trije otroški sedeži v avtu, ki ni enoprostorec

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
Pozdravljeni.

V sosednji temi nekdo sprašuje po enoprostorcih, mene pa zanima, če ima kdo preverjene informacije o tem, v katere avte, ki NISO enoprostorec, gredo trije otroški stolčki zadaj (en iz skupine 2 (nad 15 kg) in dva iz skupine 1 (9-16 kg))

Če ima kdo že pregledano in premerjeno sceno, bom zelo hvaležen za namige.

Lahko je karavan, limuzina ali pa kombilimuzina.
Hvala!

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Jaz v focusu vozim 2 sedeža. Oz. lupinco in sedež iz 1 skupine pa ne vem, če bi šel še tretji. Pa je focusova zadnja klop širša kot večina konkurence za 1 razred višje. Mogoče bi pa vseeno šlo noter. Bi moral probat.
Zelo verjetno pa v kakšnega mondeota spraviš brez večjih težav 3 sedeže.

Razni megani, octavie, BMW 3 itd so pa meni notri tako ozki, da imam pomisleke, kako naj notri sedijo zadaj 3 odrasle osebe.

Tako, da veliko izbire pri ne-enoprostorcih žal nimaš.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Skoda Superb? Sicer pa se zmeraj ne vem v cemu taksna visja matematika narediti eno normalno limuzino, karavana, ki bo sirok pac 190-195cm in nudil udobje kot se spodobi, ne pa da za tasken prostor potem ljudje kupujemo enoprostorce. Vsaj tisti, ki nimamo za MB S in BMW 7.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Jst10 pravi:
Pozdravljeni.

V sosednji temi nekdo sprašuje po enoprostorcih, mene pa zanima, če ima kdo preverjene informacije o tem, v katere avte, ki NISO enoprostorec, gredo trije otroški stolčki zadaj (en iz skupine 2 (nad 15 kg) in dva iz skupine 1 (9-16 kg))

Hvala!

Je nekje na Alterju tema, kjer so alteraši dokazali da spravijo tri stolčke (sicer ne vse tri isofix, saj ni toliko sidrišč) v skoraj povsem običajne avte ... če najdem prilepim.
wink-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pa daj stolcke skupaj in pomeri, potem se pa samo še avte pomeri ane...

22. jul 2007
13.424
1.670
113
124
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik Jst10 pravi:
Pozdravljeni.

Hvala!

Je nekje na Alterju tema, kjer so alteraši dokazali da spravijo tri stolčke (sicer ne vse tri isofix, saj ni toliko sidrišč) v skoraj povsem običajne avte ... če najdem prilepim.
wink-1.gif
mislim da je avtor softi cca.2-3 leta nazaj
sprasujem se.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
V Superba (preverjeno) ne grejo trije normalni sedeži, prav tako ne v Accorda. Mislim pa da grejo v C5.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Če ni v tisti temi omenjen tudi podaljšek pasu, ki pa mi je osebno vprašljiv z vidika varnosti, je pa praktičen.
Zakaj ne naredimo širših avtov. Ker še teh ne znamo spraviti na parking, ki je narejen po merah stoenke in katrce.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik Jst10 pravi:
Pozdravljeni.

Hvala!

wink-1.gif
mislim da je avtor softi cca.2-3 leta nazaj
sprasujem se.gif

Tule je, če kaj pomaga.

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
v xsari picasso imam dva sedeža, pa sem prepričan, da lahko tudi tretjega vstavim brez težav...

jello

Guru
22. sep 2008
10.157
3.881
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Pa daj stolcke skupaj in pomeri, potem se pa samo še avte pomeri ane...

Ne. Dokler ne probaš ne boš vedel. Edino merilo je razmik med "vtičnicami" za pasove. Če spraviš en sedež med njih na sredini (tako da ne pokrije "vtičnic") si vse naredil. Ponavadi gredo trije sedeži vštric samo v eni kombinaciji, čeprav je skupna širina če jih postaviš enega ob drugega vedno enaka. Recimo za jahače (to je tisti sedež, ki ima samo spodnji del) sem skoraj prepričan da ga ni neenoprostorca v katerega bi stlačil tri.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Problem limuzin ni sama širina temveč razpored sedežev ki je tipično razporejen na dve razkošni mesti in eno zasilno bulo na sredini.

Zakaj čisto vsi vztrajajo na taki razporeditvi mi je res neznanaka.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
to je neznanka samo tistim, ki imajo 3 otroke in jim ni prav, da morajo po velikega enoprostorca
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
GrandScenic, 2007. Na sredini 9-16 (stalno pripet), na bočnih 15-36. Sicer je bil vrstni red vstopanja in pripenjanja (pa včasih pomoč), vendar smo se vozili leta tako. Srednji sedež naprej (premaknjen), pa se je dalo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Mah, v mondija ne bi šlo. Se mi zdi. imam 2 stolčka 1x do 18 in 1x do ne vem, en razred več. Pa tretji mislim, da ne bi šel.

jello

Guru
22. sep 2008
10.157
3.881
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
GrandScenic, 2007. Na sredini 9-16 (stalno pripet), na bočnih 15-36. Sicer je bil vrstni red vstopanja in pripenjanja (pa včasih pomoč), vendar smo se vozili leta tako. Srednji sedež naprej (premaknjen), pa se je dalo.

V naslovu teme piše da je hec v tem da gre za NE-enoprostorec. Torej avto, ki ima zadaj namesto treh posamičnih sedežv klop. Sicer pa, enega otroka daš spredaj, zadaj pa po enega levo in desno in mamo na sredino (ali fotra, skratka ožjega odraslega). In tako se da ca. 90% voženj (ko nimaš ssabo še petih koles in tri tedenske zaloge hrane) opravit tudi s cliotom.