trw ploščice

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Zasledim da je TRW = Lucas? tule
ali je to res?
Ker, ko bo treba menjat loščice, bi vzel kar enake. Če ne bo prej rjavica požrla avta. Imajo kako slabo lastnost te ploščice(vzdžjive so, vsaj pri najienm načinu vožnje, je pa res da so "prva vgradnja" še vedno na avtu.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ja, sedaj spada Lucas pod TRW,..
vseeno pa mi te ploščice niso preveč všeč.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
po kakšnih kriterijih ocenjujete ploščice?
obraba
cviljenje,
prašnost...
kaj še?
prva vgradnja so trw (vsaj zadaj) in nimam večjih pripomb čez njih po 100kkm.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
mac: zakaj ne?

v zelo veliko primerih cvilijo, na diskih pustijo rise,..
,,pusti original ploščice ker to kaj kupiš sedaj ni niti približno to kaj je zmontirano v prvovgadnjo,,
priporočam ATE

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
To z življensko dobo sem tudi sam opazil.......originalne v prvovgradnji zdržijo po par let.........zamenjane lucas (trw) pa so po cca 3h letih v zadnji 1/4

Where is the catch? Se da kje dobit "aftermarket" prvovgradnjo?

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Edit: pozabil sem še na Trusting. Tudi ni slabo (pa še lepo majo urejeno spletno stran, tako da ni problem najt kar rabiš: http://www.trustingparts.com/welcome/index.html)

Kolega nabavil pri uglednem prodajalcu avtodelov (ne bi delal reklame......čeprav bi bla pomojem prej pozitivna...kakorkol se sliši) za golf2 ploščice od trustinga........po 2h dnevih so se mu odleple in bi skor se ornk zabil zarad tega....

Naredu reklamacijo.......je dubu nove druge firme......in pa trusting je šel pri prodajalcu komplet kar je mel na zalogi v reklamacijo in iz prodaje ven

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jah klinc! Men so se pa ene druge odleple po parih mescih. Bratu isto.
@Hanzi: ploščice ocenjujem po tem, da se ne odlimajo, ne cvilijo in da so dovolj "mehke". Trajnost me ne zanima, vsake bodo zdržale 3 leta (vsaj meni), potem jih pa itak menjam (če ne celega avta).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
hehe, tudi jaz imam take prioritete....
kako ocenjuješ "mehkobo"
meni so nekaj cvilile, po čiščenju zadnjih čeljusti je sedaj OK.
Imajo pa 100kkm in 6 let in so še v originalu.
brat je pa na R5 menjal ploščice in pakne kot po tekočem traku.... ima sigurno že 3 ali 4. pa ima šele 100kkm. Da na take nabašem najprej mehankaraja za vrat stisnem.
Tudi original pakne so se mu "odleple" in je komaj do vaškega mehanika privlekel avto....

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Cviljo zato ker batki niso namazani z bakreno mastjo pa pride do resonance kadar bremzaš.......lahko so pa tud uni plehki na vodilih od ploščic da vibrirajo.....namažeš z bakreno pa ne cvili več

EDIT: pa ja lahko tud zarad prevelkih koščkov bakra v zmesi ploščic.....tist ruži pa dela še rise zravn po disku

Nazadnje urejeno: