Triglav avto. zavarovanje

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Zanimajo me prakticne izkusnje s triglavom, namrec rad bi pri njih obvezno zavaroval avto, vzel kasko in dodatne zadeve. Ker ne poznam nobenega agenta ali pa je samo kriz z njimi bi sel kar direkt recimo na verovskovo. Zanima pa me kako je s popusti? Ti brez tezav dajo popust na kasko ali kaj komplicirajo? Menda NAJ BI ga clovek brez tezav dobil vsaj toliko kolikor ima bonusa na obveznem. Ker ce so za saltarjem tecni si pa raje najdem nekoga.

LP

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Mislim, da je še vedno takole:

Če ste pri AO zavarovanju v premijskem razredu:

4 vam priznajo bonus na kasku v višini 40% (PR6)

5 vam priznajo bonus na kasku v višini 30% (PR8)

6 vam priznajo bonus na kasku v višini 20% (PR10)

7 vam priznajo bonus na kasku v višini 20% (PR10)

8 vam priznajo bonus na kasku v višini 10% (PR12)

9 vam priznajo bonus na kasku v višini 10% (PR12)

če imate večji PR, vam ne priznajo nič.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na šalterju boš dobil samo toliko kot so ti obvezni dati (ponavadi je povsod tako). Če imaš agenta pa lahko dobiš "dodano vrednost". Sicer se komercialni popusti ne talajo več kar vsepovprek in v vrednosti 50%, ampak tudi 15% na celotno premijo se zelo pozna...
Predlagam ti, da greš k zastopniku s priporočilom (ponavadi kakšnemu s katerim je kdo ki ga ti poznaš v dobrih odnosih)...

BTW, a prestopaš?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Če nisi zelo navezan na Triglav, ti lahko jaz dam enak bonus pri kasku kot na AO.
smile-1.gif

Pri Triglavu je tako, kot je jetamp napisal.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Izkušnje s Triglavom?
Vsekakor pozitivne, lahko pa tudi pri nas vprašaš s katero zavarovalnico je najmanj problemov in pa s katero največ.
Pa ti bo cela firma rekla v en glas da s Triglavom je najmanj problemov.

Če boš rabil Triglav, ti lahko pomagam kam se obrni, če pa boš hotel MB ali Generali, imamo sicer tudi dva agenta,ampak pri slednjem si lahko prepričan da bos imel en kup sitnosti pri škodah, pri prvem pa nekaj % manj, odvisno ali je cenilc tam dubu za fu*** al ne prejšnjo noč.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
No sej zato, glede na moje izkusnje in izkusnje drugih je najmanj tezav s triglavom in zato triglav only pride v postev. Ker sem imel s trenutno zavarovalnico prevec dela in telefonskih pogovorov bom menjal nazaj na triglav, sem pa tako ali tako nameraval. In iscem pac fer popust in to je to.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ti bom tko rekel, če ti Robero nebo znal pomagati, potem me poklič pa ti bom jst
grin1.gif

Je pa Roberto fejst dečko, zelo korekten in pripravljen pomagati, tko da ti svetujem da mu kakšen PM nameniš.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
V dezju, a?
hysterical-1.gif

Sicer imam pa cifro eno obljubljeno od ene tvoje stranke ce pa ne bo nic bomo pa dalje iskal.
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Nimam pojma o kakšnem dežju in stranki moji ti zdej, boš mogu mal spomnt me,ampak OK.
Sicer pa, če boš rabu, marsikej se da zrihat.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Kaj pa primer koriščenja asistence ? Npr. pokličeš asistenco, oni predlagajo ličarja za popravilo in ta naredi svoje.

V primeru slabega popravila kakšne so sploh pravice potrošnika ? Npr. da se ugotovi, da sploh ličar ni sposoben dovolj kvalitetnega popravila.

Ali je takrat zavarovalnici popolnoma vseeno in naj se stranka sama je.be naprej. Zavarovalnica je plačala, stranka ima zmazek-kaj lahko tu sploh naredi stranka.

Npr. odpiše Triglav, ker jim je to popolnoma vseeno in jih sploh ne briga kakšen avto kdo dobi nazaj.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Verjemi, da ni nek mutivoda s.p. pogodbenik zavarovalnice... tako da z uveljavljanjem garancije ni nek hud problem... Sicer je pa enkrat cifra rekel... Avto si pred prevzemom natančno ogledaš in če ne valja, ga pač ne prevzameš in pika.
Načeloma so vsi pooblaščeni servisi tudi pogodbeniki (za VW Porsche ni več, kakor vem).

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Verjemi, da ni nek mutivoda s.p. pogodbenik zavarovalnice... tako da z uveljavljanjem garancije ni nek hud problem... Sicer je pa enkrat cifra rekel... Avto si pred prevzemom natančno ogledaš in če ne valja, ga pač ne prevzameš in pika.
Načeloma so vsi pooblaščeni servisi tudi pogodbeniki (za VW Porsche ni več, kakor vem).

Žal so mutivode tudi pogodbeniki. Najprej se hvalijo kaj znajo narediti, potem pa naredijo navaden zmazek. Verjemi mi, sem videl dovolj.
Zavarovalnica ne preverja kvalitete dela, jih enostavno ne briga. Njih briga samo, da jim plačaš.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Eno vprašanje, kako je s tem pri Triglavu, če ti piše na polici nekak v stilu da oni določijo kdo popravlja avtomobil? To pomeni da ti lahko dajo avtomobil popravljat vsakemu s.p.-ju ali lahko zahtevaš pooblaščen servis?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
V bistvu izbereš ti
smile-1.gif

Dajo ti spisek serviserjev, s katerimi imajo pogodbo in ti izbereš, kar ti paše. Iz prve roke ti lahko povem za Renault, kjer imaš na izbiro od malih lokalnih delavnic do kranjskega Remonta ali ljubljanskega Reala.

Sedaj, če gre za kakšno specialno zadevo, je spisek verjetno krajši - npr. popravilo stekla ali hladno popravilo poškodb od toče, ker tega pač ne počnejo v vsaki vasi. Ampak jaz sem vedno lahko izbiral sam.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Eno vprašanje, kako je s tem pri Triglavu, če ti piše na polici nekak v stilu da oni določijo kdo popravlja avtomobil? To pomeni da ti lahko dajo avtomobil popravljat vsakemu s.p.-ju ali lahko zahtevaš pooblaščen servis?

Pri asistenci dobiš nadomestno vozilo. Ker pa hočejo čim hitrejše popravilo ( zaradi stroškov najema drugega vozila seveda ) potem poiščejo tudi æim hitrejšega servišerja, ki čim hitreje to naredi. Kakšna je kvaliteta pa jih ne zanima, to je žalostno od Triglava. Jim je povsem vseeno. Pooblaščen servis ne pomeni kvalitete, je lahko slabši od s.p., npr. pa če imajo gužvo , potem oni hočejo dobiti nekoga ki čim hitreje to popravi-seveda njihovega pogodbenika ( za asistenco in ne splošno ) in ne kogarkoli bi sam želel izbrati.
Tako pade kar pade, ne glede na kvaliteto dela.
Še enkrat povdarim, zavarovalnica plača račun, kako je narejeno jim je pa povsem vseeno. Če je klepar packon, potem kaj naj stranka naredi. Dobi drugega-kdo ga bo plačal ?!

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Odvisno je tudi od servisa. Jaz sem dobil zaradi popravila toče od Triglava odobren nadomestni avto za dva dni vendar, ker je bil vmes vikend v ponedeljek sem imel pa cel dan službo mi je servis dal nadomestni avto do torka in tudi malo niso komplicirali.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja miha72 že ampak na to lahko bebec pristane, če ni dobro popravljeno ne bom prevzel vozila, tukaj sploh ni debate. Glede pooblaščenca pa odvisno, za VAG vozila kar dobro poskrbijo. Ne trdim da so s.p.-ji slabi ampak najbrž določen s.p. ki je kvalitetn in ima posledično fulllllllll gužvo ne bo sklenil z zavarovalnico pogodbe in "poceni" popravljal. Vem kakšno je stanje na tem trgu in kako težko je prit na vrsto pri dobrem avtoličarju, zato pa sem vprašal kako in kaj. Sam sem namreč opazil da imam v polici napisano : "izbira izvajalca in način popravila vozila je prepuščen zavarovalnici". No sprašujem se tudi koliko cenejše je zaradi tega bilo zavarovanje, mogoče celo stopim do zavarovalnice in naredimo spremembo police. Drugače pa da ne bo pomote, že nekaj let imam vse zavarovano pri Triglavu, škod ogromno, komplikacij nobenih!

Lp

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Dobro vemo,da so slabi in dobri.
Problem nastane, da pri najboljšem paketu oni izbirajo izvajalca. Dobro vemo,da nekateri najboljši izvajalci ne podpišejo pogodbe zaradi nepriznavanja realnih ur za kvalitetno popravilo. Torej je pogodbenih lahko v veliko primerih nekdo, ki ne zna dobo popravljati in si na ta način želi zagotoviti delo pod pogoji zavarovalnice ( verjetno kar z precej popusta ). Tako je pri najdražjih zavarovanjih lahko zelo slabo popravilo, ker pa zavarovalnica ne kontrolira kvalitete izvedbe potem je stranka prepuščena sama sebi. In si težko pomaga.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Miha72 ni čist tako, ko pride do škode dobiš v roko seznam možnih servisov in sam izbereš njihovega pogodbenika. So mi na Triglavu takoj poslali mail z vsemi pogodbeniki za določene znamke! Mislim da ni tako kritično, bom pa vsekakor vprašal koliko "več" bi me prišlo zavarovanje brez te opcije!

Lp

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Comfort plus je najdražja opcija, kjer oni peljejo avto k njihovemu pogodbeniku. Kakšna je njegova kvaliteta je pa drugo.
Jaz govorim o najdražjem paketu zavarovanja !! In ne o dodatnem popustu s pogojem da oni izberejo izvajalca.

meni so našteli 3 ali 4 s tem da so nekateri takoj odpadli ker so imeli gužvo za en mesec. Torej ni bilo nikakršne izbire.
Problem je kvaliteta izvedbe pri marsikaterem, žal nekateri naredijo dodatno škodo.