Tujec bi se rad naučil slovenščine

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Živjo.

Kaj predlagate? Oseba govori angleško in bi se rada, kakor že pove naslov, naučila slovenščine.
Je kaj uporabnega za učenje preko spleta ali s CDji prek računalnika?
Tečaji v Sloveniji?
Kaj tretjega?

Hvala!

LpTuši

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
tečaj za začetek. pa kako knjigo o slovnici, glede na to, da verjetno v angleščini slovenska slovnica ne obstaja, lahko pogleda tudi latinsko slovnico. pravila so tu nekje.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Obstaja mogoče kaka zadeva kot je RossetaStone za slovenščino?

LpT

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Obstaja mogoče kaka zadeva kot je RossetaStone za slovenščino?

LpT

http://www.livemocha.com/

Tole se mi zdi.... čeprav sem imel jaz to za nemščino. Probal pa nisem angleščina-slovenščina.

Pa še zastonj je, razen 5* za mene da dela.
grin1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Obrni se na Center za slovenščino, oni izvajajo slovenščino kot tuji jezik, ti bodo dali vsaj napotke.
http://www.centerslo.net/

Korespondiral sem že s štirimi Angleži, ki zelo lepo govorijo slovensko, naučeno v letu ali dveh, mladi ljudje nekje do 40. V okolici MB živi en Avstralec ... ta pa že čist po mariborsko tolče.
smile-1.gif

Kakršnokoli slovnico odsvetujem, ker mu ne bo koristila pol p**** materne. Naučiti se mora samo osnovne stavčne strukture, se pravi nekaj skladnje rabi, sklanjat mu pa ni treba, ker bo to že sam dojel. Drugače mu boš moral še pojasnit, kaj so to skloni, kdaj in zakaj se rabijo, zakaj se besede pregibajo, zakaj so tu ene končnice, tam druge, kaj in zakaj je dvojina ...
Ostalo se dela na vokabularju in dojemanju pogovornega jezika.

Ne primerjaj tega z našim splošnim poznavanjem angleščine. Tudi najbolj neveden človek bo kako besedo znal po angleško, zaradi medijev mu je register jezika bližje in tudi ve, kdaj gre za angleško besedo in kdaj ne. Za Angleža je slovenščina ista kot za nas južni sotho ...