Tuš brez kadi

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Planiram postavitev tuša brez kadi, samo ploščice in kanaleta oz. nek ustrezen odtok in zasteklitev ob strani.
Večino stvari poznam oz. razumem (padec, nedrseče ploščice, talno,...). Edina stvar, ki me še nekoliko muči je, kako zagotoviti vodotesnost ploščic. Kopalnica je sicer v pritličju, pod njo ni nič, vseeno pa ne bi bilo fino, da voda zateka recimo pod estrih. Obstajajo sicer namenske rešitve, ki so praviloma drage. Kaj pa obdelava sten in tal pred polaganjem ploščic s kakim hidrostopom (recimo Elastik varianta) ali kako drugo podobno elastično maso? Po vogalih bi bilo verjetno dobro dodati še kak trak, da se prepreči morebitno pokanje. Ali bi bila taka rešitev v redu?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.839
113
ja, to je obvezno. pa robovi s tistimi robnimi traki..mislimda moraš s tem hidrostop elasitkom iti 2x prek. potem pa ploščice pa prave fuge (epoksi style?) mene še to čaka.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.351
4.146
113
Ja pa silikon na fugah med tlemi stenami in vogalih sten, ne po balkansko z fugirno maso.

jello

Guru
22. sep 2008
10.182
3.891
113
Sem bil pred isto dilemo in nazadnje kupil namenski komplet, 120x120 (mislim da je aco) in je že vodovodar zmontiral vse. Verjetno bi bilo s trakovi enako dobro, ne vem, ampak šel sem bolj na ziher (ker nisem vedel koliko šalabajzerja je keramičar). Po 12 letih je strop v eni kopalnici nižje še suh.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.015
6.625
113
že vse povedano... razen, da ne pozabi profila za šipo že takoj montirati. ne pol ko so ploščice že...

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.574
1.160
113
Malo pozno žal. Sam sem uporabil le in samo hidrostop 94. 2 nanosa, vzdolžno in prečno, s čopičem, brez trakov, tesni, cel tuš, tri stene in tla. Fugirna masa Ceresit Auqastatic Silica Active. Pod tem nanosom na estrihu eletrično talno, čista zmaga, v pol ure mlačna, v eni uri topla tla. Priporočam, če nisem že prepozen. Električno talno.