TV SLO full-screen

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
Če gledam TV SLO preko njihove spletne strani in dam na full-screen, je zadeva taka, kot kaže na priloženi fotki: Ogromno neizkoriščenega prostora, nekje na sredi pa slika, za katero bi težko dejali, da je "full screen". Problema sta dva: Slika oddaje ni razširjena čez celotno razpoložljivo površino (sodeč po tistem, kar predvaja znotraj browserja, je dejanska aktivna slika oddaje med levo in desno "stranico" slike), poleg tega pa ima še zunanji okvir "kričeče" bele (!) barve. Imajo to slabo nastavljeno na TVS ali je problem v JW Playerju? Gre pa za flash predvajanje in nastavitev "nizka kvaliteta".
1312229-tvslofull.jpg

Priponke

• 1312229-tvslofull.jpg
    1312229-tvslofull.jpg
    78,3 KB · Ogledi: 173

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Tako hudo pri meni ni videti, čeprav so TVSLO1, 2 in 3 zmanjšani, pa gre recimo Koper čez cel ekran.
Tega belega roba pa nimam, poskusil sem na osnovnem (1920x1200) in sekundarnem (1680x1050) monitorju, pa je situacija enaka, seveda pa je slika na večjem tudi večja.
Morda je problem pri tvoji grafični? Ugibam.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
To je na 1280x1024 monitorju. Ce premaknem na 1366x768 (primarni od laptopa), belega roba ni, ampak je se vedno dokaj zajeten crn rob na vseh stirih koncih.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Če pogledaš RTVSLO v oknu, vidiš, da je razmerje prostora za sliko 4:3 in v tem prostoru je prikazana slika 16:9 tako, da ima zgoraj in spodaj črn rob. Ko ti preklopiš v celozaslonski način, v ta način preklopiš sliko 4:3m ki ima zgoraj in spodaj čern rob. Ker imaš ekran 16:9, dodatna črna robova fašeš še na levi in desni.
Težava je torej v formatu videa , ki ga MMC predvaja (4:3)

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Imam izpolnjen ekran s črnim robom zgoraj in spodaj ker je format oddajane slike 16:9 na monitorju 4::3, levo in desno ni črnih robov.
TV Koper večinoma oddaja v formatu 4:3 zato ekran popolnoma izpolnjen.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
Sem hotel probati se "visoko kvaliteto" z Octoshape varianto, pa se video ni zalaufal. A je treba kaksen port-forwarding nastaviti (ker je menda zadeva P2P)?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Sem hotel probati se "visoko kvaliteto" z Octoshape varianto, pa se video ni zalaufal. A je treba kaksen port-forwarding nastaviti (ker je menda zadeva P2P)?
Nic, bi moglo delat takoj.. Sicer je pa problem v salabajzerjih na RTV, ki za streame se vedno niso presli na 16:9 oddajanje, ceprav on-air to laufa ze nekaj casa..
bonk.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
Par let nazaj sem po mailu eno vprasanje poslal, pa so mirno ignorirali. Ne vem, ce je se ista "praksa", me pa ne bi presenecalo (ce je webmaster edina oseba, ki prejema doticno posto), ker imajo se v tako osrednji oddaji kot je Dnevnik, STALNO tezave s podnapisi in se cem - do maila je najbrz se dalec.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
Sem opazil, da je pri YouTube podobno (le da so beli robovi črni), in po tem bi lahko sklepal, da bi lahko bila fora v tem, da je flash player nekako vezan na razmerje primarnega displaya od prenosnika (ki je 1366x768), medtem ko ga predvaja na eksternem (ki je 1280x1024). Torej da pobere razmerje od primarnega, čeprav ga predvajam na drugem, ki nima enakega razmerja (in tega ne upošteva). Pri stand-alone predvajalnikih (VLC ipd.) ni teh težav. Torej mora biti vzrok nekje na relaciji Win7-grafična-flash. Kakšen "known issue"?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Probaj okno (flash) predvajalnika najprej na zunanji ekran premaknit, pa potem maksimizirat.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Cakaj, a iams ti dva izhoda hkrati aktivna ali imas aktiven samo izhod, na katerem visi zunanji monitor, notranji LVDS je pa neaktiven ?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
@stein: Flash predvajalnik je lansiran iz browserja, ki se nahaja na sekundarnem (eksternem) displayu in od tam tudi maksimiziran. Tako da to ni to.
@Radirko: Aktivna sta oba monitorja - vgrajeni od prenosnika in eksterni (preko DVI). Prvi je "1", drugi je "2".
Do "ideje", da je nekaj v zvezi s tem, da flash ne "uposteva" razmerja slike tistega monitorja, kjer se dejansko nahaja, ampak uposteva primarnega, sem pa prisel, ko sem gledal prazen desktop in "opazil", da wallpaper od Windows dela na podobno foro (t.j. na eksternem ima zgoraj in spodaj luft, na primarnem je seveda wallpaper cez cel ekran).
smirk-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mnjah, na zalost je to tako, da je vecina aplikacij napisanih za paradigmo en desktop = en ekran. Tezava je kdaj ze en desktop = dva enaka ekrana, kaj sele dva razlicna ekrana
frown-1.gif