Twingo-kodni vžig

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ojla,
razložim na kratko, da ne bo nepotrebnih vprašanj in napačnih odgovorov:

-avto Twingo, letnik 1998, vreden cca. 500 EUR, uporablja se kot 2.avto
- konec leta gre v razhod/ dobimo drug avto
-ima kodni vžig (po določenem času moraš avto z daljincem zaklenit/odklenit, če hočeš, da vžge)
-imam samo 1 ključ, drugi je zanič

ŽAL: tudi preostali ključ ne dela, kot bi moral. Ključ stane 150 EUR, ker je mnogo preveč glede na zgoraj napisana dejstva.

Vprašanje: verjetno se da odblokirat, nekako programirat računalnik, mogoče prekinit fizično povezavo, da bi avto deloval brez tega kodnega vžiga in da bi lahko avto odklenil samo na "peš", če ne bi šlo z daljincem, posledično bi avto vžgal. Kako najceneje?

Hvala

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Dve stvari sta pogoj za vžig:

- odklep z daljincem, blokada motorja po določen času
- kodni ključ ("čip" v ohišju ključa)

če se pokvari daljinec, se lahko vžge s kodo, ki se vnese s tipko na ročici brisalcev (koda za blokado motorja se dobi na servisu)

V kolikor je hin kodni ključ ali sprejemnik, bo nujno potreben servisni poseg

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Hvala vsem za odgovore. Bom pa probal tisto, kar je predlagal Crashednburnt ... ,
Sicer sem klical tudi na Renault, pa pravjo, da je kr neki dela ... OK, no .. tud prav.
V glavnem, kjuč pride 120 EUR ... bom probal prej kaj drugega.
tongue-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Aha, sem prebral. V poštev pride tudi moj twingo, ker paše v to obdobje (ne vem, kaj je blo renojevcem, da so to sranuje not tlačili
bonk.gif
).
Tip hoče 50 EUR, pa še lokacija je mal daleč, tko, da bi za nekaj več evrov dobil že ključ. Tudi ta opcija ni idealna (zaenkrat ...)
Vseeno hvala za pomoč in nasvet !!!

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Hja, za manj kot 50 EUR močno dvomim, da se bo tole kdo spravil delat. Načeloma lahko jaz tole uredim (odvisno od tipa računalnika), ampak bi mi v tem primeru moral poslat računalnik po pošti, tako da malo razmisli, kaj se ti splača. Po drugi strani pa je dekodiranje računalnika bulletproof rešitev in boš imel s tem za vekomaj mir, medtem ko ti lahko kasneje odpove, če boš kodiral nov ključ.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Meni je ključar v Mercator centu rekel, da mi naredi kopijo za Twingota za 60€. (brez daljinskega odklepanja).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
bilokaj bos delal(Avtoelektronika...) te bo stalo toliko kot da menjaš ključ