Trgovec 3 + 2?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Pozdravljeni!
pozdrav.gif

Prosil bi za nekaj koristnih nasvetov oz. informacij... Upam, da kdo to področje bolj pozna, mogoče ima kdo celo izkušnje.
confused-1.gif

Torej, oseba ima narejeno 3. letno trgovsko šolo, se pravi je pridobila naziv trgovec/prodajalec IV. stopnja izobrazbe. Oseba je že pet let redno zaposlena. Zamika jo, da bi si pridobila V. stopnjo izobrazbe, a bi še vedno najverjetneje ostala v prodajalni. Torej, kakšne so sedaj možnosti? Kaj je najpametneje in kako naprej?

Poznani sta nam dve varianti in sicer: +2 leti za pridobitev naziva ekonomski tehnik (V. st.) na kakšni delavski univerzi, ali pa pridobitev naziva trgovski poslovodja pri trgovinski zbornici Slovenije. Mogoče kdo pozna kako to dvoje kaj poteka? Predavanja, izpiti, cena, je slučajno kakšna omejitev vpisa...??? Sta ta dva naziva enakovredna na trgu dela?

Ima mogoče kdo drug kakšen drug pameten nasvet?

Za kakršnokoli debato v tej smeri bom zelo hvaležen...
zmaga.gif

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
jest obiskujem ljudsko univerzo.končano imam trgovsko šolo zdaj pa delam peto stopnjo.ne rabiš nič drugege kot pa spričevalo srednje šole in pa spričevalo oš.v slovenski bistrici te pride en letnik okrog 1000 eur.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Bo treba +2 delat po izpitih + poklicna matura.Lahko hodiš redno in plačaš na letnik 1000 evrov ali pa hodiš samo na izpite pa te pride veliko manj.
Maturitetni tečaj to je bi bilo še najbolje
http://www.s-gng.ng.edus.si/gimnazija/vpis/mtecaj/mtecaj_pogoji.htm
Pazi, če delaš +2 pomeni, da se po končanem šolanju ne moreš vpisat, kar na vse fakultete(lahko ap se, če delaš še peti predmet ), če pa delaš maturitetni tečaj pa s elahko po maturi vpišeš na katerikoli fax (seveda glede na točke).

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
@MG3 hči: pa je težek predmetnik? Koliko je kaj izpitov v enem letu?

@philips in trust: s tem maturitetnim tečajem dosežeš V. stopnjo?

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
predmetnik sploh ni težek, je pa kar dosti izpitov na kupu.jaz sem jih lani uspela v štirih mesecih narest 16 pa imam same štirke in petke. je pa res da si moraš pri nas obrok zvišat če jih hočeš več kot 14 izpitov narest.ker v eni šolnino je všteto predavanje in 14 izpitov lahko narediš.edini problem je ta da so predavanja vsak dan.imam sošolko ki je lani naredila vseh 20 razpisanih izpitov. jaz žal financ nisem imela da bi lahk nadaljevala letnik.zdaj jih imam še 8 pa matura pa sem končala.potem pa grem dalje študirat.

šolanje pa traja predvidoma dve leti.

ne vem kaj misliš s tem maturitetnim tečajem

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Z maturo pridobiš V. stopnjo, da pa jo lahko greš opravljat pa potrebuješ maturitetni tečaj.
Tukaj piše nekaj o tem.

Ampak pomoje obstajajo še kakšni lažji načini kot splošna matura. Mogoče poklicna matura ?
Najboljše da greš do svetovalke na najbližjo srednjo šolo, pa ti bo verjetno znala še najbolj pomagat.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Pa so predavanja vsa obvezna? Ker to je skoraj nemogoče, da bi se uskladilo s službo...

Drugače to ni zame, zato sem tako bos na tem področju...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
te popoldaneske šole, kjer si pridobiš srednješolsko izobrazbo so komedija, ni primerjave z pravo srednjo šolo. vse je vsaj 1x lažje, dosti manj te drkajo. Punca je naredila komplet srednjo šolo na taki ustanovi v mb, na predavanjih ni bila nikoli, vse izpite je delala z levo roko in zraven službo. V enem mesecu, zadnjem, ko je sila tudi po 15. Lahko se sicer šlepaš skozi z plonkanjem, ampak na koncu te čaka isto kot vse srednješolce --> matura. Tako da je treba mao več truda vložit v slovenščino, matematiko in tuje jezike, če ti ne ležijo že sami po sebi. Vse ostalo je z levo roko
wink-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
No, kot sem sedaj odkril ti tale naziv poslovodje ne prinese V. stopnje izobrazbe, saj ni nikjer omenjeno da zaključiš z poklicno maturo. Kot kaže je to samo nek obsežen tečaj, za pridobitev naziva.

In kot ugotavljam, je boljša izbira ta, da se odločiš za +2 za ekonomskega tehnika, saj si s tem nazivom lahko tudi poslovodja, imaš pa tudi V. stopnjo izobrazbe.

Citat:
Uporabnik philips pravi:
Najboljše da greš do svetovalke na najbližjo srednjo šolo, pa ti bo verjetno znala še najbolj pomagat.

Tudi o tem resno razmišljam...