Tus kabina po meri

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Imamo petkotno tuš kad kolpasan in mansardno kopalnico in zaradi strehe ki je nad robom tus kadi visine na najnizji tocki okoli 170cm, sedaj nevem kje bi dobili stekleno kabino ker mora biti zgleda po meri kajti tus kabine so vse visje ponavadi. Ali se splaca it v lastno rezijo kjer je steklo drago ali obstaja kje komplet ki se ga da gor, prisilikonira in privijaci in da deluje normalno brez puscanj za normalno ceno nekako cimcenejse ce se da?

slika

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.138
6.955
113
pri taščici
Sem na istem te dni. Jaz imam visine sicer 190 od tal do knauf mansarde kabina skuapj s kadjo pa je baje blizu 200. Baje obstajajo 160 visoke kabine. Moram zvohat ceno teh kabin za 80x80, ali pa ce se odlocim da kabino zarezem v knauf in izolacijo, ceprav mi ne disi to pocetje. Moram iti v trgovino pogledat ce se da samo eno stranico znizat (pa novo steklo kupit baje so kaljena), se bolje bi bilo, ce bi kabino naredili po meri in naklonu strehe(pa ploscice se na strop v kabini) polozim)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kolpasan naredi ali je vsaj naredila tuš kabino po meri. No, temu je tudi primerna cena, ampak če drugače ne gre....(sem takrat klical v kolpasan) Sam sem imel pred leti enak primer, samo da je men bil prenizek strop slab cm. Pa sem malo poštemal v "plato" ..skustil kad.....kakšen centimeter in mi je zdaj pol cm pod stropom. (no, malo sem imel tud sreče)
Predlagam, da tudi sam pokličeš, poveš diimenzije.... pa ti povejo, al gre al ne... pa kolk bi to € naneslo.
LP

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Mah za reflex vem da imajo po meri a sem preprican da mi pod 600eur ne uide. Iscem bolj ugodno varianto, studiral sem tudi v smeri kupit neko poceni kabino in jo tam kjer je nizek strop odrezat, kar je pa problem samo zato ker so panti vrat visoko, torej ce bi dobil tako 160cm visine kot pravi hanzi bi vrjetno poceni skoz prisel. Drgac bi sel v lastno rezijo, kupis steklo, 2 konzolci/steklo na steno ostalo silikon in sigurno drzi, kaksen kit komplet pantov in tesnilnih gumic pa tudi vrjetno obstaja, samo mislim da je tukaj bolj problem cena stekla ki je pa visoka, sploh kaksno debelejse steklo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
glej.... jaz sem enako razmišljal kot ti. Na koncu sem pač zvozil tako, da sem tisti cm, ali cm in pol poštemal plato , da sem kad spustil nižje. Ampak, ker se mi je ta varijanta pred posegom zdela "misija nemogoče" sem se pozanimal v kolpasanu.
Nič te ne stane, če pokličeš in poveš dimenzije kadi in željeno višino tuš kabine. Pa ti bodo povedal. Lahko pa tudi po netu vprašaš:
http://www.kolpasan.si/tus-kabine-po-meri
No, pazi...tud tuškabine se razlikujejo po kvaliteti materialov.... pa koleščkov...vodil... stekla...plastike... itd
Sam sem mnenja, da kopalnco ne delaš vsako leto in če nimaš kje in s kom delati sam, mislim da se ne splača. Da pa iščeš mojstre, kdo bi ti odrezal plastiko, zvrtal luknjo, varil plastiko... itd. je pa brezveze. Plus tega, bi moral biti prepričan, da bo izdelek vsaj tako dober kot bi naj bil kupljen. Je pa kopalnica draga ja....

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.138
6.955
113
pri taščici
Videl kombi na krtini z napisom kabine po meri in www.anibon. Ko bom na pc bom pogledal kaj znajo za kaksen denar narediti. Sicer pa sem prejle preletel katalog (s cenami)od kolpe in imajo visino 190, 185, 170, 160....skratka tudi v kolpi dobis kaj pametnega. Se moram nekoliko bolj zakopat v katalog, potem v trgovino poklicat pa nekaj izbrat.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
meni je tole naredil steklar za 500 eur:
6391101909_49f7ccd608.jpg

Nazadnje urejeno: