Umikanje reševalnim vozilom & slovenski vozniki

hrbt

Pripravnik
9. dec 2012
50
0
6
Prejšnji teden gremo z morja in seveda naletimo na prometno. Šleparji vsepovprek, slovenski janezi in janeziči kar po sredi, zabašejo vseskupaj seveda zadaj pa rešilec ni mogel par minut nikamor. Polno nervoze, slabe volje, skratka slovenska kultura vožnje je na psu.

Več o tem na nujni vožnji in preventivna fotka kako naj bi se vsi umikali sem zasledil v članku:

Umikanje intervencijskim vozilom in slovenska kultura vožnje?!?!

Pa vi, upoštevate nasvete in vozite zbrano, se umikate pravočasno in varno? Ali ste še eden izmed mnogih nesposobnih janezov ?
priden.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Kdor tega ne obvlada in ne izvede, vozniško in avto v rezalnik, njega pa v Polje.
Babo pa v Begne.
Pamže pa v posvojitev.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Danes sem se skoraj celno zabil v resevalno vozilo. Imel je prizgane lucke, brez sirene in ni dal zmigavca, ko je zavijal levo, [cenzura]! S tem, da je se hotel sekat ovinek. Kako za vraga naj jaz vem, da bo on zavil levo. Bres sirene sem ga pa opazil sele 20m pred kriziscem.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Kognitivne sposobnosti so ti bile zmanjšane zaradi pomanjkanja audio dražljajev. Predlagam pritožbo pristojnemu ministru.
tongue-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Sem imel podobno izkušnjo, s tem da so v mojem primeru k.reteni v policijskem avtu brez sirene prehitevali direkt v škarje na ozki cesti v naselju ...
bonk.gif

Sicer dnevno opažam da veliko šoferjev zmrzne in reagira zmedeno, ali pa sploh nič, kadar jih dohiti vozilo s prednostjo (rešilec, policaji, gasilci) ...
evil.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Saj nismo edini. Se mi je že večkrat zgodilo, da med tem ko sem se jaz umaknil na desno rob pasu, me je začel kak Čeh ali pa Madžar kar prehitevati in voziti vštric mene.
bonk.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja sploh nemores kej narest ko so teleta na kupu pri zamaskih. Drzim razdaljo treh avtomobilov, zaradi zaviranja ali pa zato da unicis efekt bremza/gas, ti takoj nekdo notr skoci kao lej kolk je placa. Na avtocesti ko prehitevas pri 150km/h ni sans da imas varnostno kaksne15m, to takoj zacnejo blendat za tabo, ce prehitevas mors bit cist naliman sprednjemu na rit da je mir.

sad

Guru
24. avg 2007
21.251
9.884
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ja sploh nemores kej narest ko so teleta na kupu pri zamaskih. Drzim razdaljo treh avtomobilov, zaradi zaviranja ali pa zato da unicis efekt bremza/gas, ti takoj nekdo notr skoci kao lej kolk je placa. Na avtocesti ko prehitevas pri 150km/h ni sans da imas varnostno kaksne15m, to takoj zacnejo blendat za tabo, ce prehitevas mors bit cist naliman sprednjemu na rit da je mir.
zmaga.gif
Sam se ne sekiram toliko, čeprav je malo jajc, če ti je naliman pol metra na odbijač. Se pa ob prvi priliki takemu debi.lu odmaknem. Če sem pa slabe volje pa malo zavorne lučke prižgem. Običajno jih odnese ene 50m nazaj. Ja, vem, da sem takrata na isti ravni kot tile, ampak je.biga, včasih je treba tudi nekaj zastonj zabave met.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.291
7.059
113
pri taščici
Pri 150 bi po ps moral imeti varnostno skoraj 100m ne pa 15. Je pa res da se včasih tudi v 15m še kdo stlači. In imaš samo še 5m varnostne

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja sej je vec razdalje to sem kr tko napisal na uc. Skartka premalo ce pride do sranja, sam da bi imel pa konkretno razdaljo pa ni sans, v bistvu se po prehitevalnem danes itak ze skoz vozi tko da take razdalje sploh nemores imeti ker ti takoj trobijo in deluje kot da ti zaviras promet.

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Enkrat sem mogel it na nujno vožnjo z reševalnim. Recimo Trebnje-NM, mal vec. Že na AC, če se je oseba odločila da bo prehiteval, je pa ne glede na to, da je reševalno s prižganimi lučmi bil in še sireno vklopil. Po NM se pa razume da je hitrost 53 na uro, ker se spuščeni megani in clijoti nočejo odmaknit. Je vendarle treba čez robnik.
Slovenci smo res kulturni na cest. Bi bilo potrebno še kako uro več na kulturi nardit, ko se dela izpit

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
ksz

No, kako bi se pa razporedili na pomurski AC, kjer ni odstavnih pasov?

Pred kratkim sem slišal da je najbolje, da gredo vsi skrajno levo, da je vozni pas čim bolj prost. Cesta je tako ozka, da 3 vozila vzporedno le stežka peljejo, če je tovornjak pa itak skoraj ni šans.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Kar je bedarija (ker s tem ne pridobiš nič več placa). Levi čisto levi, desno čisto desno (kamioni pa smo desno). Treba je samo folk (s kaznimi) prisili, da grejo čisto levo in čisto desno. To pomeni 10 cm in ne meter od ograje.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kar je bedarija (ker s tem ne pridobiš nič več placa). Levi čisto levi, desno čisto desno (kamioni pa smo desno). Treba je samo folk (s kaznimi) prisili, da grejo čisto levo in čisto desno. To pomeni 10 cm in ne meter od ograje.

Na prekmurski avtocesti to ni možno, ker so vozni pasovi pol metra ožji, kot je standard za avtoceste. Če bi se razporedili po tvoje, ne ostane na sredini dovolj prostora za intervencijska vozila.

hrbt

Pripravnik
9. dec 2012
50
0
6
hehe še vedno samo kregarija brez pravih rešitev :D tipično janezovsko.press
smile-1.gif
)