Trdi disk crknu

BOJAN54

Zelenc'
7. okt 2009
9
0
1
Heloo

Jz mam pa eno vprašanje... Predvčerajšnim mi je crkno trdi disk
uf-1.gif
in sem prisiljen v nabavo novega...
Trenutno imam na piki enega iz med teh štirih, ampak se mi je zataknalo pri vprašanju zakaj disk, ki ima kapaciteto samo 160 GB ali tisti ki ima 500 GB, stane enako kot pa tisti ki ima, 1TB
confused-1.gif
Je to slučajno vse fora v firmi al je res tisti 160 GB boljši od tistega 1TB

Hvala za odgovor

LP

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Katere pa gledaš da imajo isto ceno?

Klasični diski s 7200 obrati in SATA 2 so tja do 500 GB "približno iste cene", oz. je en razred večji dražji za par EUR. Niso pa ne eni ne drugi boljši. Bestbuy je torej disk ki ga dobiš za najboljše razmerje cena/velikost ... se pa bestbuy trenutno nahaj med 500 GB in 1 TB, pač odvisno od serije in proizvajalca. Če ne rabiš veliko prostora kupiš najcenješega (pod 40 EUR za 160 GB) in to je to.

Če bi pa res rabil dober disk potem so cene avtomatično preko 200EUR glej pa vrteče WD Raptor diske ali pa (boljše) SSD diske!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
160 GB disk ima lahko enako ceno kot 500 GB samo v primeru, da ima 10.000 rpm. Ali pa da prodajalec nateguje s ceno.

Sicer pa so razlike v kapacitetah majhne, bolj plačaš sam disk (izdelavo, prevoz, marža) kot kapaciteto.

Sicer pa sam veš koliko prostora potrebuješ.

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Ugotavljam že nekaj časa: razlika med cenami opreme (tudi diskov) pri nas in v tujini ni prav velika. Nastane pa hitro, ko pride nova oprema, boljša, večja, hitrejša od stare. Pri nas ne bo nihče spustil cene starejših modelov, raje poskuša s staro ceno, ki je seveda nesorazmerna ali pa, kar je še slabše, ne da novejših modelov v prodajo, dokler še ima staro zalogo.
V tujini znižajo ceno starejše opreme, če je pa imajo več v zalogi, pa prodajo komu, ki to potem prodaja naprej (Hofer, Leclerc in podobno).