Triglav in naložbeno zavarovanje - izstop

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Zdravo!

Potrebujem informacijo glede Triglava.
Že kar nekaj časa (manj kot deset let) plačujem mesečno triglavu in sicer imam 5 različnih računov.
Ene za 25 let, ene za 10 let, ene samo varčevanje, ene tudi z zavarovanjem.
Zdaj pa sem se odločil, bi rad prenehal, kompletno. Pač potrebujem gotovino.
Ob sklenitvi so bili vsi zlo prepričljivi in zagotavljali, da če se premislim, da lahko izstopim.
Seveda nekaj malega si vzamejo, ostalo pa dobim.
Ampak imam tudi informacijo, da ni tako lahko izstopiti, je potrebno izponjevati določene pogoje, kot naprimer izguba službe, ...

Mogoče mi kdo lahko iz prve roke pove kako je z tem oziroma kaj lahko pričakujem in dobim?

Najlepša hvala.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Izguba službe...khm...ločitev, izselitev iz države...preberi splošne pogoje, ki si jih dobil zraven, tam vse piše.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Bral sem v Financah, da je iz Triglava najtežje izstopiti. Najbolje ti bodo pa kar na Triglavu povedali.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Če potrebuješ gotovino je možen predujem 80% (preveri splošne pogoje), je finančno bolj ugoden. Zavarovalnica pa bo seveda obračunala predčasno prekinitev ŽZ v primeru da do tega pride.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
zmaga.gif
tako je..

Če poleg tega v nadajlnje tega ne želiš več plačevati, priporočam kapitalizacijo police in nikakor ne izstopa.

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
bl je vprašanje kdo je teb prodal 5 polic, ker če imaš preko triglava so najbrž vse z zavarovanjem in te je en dobr zaj........

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
kolikor sem sam seznanjen s pogoji od triglava, je za predčasen izstop oz. delni odkup potrebno imeti sklenjeno zavarovanje se mi zdi da vsaj 4 leta ter plačane vse premije za to obdobje, zraven pa naj bi imel še cel kup pogojev kot npr. izguba zaposlitve, selitev v drugo državo, da si prijavljen na zavodu za zaposlovanje itd. itd. ampak ne rabiš izšpolnjevat vseh teh pogojev temveč vsaj enega izmed njih.. je pa res da izstop ni simpl, pri kar parih kolegih ter nekaterih strankah se je dogajalo, da so komplicirali s tem na polno, enim so celo zatrjevali da prekinitev sploh ni možna, čeprav se je kasneje izkazalo, da temu tudi približno ni tako....