Pozdrav po dolgem času vsem!
Problem je naslednji:
Po dveh letih in skoraj 6000 km prevoženih se mi je pri skuterju pričela pojavljati napaka, za sedaj še neugotovljivega izvora - občasno motor trese (vibrira), te vibracije se pojavijo brez pravega vzorca, večinoma ob dodajanju plina pri speljevanju, ali pa vožnji v klanec.
Vibracije je težko opisati, občutijo se tako na krmilu, kakor tudi pri sami karoseriji (tablica ropota) Vibracije prenehajo brez meni razumljivega vzroka, včasih takoj, drugič po nekaj sto metrih.
Kako sem do sedaj ukrepal:
- zamenjal sem gorivo na super (nekaj bolje je bilo)
- servis na 6000
- pregledali so stanje jermena in valjčkov - vse je BP
- menjali olje v motorju in menjalniku
- menjali zračni filter
- pregledali stanje svečke - BP
- ugotovili, da se vzroka za vibracije ne da locirati
Zanimivo in morda bo komu ta podatek koristen - v prostem teku na mestu se vibracije pojavijo pri stiskanju zadnje zavore, vendar zračnosti kolesa ni občutiti.
Za namige, ali morda celo rešitev se v naprej lepo zahvaljujem!
P.S.: če je mogoče, se vzdržite komentarjev v stilu "prodaj kitajska jajaca" in podobno. Hvala.
Problem je naslednji:
Po dveh letih in skoraj 6000 km prevoženih se mi je pri skuterju pričela pojavljati napaka, za sedaj še neugotovljivega izvora - občasno motor trese (vibrira), te vibracije se pojavijo brez pravega vzorca, večinoma ob dodajanju plina pri speljevanju, ali pa vožnji v klanec.
Vibracije je težko opisati, občutijo se tako na krmilu, kakor tudi pri sami karoseriji (tablica ropota) Vibracije prenehajo brez meni razumljivega vzroka, včasih takoj, drugič po nekaj sto metrih.
Kako sem do sedaj ukrepal:
- zamenjal sem gorivo na super (nekaj bolje je bilo)
- servis na 6000
- pregledali so stanje jermena in valjčkov - vse je BP
- menjali olje v motorju in menjalniku
- menjali zračni filter
- pregledali stanje svečke - BP
- ugotovili, da se vzroka za vibracije ne da locirati
Zanimivo in morda bo komu ta podatek koristen - v prostem teku na mestu se vibracije pojavijo pri stiskanju zadnje zavore, vendar zračnosti kolesa ni občutiti.
Za namige, ali morda celo rešitev se v naprej lepo zahvaljujem!
P.S.: če je mogoče, se vzdržite komentarjev v stilu "prodaj kitajska jajaca" in podobno. Hvala.