Triglav in kasko skoda..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Ali drzi, da ob predčasni prekinitvi police (zaradi menjave avta) in uveljavljeni škodi iz kaska v tem letu (parkirišče) plačaš polno vrednost te kombinacije? Zavarovalni agent mi je namreč prenesel zavarovanje na novi avto, po 10 dneh pa me je klical, da so mu zaradi prijave škode zavrnili vračillo premije in bom dobil račun za celotno vrednost kasko kombinacije parkirišče za prejšnji avto..

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ja logicno da ne dobis premije nazaj, če si pa koristil škodo iz te kombinacije ....

Saj za tisto kar nisi koristil,dobis nazaj procentualni del, tisto kar si pa koristil pa logicno da ne.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Meni pa ni logično, zakaj nebi dobil nazaj, če pa krivda ni moja. Ker sem avto prodal 1 mesec po registraciji in me je ta hec sedaj stal 150 eur bi me prislo vec kot pol ceneje, ce bi prasko sam popravil.. Če bi vedel..

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Meni pa ni logično, zakaj nebi dobil nazaj, če pa krivda ni moja. Ker sem avto prodal 1 mesec po registraciji in me je ta hec sedaj stal 150 eur bi me prislo vec kot pol ceneje, ce bi prasko sam popravil.. Če bi vedel..
Jebiga, za drugič veš. Pri vseh zavarovalnicah je tako, da se neizkoriščen del premije povrne iz rizikov, ki niso bili koriščeni.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik MUC pravi:

Ti ni logično?

Ajde pa probiva drugače...ti zavarujes kasko za celo leto, das naprimer 1200eur. Po 2 mescih se zakantas u stebr, zavarovalnca ti plača 10 jurjev za popravilo,ampak ti avta nemaras več in ga prodas po vse skupi 4 mesecih lastnistva.

A zdej nej ti pa se zav. vrne 800 eur?
smile-1.gif
)

Zavaroval si za primer nezgode, nezgoda je bila...logicno da ni vracila.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Je razlika, če bi se zakantal, je krivda moja. Če pa mi avto poškodujejo na parkingu pa ne..
Ampak ok, I get the point. Over & out
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Res je, krivec je tisti ki ti je avto poskodoval.

Vseeno ti dam pa dve opciji,kako dobiti se to premijo nazaj:

1. Poisces tega ki ti je avto poskodoval in od njega zahtevas podatke
2. Sam plačas popravilo škode oziroma vrnes znesek popravila Triglavu, Triglav ti bo pa vrnil celotno premijo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ti si zavaroval riziko neznanega storilca. Imel si 3 opcije:
a. iščeš in najdeš neznanega storilca (postane znan) in ti on poplača nastalo škodo
b. škodo plačaš iz lastnega žepa
c. koristiš zavarovalno polico - zavarovanje za riziko poškodbe neznanega storilca

V c. primeru si uveljavljal škodni primer. Zavaroval si riziko, koristil si poplačilo iz zavarovanja. V a. in b. primeru pa bi ostal z dolgim nosom in sorazmerno večjimi stroški.
Razen, če je bil znesek popravila manjši kot je bila plačana premija.
V tvojem primeru (za to ceno) pa si verjetno koristil kar AKA - osnovni kasko. Ker kolikor vem, delni AKA premija ne znese 150 EUR za zavarovanje rizika neznanega storilca.
Povrniti bi ti pa morali neizkoriščene premije AO in vse neizkoriščene premije v delnem AKA

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Hvala za odgovore, kot rečeno ne bom več kompliciral in bo to le šola za prihodnjič.
Samo da odgovorim - koristil sem delni kasko iz naslova parkirišča + nadomestni avto za en dan. Koliko je bil znesek računa žal ne vem, pa tudi za nekaj 10 EUR ne bom sedaj tega raziskoval.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
V tvojem primeru (za to ceno) pa si verjetno koristil kar AKA - osnovni kasko. Ker kolikor vem, delni AKA premija ne znese 150 EUR za zavarovanje rizika neznanega storilca.

Ne poznam zavarovalniške terminologije, ampak kombinacija kaska pri Triglavu, kjer imaš zavarovano škodo na parkirišču (po domače "parkirišča"), stane dobrih 150 EUR.

Hecno pri tej situaciji je, da ta kombinacija ne pozna bonusov oziroma malusov - lahko jo koristiš poljubno velikokrat in ne izgubiš nobenega premijskega razreda in obratno - ne pridobiš nobenega. Avtor teme bi bil torej na boljšem, če bi zraven tiste črtice sam narisal še kakšno, uveljavil škodo in se zmenil z enim kleparjem za 50:50...
tongue-1.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.078
113
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
...kot rečeno ne bom več kompliciral in bo to le šola za prihodnjič.
In kaj si se s to šolo naučil? Oz kako boš to naslednjič rešil?
a) ne boš zavaroval
b) na boš pustil, da ti na parkirišču podrajsajo avto.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
...kot rečeno ne bom več kompliciral in bo to le šola za prihodnjič.
In kaj si se s to šolo naučil? Oz kako boš to naslednjič rešil?
a) ne boš zavaroval
b) na boš pustil, da ti na parkirišču podrajsajo avto.
Zavaroval bo, vendar ne bo koristil.
grin1.gif

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
V primeru, da bom imel skodo manjse vrednosti kot je vrednost kombinacije AKA in parking IN bom avto prodajal prej kot v enem letu, je ne bom uveljavljal.
Ce pa avta ne bom prodajal in bo skoda vseeno nastala, pa bom preracunal, koliko znese 5% vrednosti AKA, za kolikor ti Triglav da popust, ce skode nisi imel..

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Ni res. PRed kratkim je bla tu debata da ti pri AS poberejo vse.

l
p
M
To je res, ampak to zato, ker ti zavijejo vse kombinacije v en paket in imaš na polici obračunano skupno premijo.
Podajam primer v priponki. V kolikor po tej polici uveljavljaš ogledalo, ti ne pripada nikakršno vračilo iz tega paketa kombinacij.
1362826-Breznaslova.jpg

Priponke

• 1362826-Breznaslova.jpg
    1362826-Breznaslova.jpg
    10,8 KB · Ogledi: 162
Nazadnje urejeno:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Matej pravi:

l
p
M
To je res, ampak to zato, ker ti zavijejo vse kombinacije v en paket in imaš na polici obračunano skupno premijo.
Podajam primer v priponki. V kolikor po tej polici uveljavljaš ogledalo, ti ne pripada nikakršno vračilo iz tega paketa kombinacij.

Če uveljavljaš parkirišče in šipo ne dobiš NIČ od celega kaskota? Dobiš povračilo samo obveznega zavarovanja?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Matej pravi:

l
p
M

Če uveljavljaš parkirišče in šipo ne dobiš NIČ od celega kaskota? Dobiš povračilo samo obveznega zavarovanja?
Odvisno kako ti polico napišejo. Če imaš vse v isti vrstici in na desni obračunano eno premijo (tako kot zgornji primer), potem ni vračila na celotno to kombinacijo kritij. Lahko ti tudi vsako posebej napiše, ampak potem nimaš paketnega popusta in zavarovanje pri AS naenkrat ni več tako ugodno.