Tržaška omaka

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Ne bi rekel, da ne maram tržaške omake... ampak se mi zdi, da z njo prekriješ vse dobre okuse rib in drugih morskih jedi, tako da je ne uporabljam (več). Zakaj jo vi uporabljate - ker je to tradicija...?
 

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.447
425
83
Ker imam rad olivno olje in česen.

Za prvega ni problem, drugega pa ne moreš jest ravno pri vsaki stvari. Zato pograbim vsako možnost za (surov) česen: tržaška omaka, zaseka, solate...
 

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Se strinjam. Tržaška omaka je tradicija za uživanje pokvarjenih in / ali slabo spečenih rib.


Nič soli, nič začimb, malo pomokano in vsakič sveže olje.
 

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
Pravijo da so Tržačani (Trst) jedli ribe ki so priplavale iz reke Pad in s to omako prikrili okus po odplakah!
 

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst jo morm met pa nujno zraven rib...stvar navade & okusa
smile-1.gif