Ukraden netbook

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
EEE iz Mobitelove akcije. Pri Mobitelu je sproženo sledenje, pa me zanima kaj v praksi to pomeni. Če bo kdo vstavil svojo sim kartico in šel na net bodo dobili podatke o lastniku sim kartice ali tudi če se poskuša kje z lastnikovo povezat?
Kaj pa sledenje preko mac naslova ko se prijavi v kaki mreži in preko nje na internet?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Dobili bodo tudi njegovo približno lokacijo... ampak policija bo samo ravnala, če bo vstavljena naročniška SIM kartica... ker s približno lokacijo (od par 100m do par km natančno) si lahko bolj malo pomagajo.

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Če imas smolo in če je pameten bo zamenjal wlan kartico oz. spremenil MAC sicer MOČNO dvomim da slo. polocija sploh isce prenosnike na podlagi MAC..

Najbolje da si gres kar drugega iskat

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
1: Sprememba MAC nima nobene zveze z mobilno povezavo in z njo asociiranimi podatki (predvsem IMEI) pri napravi in IMSI pri kartici.

2: Sprememba MAC naslova je programska stvar in - vsaj pri vseh mreznih, s katerimi sem se srecal - deluje samo do prvega reseta.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Dvomim da slo policija SPLOH išče prenosnike... hm... da dela sploh kaj drugega kot postavlja radarje.

Pravzaprav bi jaz raje dobil storilca kot prenosnik - bi mu pokazal kako si lahko lastne prste zmleje in vbrizga v žilo
10.gif

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Verejtnost da dobiš nazaja ni tako majhna.
Vprašanje je kako je ta prenosnik zakrožil.
Če je del prodaje za drogo ga boš verjetno dobil nazaj (ker bodo nanj naleteli slej ko prej).
Drugače pa ti predlagam, da čimvečkrat kontaktiraš gospode v modrem in jih spomnis na svojo situacijo.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
2: Sprememba MAC naslova je programska stvar in - vsaj pri vseh mreznih, s katerimi sem se srecal - deluje samo do prvega reseta.
To ni res. Edino, ce si mislil reseta kot formatiranje. Potem je treba pac se enkrat vpisat nek namisljen mac
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne, mislil sem do reseta.

Ugasni racunalnik in ga ponovno prizgi (ali pa daj restart) in recimo v boot meniju (ce ga tvoje racunalo ne premore, potem zacasno spremeni prioritetni red naprav, s katerih se racunalnik zbudi v BIOSu) izberi PXE (morda se imenuje "LAN boot" ali kaj podobnega). PXE client izpise MAC naslov, s katerega posilja zahteve. Je spremenjen na tisto, na kar si ga ti nastavil v tvojem OSu ali ne ?

Jaz se nisem naletel na primer mrezne, kjer bi bil, v vseh primerih je nastavitev programska, OS pa jo aplicira (ce je tako nastavljen) ob inicializaciji kartice.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Po mojih izkušnjah se policaji kar resno lotijo iskanja, ampak če so na delu profesionalci, so vedno en korak spredaj. Catch me if you can.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
Po mojih izkušnjah se policaji kar resno lotijo iskanja...
hysterical-1.gif

Ko so nam na slalomu ukradli 600€ opreme je policaj rekel "jaz, zajebano je", nekaj nakracal v beležko in odšel. Po klicih in precej jasnih namigih kdo bi lahko vedel kaj več, so s težko muko rekli da se bodo pozanimali, to pa je tudi vse...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Točno tako.

Meni so pred ene 2 letoma rekli " sej to verjetno veš, da videl ga neboš več " ... ampak mi je bilo to jasno še preden sem jih poklical, samo poklicat je bilo treba pa vseeno zaradi avta in pa morebitnega 1% da najdejo prenosnik.