Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Mogoče ne veš, da ga je mama po rojstvu zavrgla. Zakaj? Verjetno ne zato, ker je tok srečna, ker je zaprta v živalskem vrtu in svoje naravno okolje (minus 40, sneg in led vsenaokol, lov za ribami, ...) doživi nekajkrat letno pozimi, ko v Berlinu pač padejo temperature na njej normalnih -20. Zadrževanje takih živali v živalskem vrtu zato, da zdolgočasen folk na njih firbca pase, je mučenje živali par excellence in bi bilo potrebno tako početje prepovedati z zakonom. Divja žival je za v naravo in njeno domače okolje, ne pa za v nek jeben zoo, ki ne nudi n od naravnega okolja. Tega se probite zavedat vsi brezkompromisni "zagovorniki"
pravic živali.
In ne, jaz nisem nikogar iztrebil. Niti ne hodim firbca past po zoo-jih, ker sem proti, da se divje živali muči v ujetništvu. Zadnjič sem bil v enem odprtem zoo-ju v Indoneziji in ko sem videl tigre in črne panterje, ki so imeli 100 kvadratnih metrov ozemlja, sem si rekel, da takih mučenj divjih živali ne bom več gledal niti ne bom s svojim prispevkom v obliki vstopnine tega mučenja podpiral.