tveganje pri nakupu d.o.o.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
koliksno je tveganje pri nakupu ce naj bi podjetje bilo brez dolga in z pozitivno bilanco.Kje se lahko opeces pri nakupu za ca 5T EUR?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Odvisno od podjetja, ki ga kupuješ.

Bodi pazljiv, saj ti skupaj s podjetjem za 5.000€ dobiš tudi določene obveznosti. Recimo, da ima podjetje 50.000€ osnovnega kapitala in se to kot dolg prepiše na tebe (drugače podjetje ne bi stalo le 5.000€) si kar naenkrat zadolžen za 50.000€; prodajalec pa se je seveda izognil plačilu določenih davščin (denar je potegnil iz podjetja brez, da bi plačal davek).

Poleg tega ima lahko podjetje obveznosti napram tretjim osebam... šele natančna revizija bi ti dala odgovor ali je podjetje OK za nakup ali ne.

Drugo pa je, če kupiš novo ustanovljeno, še nedelujoče podjetje (cene so nekje med 1.200€ in 1.800€). Seveda pri takem podjetju ne dobiš direktno dobre bonitete poslovanja (banke imajo to rade) temveč dobiš le firmo, katero lahko z lastnim delom razvijaš po želji.

BTW... kdo ve, kje bi se dalo kupit tako novo/nikoli delujoče podjetje; po možnosti registrirano v MB; lahko pa tudi drugje?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
cist tako me zanima... zakaj za boga bi kupil novo/nikoli delujoce podjetje...

saj firmo lahko konc koncev odpres tudi sam...

Ker se mi mudi ...

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:

Ker se mi mudi ...

Mudi iz danes na jutri?!
smile-1.gif
Btw.: Kolikor sem seznanjen bo s 1.10 al 1.11 (njah pozabil sem) možen postopek odprtja d.o.o-ja preko e-vem portala.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Manc pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:

Ker se mi mudi ...

Mudi iz danes na jutri?!
smile-1.gif
Btw.: Kolikor sem seznanjen bo s 1.10 al 1.11 (njah pozabil sem) možen postopek odprtja d.o.o-ja preko e-vem portala.

Bo... ampak bo delovalo le za enoosebne d.o.o.; za ostale mislim, da ne bo sprememb!