UKRADENO GORSKO KOLO ELAN WAVE +

bd1974

Zelenc'
17. maj 2010
1
0
1
Maribor
V petek 14.5.2010 je bilo v Mariboru lokacija Tezno ukradeno gorsko kolo ELAN WAVE +.
Kraja je bila prijavljena policiji z vsemi številkamiin podrobnimi podatki kolesa.
Iskanje kolesa in osebe ki je ukradel kolo je v teku, če bi kdo imel kakršne infor. o kolesu me prosim kontaktirajte na e-mail: bd11974@gmail.com

V pažnjo vsem, da vam kdo ne ponudi ukradenega kolesa.

hvala in lepo pozdravljeni

02Elan-Wave__01.jpg

bd
ne-ne-1.gif

Nazadnje urejeno:

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Lahko opišeš še okoliščine, ključavnico in način kraje? Morda bomo lahko tako drugi preprečili podobno nepriliko.

Sožalje.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik bd1974 pravi:

V pažnjo vsem, da vam kdo ne ponudi ukradenega kolesa.

Ne zameri, ampak ker imam logiko razmišlanja "vojnega dobičkarja" in mam rad drage stvari sumljivega porekla,
če mi kdo ponudi ta bajk za 300€, mu rečem; glej model, tu maš 100€, pa tiho bom da je kolo s tezna dne 14.5.

Tako da s tem sporočilom si odkrito povedano delaš več slabega kot dobrega.

Itak pa ta kolesa tega kova večinoma potonejo v kleti za kake 3 mesece da se zadeva poleže,
serijska se zbrusi, kaka nalepka dol in druga gor, mogoče felne in belanca iz drugega podobenega
kolesa kolesa, te pa na tistega, in dobi 2 "nova" kolesa.

Če nisi hud poznavalec teh koles, boš zamenjano belanco in felne težko opazil, za drobiž ki ga daš za tako kolo
pa ti je itak vseeno, sila malo možnosti je da me ustavi policija in zahteva papirje.

Upam da se kolo najde, ampak glede nato da se niti za vkraden avto ne zganejo oz. poberejo podatke in ga ne iščejo,
imaš sila malo šans.

Znancu so odpeljali nakedbike za 10k, pa po treh mesecih pravijo "nič ni novega o vašem motorju".

Sožalje nad izgubo.

Moj nasvet kako ga išči;

čekiraj bolho, čekiraj forum o kolesarjenju, lahko greš na bolšji sejem ki ga imaš čez cesto, ampak
nobeden ga nebo prodajal 200m stran kjer ga je vkradel.

daj oglas da iščeš tako ALI podobno kolo, mogoče te lopov kontaktira... Poskusit ni greh.

(kot kupec se izdajaj da si s celja in se boš pripeljal v maribor na ogled...)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Eh, to je stalnica, sploh v LJ zgine dnevno vsaj 10 koles.

Samo je to kr huda zadeva in te hitro zanese...

Hodim h kolegu in sosednja hiša ima pod nadstreškom za ograjo (ki je večino časa odprta)
lepo zbirko koles, sploh eden je extra hud, diski spredaj/zadaj, debela kolesa, tak na videz bo
ena 2 jurja v trgovini, in resnično moreš bit poštenjak da vsaj ne pomisliš da bi ga ponoči odpeljal - zase,
ne za prodajo... Meni bi en hud 5k bajk kr sedel
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kam smo prišli, kolesa se kradejo...
bonk.gif

Kaj pri vas ne kradejo koles?
confused-1.gif

Mojemu kolegu so ukradli psa, ki ga je privezal pred trgovino. Star ene 7 mesecev, pitbull. To je šele žalostno
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men so 93 leta spizdili gorca. točno vem kdo. policija je dobila račune, cifre, opis..nič.

99 sem ga našel pred frijem. sam eno gumo je mel novo, pa brez prevleke sedeža je bil. pokličem policijo..pridejo prepozno. potem rečejo, da bodo naslednjič pohiteli in v civilu čakali. in čez teden, dva spet pokličem in model prbije kar vzemite ga. in grem jest tko po jadranski z mojim biciklom k prleti patrulja, lučke..lilulilu..na postajo dokazat, da je moj. na viču ugotovijo, da to ne bo šlo, ker nimajo prijave..pejt v moste. v mostah model gleda..prav piše, da ima oranžno prevleko na sedežu..ta je nima..a ste res prepričani, da je vaš. In potem model ne najde serijske cifre. Se zmeniva, da če mu pokažem kje je, mi dovoli odpeljat bicikl. Pokažem..on ne verjame. Po 8 urah bi kolo zapleni. Idejo, da naj tisti, k sem mu ga ukradel prijavi in dokaže, d aje res njegov presliši. Bicikl gre na tožilstvo, na tavčarjevo, na odprto in tam ostane 14 mesecev. Potem le pokličem in teta pravi kaj niste prej poklical..mi nimamo s tem kaj delat. Dobim čist rjav bicikl nazaj.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
men so 93 leta spizdili gorca. točno vem kdo. policija je dobila račune, cifre, opis..nič.

99 sem ga našel pred frijem. sam eno gumo je mel novo, pa brez prevleke sedeža je bil. pokličem policijo..pridejo prepozno. potem rečejo, da bodo naslednjič pohiteli in v civilu čakali. in čez teden, dva spet pokličem in model prbije kar vzemite ga. in grem jest tko po jadranski z mojim biciklom k prleti patrulja, lučke..lilulilu..na postajo dokazat, da je moj. na viču ugotovijo, da to ne bo šlo, ker nimajo prijave..pejt v moste. v mostah model gleda..prav piše, da ima oranžno prevleko na sedežu..ta je nima..a ste res prepričani, da je vaš. In potem model ne najde serijske cifre. Se zmeniva, da če mu pokažem kje je, mi dovoli odpeljat bicikl. Pokažem..on ne verjame. Po 8 urah bi kolo zapleni. Idejo, da naj tisti, k sem mu ga ukradel prijavi in dokaže, d aje res njegov presliši. Bicikl gre na tožilstvo, na tavčarjevo, na odprto in tam ostane 14 mesecev. Potem le pokličem in teta pravi kaj niste prej poklical..mi nimamo s tem kaj delat. Dobim čist rjav bicikl nazaj.

saj bi bilo smesno, ce ne bi bilo vse res ...

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
obvezno idi danes na bolsjaka - velika verjetnost, da ga bodo tukaj v promet hotli spravit.

drugace pa policija tocno ve kateri pubeci na teznu kradejo, ker so kaki 2 mesca nazaj okoli hodli po ulicah in sprobavali vsak avto, ce je odklenjen in noter pregledali. Eden izmed sosedov jih je opazil in prijavil policiji, ki jih je dobila in popisala.

Sosedu so tudi vkradli kolo, ampak iz sale, ker je bilo neko staro in so ga odvrgli v bliznji sumi.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Model išče kolo ki je na cesti vredno vsaj 200€. Na bolšaku pa se gredo prodaje koles do 50€,
vrjami da je tako kolo prodano ko se stvar malo poleže in sigurno ne na bolšaku, prej gre v promet na
kaki bolhi, sicer pa od ust do ust, frend od frenda zve.

Zdaj ne leti na to kolo, ampak če meni nekdo ponudi 2,5k bajk za 500€ ga bom sigurno vzel. Od kod je kolo
pa bom samo vprašal, da vem al se z njim vozim doma ali na vikendu.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
ce bi jih vido, bi vedo, da je logicno razmisljanje v tem primeru nesmiselno :D Verjami, da te lahko s svojo glupostjo konkretno presenetijo :D

aja - glede vkradenega kolesa pa je tako, da se scena med sabo pozna in serviserji hitro vejo, ce se ukvarjas s tem ali pa si priloznostno dobil kolo. Smisel taksnega kolesa je v uporabi, ce pa ti je le ta onemogocena pa tudi ne vem v cem poanta imeti tako drago kolo, sploh glede na dejstvo, da si posreden krivec, da se je nekomu to splacalo. Razen cene se ne splaca cisto nix, ker ni koristi od kolesa

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
V kleti imas enega GT-ja od prejsnega tedna, eno nakamuro od sobote in tega elana s tezna.

Ključe v roko pa gremo, premenjamo felne z gumami vred, menjamo sedeže, ročke na bilanci,
kakšno nalepko odlepimo in nalepimo kje še kakšno drugo, z enega zmontiramo kresničke in
jih namontiramo na drugega, skratka malo se gremo handy-man-a pa imamo 3 kolesa ki so
kot orginal ampak vseeno unikatna.

Za nakonec še brusilko v roke in gremo po serijski... Zdaj rabiš še samo kupce.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
pol pa ma na tem drazjem kolesu zadaj neke druge zobnike, ki niso standardni ali kako podobno stvar, pa policija isce ravno to, pa si v riti
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sicer tu debatiramo o neorganizirani priložnostni kraji, tako da je vse mogoče, "profesionalci" imajo
vezo s "profesionalci" iz hrvaške/avstrije, in si ta kolesa lepo izmenjajo, kolo za kolo, ali pa prodajo/kupijo,...

Če izgine avto, da ga več ne najdejo, pol bo z enim kolesom vrjetno to še dost lažje izvedljivo.

Sicer pa se policija še za 10k avto ne zgane, kajšele za eno kolo za jurja.