transport peletov

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Pelete imam v big bag vrečah. Ker nebi rad več prenašal ročno iz teh vreč v zalogovnik, bi poskusil naredit sesalec za pelete.
Ker je dolžina od big bag vreč do zalogovnika od 20m do 25 m me zanima če bi kak tak vakum sesalec bil dober za to.
Vakimsko motor-sesalec .
Sicer je na netu en domač sesalec, ampak je cena ubitačna. Je res, da ima nekaj elektronike, sam rabim samo da mi povleče
pelete iz vreče v sesalec, ko pa je sesalec napolnjen potem že sam izpraznim sesalec v zalogovnik.
No skratka me zanima če bi kak vakumski motor vlekel iz zgornje povezave pelete.
Ta na netu ima motor močan 2.5 Kw, na povezavi pa niso nikjer napisani moči v Kw.

Brcam v temo, ali bi bilo mogoče to naredit.

elektron12

Pripravnik
23. apr 2016
136
1
18
imam viška eno podobno trubino kot si tiste od domela, odmontirano iz sesalca. S tem bi mogoče lahko kako rešil v smislu da daš na tisti strani kjer rabiš pelete en plastičen ali kovinski sod, vanj vgradiš to turbino, da sesa ven iz soda, ter eno cev ustrezne dolžine. Tako bi si ta sod napolnil. Je pa po mojem občutku kakšen kilowat pa pol.
Če rabiš povej, ti jo dam za eno pivo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
no saj sem tudi jaz nekaj takega studiral da naredim Skrbi me edino, če peletov nebi vleklo na tako daljavo.
Bi se pa za pir bilo za zmenit :)

elektron12

Pripravnik
23. apr 2016
136
1
18
Po mojem ne smeš dat predebele cevi, da se ohrani neka hitrost zraka in hkrati peletov.
A si iz LJ?

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Na žajost nisem iz LJ, ampak ni problem al jaz al pa kolega pride s pivom he he he