Triglav - turistično vs. zdravstveno z asistenco

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
S sodelavcem gledava in primerjava. Nekako nama ni jasno, zakaj je letno družinsko turistično zavarovanje občutno cenejše kot letno družinsko zdravstveno z asistenco. Kritja za bolezni in poškodbe so identična, pri turističnem imaš kvečjemu dodatna kritja (kraja, kartice ...).
V čem je caka, ki je trenutno ne vidiva?

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Ugibam: turistično velja samo v tujini, družinsko zdravstveno pa tudi v Slo? To poskusita preveriti, verjetno piše v splošnih pogojih.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Ne. Oboje je za tujino. Nikakor nama ne gre v račun, da turistično ponuja več in je občutno cenejše. Pri zavarovalničarjih to ne gre
ne-ne-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Pri naši zavarovalnici imamo letno turistično zavarovanje z zavarovalno vsoto 20.000 EUR za samo 33,80 EUR letne premije za posameznika. AXA Assistance = kakovostno in ugodno turisticno zavarovanje z asistenco v tujini.

Če je ugodno, se oglasi pri meni. Ne vem, koliko stane pri Triglavu.
smile-1.gif

Lep pozdrav!

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Hvala, jaz imam to urejeno. Kolega pa ravno gleda in mislim, da je turistično (družinsko) pri Triglavu 58 EUR, zdravstveno (družinsko) pa približno trikrat toliko. Tole sem napisal na pamet.
Zavarovalna vsota pa mislim, da je 15 kEUR. Mu bom sporočil, pa naj se odloči.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Še en preblisk: dnevna odškodnina?

Lahko pa nalepiš link, kje to gledata, pa bomo morda prej ugotovili.

Nazadnje urejeno:

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Torej zvedel sem naslednje:
pri turističnem lahko eno potovanje traja največ 45 dni,
pri drugem si lahko nepretrgoma v tujini praktično celo leto.

Če gre sodelavec večkrat za krajše obdobje v tujino, naj kar vzame turistično/cenejše.