ultimativno sredstvo proti rosenju stekel v ....

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
.... avtomobilu. tale dez in pa mikrofilter pred ventilacijo je idealen, da se ves avto zarosi. tudi klima v tem primeru ni vsemogocna.

s cim mazete notranjost svojih avtomobilov? je sonax se vedno ultimativno sredstvo za resitev problema? kaj pa te nove nano tehnologije? kaksne izkusnje?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Nikar ne maži s kakim sonaxom.

To sem jaz enkrat naredil pred leti.

Nekaj časa je bilo O.K., potem sem pa enkrat spomladi našel na prvi šipi cele kaplje vode.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Jaz sem že enkrat pisal, pa me najbrž nihče ni resno jemal. Najbolj poceni je clin (henkel), ker ima dodan alkohol, čisti alkohol ali pa kis. Pač s tem spucaš stekla pa je.
Pa ne šlatat stekel za vsak k.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
še najboljši recept je da so šipe čiste, se precej manj rosi

ja seveda cista stekla so pogoj, ampak steklo je precej hidroskopicno (beri hrapavo) in kondenz se lepo usede not in potem se nic ne vidi ven ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
... in klima pod 4-5 stopinj žal ne opravlja svojega dela.
frown-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Jaz sem kupil na pumpi neko sredstvo, pošpricaš in pobrišeš, deluje par dni, potem je potrebno postopek ponovit...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ne. Ne poznam klime, ki bi delala pri tej zunanji temperaturi.

Jaz še nisem imel problemov z rošenjem stekel pa je avto star 9 let in so že letos na našem koncu bile temperature okoli -9°C

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
welcome to 2008
confused-1.gif

novodobne delujejo po potrebi tudi pri -25°C

In ti hladi zrak na -50?
bonk.gif

Verjetno je bilo mišljeno, da kompresor ne deluje pri takih temperaturah. Sicer pa pri -10 stopinjah ti nobena klima ne bo sušila zraka, ker je zunanji zrak pri taki temperaturi SUH! Šipe ratajo pozimi vlažne zaradi kondenza od znotraj (sneg na čevljih, dihanje, itd.) in vse kar pomaga je da čimprej prezračiš avto! Vse šipe dol, pa je šipa čista ko solza v 1 min!
evil.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.405
5.684
113
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Jaz sem že enkrat pisal, pa me najbrž nihče ni resno jemal. Najbolj poceni je clin (henkel), ker ima dodan alkohol, čisti alkohol ali pa kis. Pač s tem spucaš stekla pa je.
Pa ne šlatat stekel za vsak k.

točno to. super čista nemastna šipa in gre rosa ob ventilatorju na enki stran.
če pa so šajbe nevem kak napacane in mastne pa se samo rosi

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Fina suha krpica, dobil sem jo v BMWjevem kompletu. Obrisal in se nič ne rosi več.
cool-1.gif

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Čist mikro filter.
Pri meni je bil problem ko se je nabralo listje in voda ni odtekla skozi predvidene kanale.
Posledica je bila da je ventilator občasno poleg zraka potisnil še vodo do mikrofiltra.Ta je bil moker, posledično so bile šipe vedno zarošene.
Pomagalo je čiščenje kanalov za odtok vode in zamenjali mikro filter.

Preveri filter če je moker.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.545
433
83
avto v hangar zapelji..
hec na stran - nekej nimaš OK, možakar

drugače je ULTIMATIVNO SREDSTVO PROTI ROSENJU FOLIJA, ki jo kolega lima na SPARove hladilnike;)
Folija kot za temnjenje stekel, polaga se jo z alkoholom - je pač prozorna

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Po mojem je precej odvisno tudi od volumna kabine. Na dvosedu - majhen volumen kabine - sem imel vedno težave z rosenjem pozimi - avto s klimo, sedaj v avtu večjega razreda kjer je volumen večji pa mi sprednje odroševanje posuši šipo v slabi minuti.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

Šipo z notranje strani temeljito očistit (jaz za to uporabim Kanebo krpo). Problem z rosenjem je potem BISTVENO manjši.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.752
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
welcome to 2008
confused-1.gif

novodobne delujejo po potrebi tudi pri -25°C

In ti hladi zrak na -50?
bonk.gif

Verjetno je bilo mišljeno, da kompresor ne deluje pri takih temperaturah. Sicer pa pri -10 stopinjah ti nobena klima ne bo sušila zraka, ker je zunanji zrak pri taki temperaturi SUH! Šipe ratajo pozimi vlažne zaradi kondenza od znotraj (sneg na čevljih, dihanje, itd.) in vse kar pomaga je da čimprej prezračiš avto! Vse šipe dol, pa je šipa čista ko solza v 1 min!
evil.gif

Tako je. Nobena klima pod določeno temperaturo ne bo hladila in sušila zraka, ker je to nepotrebno. Hint: absolutna vlažnost pri nizkih temperaturah je zelo majhna, potem pa ta zrak samo še ogreješ in se šipe hitro odrosijo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
17758-icon_confused.gif

Pri +4 mi klima ne dela, in rabi kar nekaj časa, da ogreti zrak kompletno odrosi šipo (če je avto mrzel, lahko to traja tudi 5 in več minut). Zrak je lahko takrat še zelo zelo vlažen.
Pri +5 mi klima dela,šipa je odrošena v 20-30 sekund.

Klime bi morale delati vsaj do -2 ali pa vsaj 0.