Umanotera

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Evo, če se Magna zaradi njih slučajno seli na Madžarsko, da se ve, koga je treba na g***c....

Gaja Brecelj, direktorica

Renata Karba, vodja projektov

Polonca Valič, vodja projektov

Andrej Gnezda, vodja projektov

Uprava:

Jernej Stritih, predsednik

Vida Ogorelec, članica

Goran Šoster, član

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Ma saj po svoje si recem, da morajo tud taki bit, ampak matr, da bi pocas blo treba vecino teh civilnih iniciativ ipd. Luftarjev nagnat delat kej koristnega ne pa samo zrak mesat.
10.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Če preženejo Magno, katera bi ljudem dala zaposlitve, bi jih res mogli preganjat

RagnarZ

Fizikalc
17. feb 2016
936
174
43
Jebemu mater da bi jih blo res treba zapret ce Magna ****** zarad njih. Pa vsem tem na faci na veliko pise: "Cel lajf nisem nic pametnega naredu". Pa zenskam se tud vidi da niso kurca ze desetletja dobile.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Če Magna pravi za začetek 400 delavnih mest, v primeru ne Magne, bi temu društvu naprtil doživljensko plačilo nadomestil za 400 brezposelnih.
Tak ko onemu, ki pravi ne veternicam za elektriko zaradi povzročanja hrupa, dal bi mu pecikl pa dinamo pa da mi proizvede vsak dan elektrike kot veternica... pa da mi ne piskne, ker hrup moti okolico

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Naj bodo, ampak na trgu naj pridobivajo sredstva in absolutna prepoved sodelovanja s podjetji v kakršnikoli (magari minimalni) lasti države!

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Če Magna pravi za začetek 400 delavnih mest, v primeru ne Magne, bi temu društvu naprtil doživljensko plačilo nadomestil za 400 brezposelnih.

Tako je. Ampak cmera subvencionira novo zaposlovanje takih kre.tenov...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Ta umanotera so eni taki bleferji, sem imel že enkrat opravka z njimi, [cenzura] ko se filozofi vtikajo v inženirske posle potem pa sploh ne veš kaj bi jim odgovoril na njihova butasta vprašanja ki nimajo nobene veze s stroko.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.975
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Siol
Najvisji predstavnik Magne v Evropi je bil pri NSI, tocneje pri Mateju Toninu ker se je zanimal zakaj Slovenija nasportuje investiciji.

Iz njegovih besed spodaj boste izvedeli, da je vse skupaj zavito v meglo in da je ministrstvo oz minister z vso svojo ekipo zavajal in verjetno tudi lagal slovenski javnosti, da so Magni ponudili vec lokacij.

V resnici so krivi na ministrstvu, ker so imeli svoje racunice pri projektu in to je zelo zalostno. Na koncu pa bo trpela drzava in ljudje - postavljeno ali ne! Lahko bi bilo v Kidricivem ob Talumu, ki je ze industrijska cona ali celo v TAMu.

"Gospoda Althausa je zanimalo, zakaj je toliko nasprotovanj naložbi na predlagani lokaciji, saj je bila to edina lokacija, ki jim jo je ponudila prav slovenska stran," so nam o vsebini sestanka povedali v stranki. "Povedal je, da jim slovenska stran ni ponudila niti Kidričevega niti Tezna. Povedal je še, da vzporedno lokacijo pripravljajo tudi na Madžarskem, če v Hočah ne bo vse pripravljeno za gradnjo v začetku jeseni."
Odgovorna Vlada R Slovenije bi za taksen projekt pripravljala najmanj tri lokacije hkrati.

Ne pa samo ene in eno gradbeno dovoljenje. To je kot bi sla Barcelona igrati v Berlin finale Lige prvakov in bi s seboj peljali samo 11 nogometasev, brez rezerv.

V: Ce je bilo Magni tako pomembno, da pripravlja vec lokacij hkrati in jim stroski niso pomembni, zakaj niso naslednje lokacije pripravljali neposredno v blizni Hoc?

O: Zato ker jim te niso bile ponujene, ker so nasinesposobni, mogoce celo koruptivni in so hoteli samo eno lokacijo na kateri bodo zasluzili miljione.

P.S. Npr. kmetom so ponujali manj kot 10Eur/m2, Magni pa prodajali za 40+ Eur/m2. Da o drugih stvareh ne govorimo. Jaz sem zelo razocaran, ali v Sloveniji res ne znamo izvesti nic transparentno?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:

Če že ravno navajaš njihove vire sredstev je zelo pomenljiv zapis čisto spodaj.
wink-1.gif

Neizpodbitno dejstvo je, da so VSI nevladniki MOJSTRI pridobivanja sredstev iz najrazličnejših "EU" skladov, ki pa so tam ravno zaradi tega, da se "zamegljujejo" prava vprašanja današnjika.

Res me veseli, da Magne ne bo v Sloveniji, bom vsaj pokopan v čisti zemlji in zalit z neoporečno studenčnico, čeprav bom umrl od lakote!!!

napaka

Pripravnik
5. maj 2009
63
5
8
Problem za močvirnike je, da bi Magna stala v okolici Maribora na splošno.
Tale rezervni kristus zgoraj bi isto sral, če bi bila lokacija za Magno v TAMu, Kidričevem, Šentilju...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Koga točno ste potamanil, ko je IBM spizdil iz Slovenije?

Neprimerljivo. Šli so, ker je bil SLO trg premajhen za imet celo pisarno. Niso edini, ki regionalno združujejo stvari. In seveda gredo raje tja, kjer so nižje plače, kot kup ostalih (Zagreb je zelo priljubljen).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.661
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Siol
Najvisji predstavnik Magne v Evropi je bil pri NSI, tocneje pri Mateju Toninu ker se je zanimal zakaj Slovenija nasportuje investiciji.

Iz njegovih besed spodaj boste izvedeli, da je vse skupaj zavito v meglo in da je ministrstvo oz minister z vso svojo ekipo zavajal in verjetno tudi lagal slovenski javnosti, da so Magni ponudili vec lokacij.

V resnici so krivi na ministrstvu, ker so imeli svoje racunice pri projektu in to je zelo zalostno. Na koncu pa bo trpela drzava in ljudje - postavljeno ali ne! Lahko bi bilo v Kidricivem ob Talumu, ki je ze industrijska cona ali celo v TAMu.

"Gospoda Althausa je zanimalo, zakaj je toliko nasprotovanj naložbi na predlagani lokaciji, saj je bila to edina lokacija, ki jim jo je ponudila prav slovenska stran," so nam o vsebini sestanka povedali v stranki. "Povedal je, da jim slovenska stran ni ponudila niti Kidričevega niti Tezna. Povedal je še, da vzporedno lokacijo pripravljajo tudi na Madžarskem, če v Hočah ne bo vse pripravljeno za gradnjo v začetku jeseni."
Odgovorna Vlada R Slovenije bi za taksen projekt pripravljala najmanj tri lokacije hkrati.

Ne pa samo ene in eno gradbeno dovoljenje. To je kot bi sla Barcelona igrati v Berlin finale Lige prvakov in bi s seboj peljali samo 11 nogometasev, brez rezerv.

V: Ce je bilo Magni tako pomembno, da pripravlja vec lokacij hkrati in jim stroski niso pomembni, zakaj niso naslednje lokacije pripravljali neposredno v blizni Hoc?

O: Zato ker jim te niso bile ponujene, ker so nasinesposobni, mogoce celo koruptivni in so hoteli samo eno lokacijo na kateri bodo zasluzili miljione.

P.S. Npr. kmetom so ponujali manj kot 10Eur/m2, Magni pa prodajali za 40+ Eur/m2. Da o drugih stvareh ne govorimo. Jaz sem zelo razocaran, ali v Sloveniji res ne znamo izvesti nic transparentno?

Podobna zgodba kot z IKEo in Jankoviæem
cheer.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
To da ponudiš samo eno lokacijo je tudi neumnost, ampak poglej kje TAM stoji, sedaj se kregajo kako bo to škodljivo za ljudi TAM je pa še bolj v naseljenem delu. Rušenje vsega tistega je verjetno daleč od tega da bi bilo poceni. Da bi gradili pri Talumu....sem bil dostikrat tam, še več gozda bi posekal in ravno tako bi šla najboljša kmetijska zemljišča kot tukaj.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.661
113
A ni talum tolk onesnažu z odplakami da se ne mormo pogovarjat o kmetijskih zemljiščih?

B81

22. jul 2007
37.667
10.948
113
Pa sem iz te obcine, pa ne bi imel nic proti. Bolje lakirnica kot migrantsko selo
smile-1.gif