Verjetno ne zato, ker je tok srečna, ker je zaprta v živalskem vrtu in svoje naravno okolje (minus 40, sneg in led vsenaokol, lov za ribami, ...) doživi nekajkrat letno pozimi, ko v Berlinu pač padejo temperature na njej normalnih -20. Zadrževanje takih živali v živalskem vrtu zato, da zdolgočasen folk na njih firbca pase, je mučenje živali par excellence in bi bilo potrebno tako početje prepovedati z zakonom. Divja žival je za v naravo in njeno domače okolje, ne pa za v nek jeben zoo, ki ne nudi n od naravnega okolja. Tega se probite zavedat vsi brezkompromisni "zagovorniki"
rolleyes-1.gif
pravic živali.
In ne, jaz nisem nikogar iztrebil. Niti ne hodim firbca past po zoo-jih, ker sem proti, da se divje živali muči v ujetništvu. Zadnjič sem bil v enem odprtem zoo-ju v Indoneziji in ko sem videl tigre in črne panterje, ki so imeli 100 kvadratnih metrov ozemlja, sem si rekel, da takih mučenj divjih živali ne bom več gledal niti ne bom s svojim prispevkom v obliki vstopnine tega mučenja podpiral.

ja, in kaj je zdej potem medved kriv, da imaš tak odnos - Eh, pač je crknil še en. A se ti nič ne smili? Tukaj si pa napisal, kako si proti mučenju. Sam ta medo ni bil nič kriv. In pač je bogi, da je mogu v ujetništvu umrt. Pa ne samo on. Vsaka žival si zasluži tok spoštovanja, da ne moreš reč "Eh crknu je. who cares?". In tud za pse je žaljivka, da se jih uporablja v teh frazah...

Ja - poleg zoo-jev naj zaprejo še vse cirkuse, kjer imajo živali. Vglavnem vse ustanove, kjer se zadržuje divje živali. Tukaj se čist strinjam s tabo.

Čeprav če gledaš po drugi strani, je bolje, da se žrtvuje nekaj divjih živali, in imajo ostale potem mir v naravnem okolju... sej vem, sej ga nimajo. ker nekaterim ni dovolj le pogled na žival, ampak jih zadovolji šele strel.

evo
http://24ur.com/novice/slovenija/kuzki-ubiti-in-odvrzeni-ob-cesti.html
a ob taki novici tud rečeš... eh, pač je crknil še 6 mladičev... ???

pa še dons maš v novicah, članek, kako so psu izrezali zaraščeno ovratnico...
in kdor ob takih novicah ostaja hladen, ne more bit gladek.