Trgovci nas goljufajo???

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
ksz.

Pa ne čudite se, to ni samo pri nas, to se dogaja vsepovsod. Eden izmed mojih primerov, na alaski s kolegico kupujema
zadevščine, pa opazim da majo znižane filme 50% dol. In ker je bila prvotna cena 7$, se seveda teh 3,5$ nakoncu ne pozna,
ko nakupiš cel voziček. Se vozima domov, pa jaz pač z dolgega časa čekiram račun medtem ko stojima v kilometerski koloni,
itak, oba dvdja mi je vžgala pod polno ceno. Pa finta opisano na računu prav se vidi 7,5$ -50% v tem smislu, ampak ko pol grem
"ročno" štet vse zneske bi moral plačat 7$ manj, kar je tam od oka 5€. Sej 5€ ni bogastvo, samo to mi tak cuknejo vsaki tretji dan
pa sn zgubo 50€, kar mi je skoraj poln rezervar goriva.

Druga varjanta;

Ne spomnim se mesta natančno, grem v ajnkauf, furarim voziček med policami, in plačam na blagajni nakupljeno...
Pridem domov in začnem montirat baterije v budilko in prenosni radijo. In meni za prenosni radijo falita 2 veliki bateriji,
sn že tečn in ji rečem če je vidla ki baterije, in pravi da sn kupil 4. Grem čekirat račun, in res neroda pozabljiva kupim samo 4,
preletim račun, če bi mogoče drugi komplet bi kasiran kje "spodaj" nakoncu računa, in naletim na 24x0,33 kokakolo (cel vez piksen)
računan 2x. Grem čekirat v hladilnik, mam samo en vez. Vprasam; "kupla sem enega"... Prodajalka mi je 2x spekla vez kokakole.
In pismo, vsaka prodajalka kaki strranki cukne kaki vez kokakole, kakšno šunko, nakoncu tedna majo nakupljeno špecerijo za domov...

Banda.

Jaz se sploh več ne sekiram; čekiram sproti kaj mi "pipka" na račun, medtem ko zlagam v košare in vreče pa čekiram račun,
cel čas nakupa pa v glavi računam, in imam račun kok bo zadeva stala tam do 2 evra natančno napamet...
Danes si pač prisiljen vse 2x kontrolirat, kjer v enem letu ti bi na tak način spipali pol plače.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
Jep take stvari se vedno pogosteje tudi meni dogajajo. Zadnjič nekaj podobnega v lesnini na rudniku.
Kupim dva stola po 17 evrov, račun je bil pa 42. Ker 2x 17 pa znam zmnožit, jo malo povprašam po logiki. Je šla na stol gledat, povprašala prodajalko (šefico?) in ceno popravila. Misllim da so v teh norih prazničnih dneh marsikje izkoristili naglico kupcev....

Sicer pa: Nekatere akcijske cene ne veljajo za franšize kar tudi ponavadi piše v letakih.....tudi v letakih je treba brati droben tisk...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
lani poleti sem hotu v šparu kupit kilo kafeja za na morje. ker pač pijem samo barcaffe, ki ga pri hrčkih na otokih nimajo. in grem lepo vzamem kao akcijo xxl kao 20%brezplačno. se pravi je blo 1,125 namesto 1kg. in pogledam ceno. 8€ pa nek drobiž. pa grem avtomatsko gledat ceno za kilogram, pa piše 7e pa še nek drobiž. opa to neki ne bo štimalo. srečam prodajalko povem, se gospa opraviči odnese ceno in jz grem dalje, sem raj kupil 10x po 100 ker je blo še ceneje. o čez cca 20dni ko pridem iz morja grem zopet v isto trgovino in ista fora. cena za kg manša kot pa cena komplet artikla. se pravi da so še tist kao gratis zraven zaračunali. itaq pomoje večina folka ni orng pogledla cen pa primerjala.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
to ima barkafe že od pamtiveka tako foro. Večji kot je paket, dražje je
stupid-1.gif

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Sem tudi jaz delal v eni taki štacuni.
In ti lahko povem, da se pri vseh artiklih ki se cene spreminjajo zgodi da se kaj spregleda.
Seveda je tukaj tudi odvisno od prodajalcev samih koliko so natančni.
Verjemi, da v naglici in kljub natančnosti se zgodi da ne štima vse kot bi moglo.
Sem tudi jaz pozoren na vse cene kar kupujem. Pač povem, da ni to tako kot bi moralo biti.
Če pa se ne da zmenit stvar pustim tam.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Klasika, ja.

Pa dajmo še malo Lidl obglodat. Tam imajo tako na spidi našponane blagajne (hitrost delovanja scanerja), da - četudi vse Lidlove prodajalke podirajo rekorde pri hitrosti potega artikla čez blagajno - ta še vseeno uspe isti artikel nabiti dvakrat. Za to zgodbo vem pa zato, ker je bila pred mano gospa z ultra velikim vozičkom robe, ki se je parkirala točno dva metra za rit blagajničarke in začela lepo pazljivo kontrolirati račun in robo. In potem je začela noreti. Seveda, tistih mali prčkarij (neke žvečilne, pa pudingi,...) je imela en kup blokiranih po dvakrat. Ženska je tulila tako na glas, da me je totalno prepričala, da v Lidlu obstaja zelo dober razlog, zakaj je na računih natolčen tudi podatek o številu artiklov. Skratka, preden gre človek na blagajno mora najprej prešteti artikle in to število takoj na blagajni primerjati z tistim, ki je natisnjen na račun.

Meni se sicer ni zgodilo, ampak mogoče se je že komu od vas. Ker prodajajo tam kup prčkarij po evro, pa človek tega še opazi ne. Sploh če vozi ven vagon robe....(izhodiščni dogodek se npr da opaziti iz aviona).

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jep take stvari se vedno pogosteje tudi meni dogajajo. Zadnjič nekaj podobnega v lesnini na rudniku.
Kupim dva stola po 17 evrov, račun je bil pa 42. Ker 2x 17 pa znam zmnožit, jo malo povprašam po logiki. Je šla na stol gledat, povprašala prodajalko (šefico?) in ceno popravila. Misllim da so v teh norih prazničnih dneh marsikje izkoristili naglico kupcev....

Sicer pa: Nekatere akcijske cene ne veljajo za franšize kar tudi ponavadi piše v letakih.....tudi v letakih je treba brati droben tisk...
A misliš, da resno to namensko delajo? Jesos

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
namensko ali ne, goljufajo pa se vseeno.

meni se je tudi zadnjic v sparu zgodilo da sem kupil 2 paketa zmrznjenih morskih sadezev po 300g, račun je pa prišel malo pod 14 eur, ko sem pa pogledal račun je blo pa obračunano 2x po 1kg.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Tudi meni se je to nekam pogosto začelo dogajat. Kupim polno stvari, pa mi zaračuna dva platoja piva namesto enega, kupim paket sekret papirja, pa udari dva... Men se res zdi da je to tista fora, kjer gre čez, si zacahne pa ima zvečer lepo špecerijo za domov...

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Potrebno je paziti tudi pri sadju in zelenjavi, ki jo sami pakiramo, damo na vago in vzamemo listek (nalepko). Razmerje med ceno za 1 kilogram, ki je zapisana na tabli in ceno za spakirano količino zna biti preračunano malo po svoje.

blaz_opc

Pripravnik
27. apr 2008
91
0
6
41
Obišči stran
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Potrebno je paziti tudi pri sadju in zelenjavi, ki jo sami pakiramo, damo na vago in vzamemo listek (nalepko). Razmerje med ceno za 1 kilogram, ki je zapisana na tabli in ceno za spakirano količino zna biti preračunano malo po svoje.

to tko nardiš da kdaš gor na vago sadje mal dvignš vago pa je.....mal fore zakaj bi sam oni mal po svojr delal
bonk.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Hja, kjer si sadja in zelenjavo lahko sam postrežeš verjetno gre to, v nekaterih pa si naložiš že sam, za vago pa moraš vse skupaj predati deklici tam, pa ti ona zvaga in pokne gor nalepko.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Mene so nekajkrat tudi pošteno okoli prinesli, enkrat mi je recimo v eni manjši trgovini k 20 dodal še eno ničlo ... pri plačevanju s kartico se ti lahko še zgodi da spregledaš. Skratka nisem ravno največji težak, ampak definitivno preverim račune in pogledam znesek preden odtipkam pin kodo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
A misliš, da resno to namensko delajo? Jesos

Upam, da ne delajo namensko, samo glede na to da stola nista bila v "akciji" se vprašam koliko stolov so prodali po prvi-višji ceni. Je pa res da prvega računa nisem videl (samo slišal znesek) in niti ne vem, če je prava stola zaračunala.....(sem ji pa stol predložil na blagajni, pa še sama je šla preverit ceno stola med druge stole - je mislila da sem menjal cene :rolleyes

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Grem v merkator in vidim da imajo z nakupom nad 30eur zastonj njihov cekr/vrecko, pa recem ze avtomaticno ali se da dobiti kr 3 ker bo racun sigurno tolk vecji, pa pravi da tega nemore narediti, no in potem opravimo tako da je prodajalka nardila 3 racune.

Gremo cez cesto v Tusa, pa recem ce lahko dobim tiste male zastonj vreckice in mi da 3, recem ce se da se kaksno pa pravi da se da vecje vrecke kupit, potem pa se recem ce lahko dobim smrekice/tocke ker me je razkurila z vreckami, pa pravi da ce nimamo tus kartice da nemoremo nic dobiti.