"Tune up" programi

claro

Pripravnik
20. apr 2011
63
0
6
Moja mati si je kupila netbooka, lenovo S10-2. Na računalniku je bil naložen operacijski sistem Windows 7 Starter, jaz pa sem posnel Windows 7 Ultimate (32-bit).

Kako je računalnik delal z Starterjem ne vem, z Ultimate pa dela počasi. Seveda, če pa ima računalnik naslednje specifikacije:
Intel Atom CPU N280 1,66GHz 1,33GHz, RAM: 1GB.

Zanima me, če se omenjeni netbook lahko nadgradi (z RAMi)?
In pa še naslednje vprašanje, ki je tudi v kontekstu z naslovom te teme... Pomagajo kaj razni tune up programi? Če pomagajo, me zanima, kako pomagajo in katerega izbrati.

Hvala lepa za odgovore!
grin1.gif

claro

Pripravnik
20. apr 2011
63
0
6
Poleg tega me zanima še, če na počasnost računalnika vplivajo tudi gadgeti (ura, koledar, vreme) ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Da, ne in da. Zakaj si sploh sel tlacit gor Ultimate - mami nujno potrebuje priklop v domeno ali kaj ?

claro

Pripravnik
20. apr 2011
63
0
6
Aha, torej je lahko že tu problem? Te Windowse sem naložil na računalnik zato, ker jih slučajno imam doma. Kaj pa je razlika med Starter, Professional, Ultimate in ostalimi pa po pravici povedano sploh ne vem. Mi kdo lepo prosim razloži?

claro

Pripravnik
20. apr 2011
63
0
6
Hvala lepa!

Torej je za ta računalnik najboljša verzija Home Premium. Bo zatikanje vidno izginilo ali je verjetnost, da razlike ne bo opaziti?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
start + desni klik na Computer + Properties + Advanced System Settings + zavihek Advanced + Settings v polju Perforamnce + v zavihku Visual effects odkljukaj večinoma ali pa kar vse;)

Odstrani/onemogoči gadgete

Dodaj še rama in bi moglo "letet";)

Aja na pašniku dobiš tudi win XP v neki Lite al Performance različici. Tega imam jst na enem pra starem prenosniku in vredu dela.

Nazadnje urejeno: