traktorska kosilnica

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
po 15 letih bomo zamenjal traktorsko kosilnico, pa me zanima iz prve roke, kako se kaj obnesejo Husquarne?
cene so nekaj višje od BauBau modelov. bolj me zanima, ali je to kaj bolj kakovostna roba al pač plačaš ime..

kaj pa kakšna druga kakovostna alternativa?

Gledam pa Husquarno TS 142 s stranskim izmetom

lp

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Cene Husqvarn so šle v nebo, starih modelov več ni za dobit. Novi pa imajo manj opreme oz. je pri najdražjih modelih.
Sicer pa me zanima ravno to kar tebe. Edino omejen sem na Husqvarno zaradi mulčanja s sedeža, ja in še to na najdražja dva modela, ker pri ostalih tega več ni.
Trgovec mi je sicer rekel, da se Husqvarna in McCulloch delajo na isti liniji.

lojtra

Pripravnik
6. jul 2008
60
1
8
Kušček denarja pa je koliko približno? Samo ravnina, ali tudi kaj brega...
Kakšen MTD, Yardman, Honda, Wolf, tudi od Merkurja Mtech se pri stricu in dedku ni izkazal za slabega.....
Kakšna pa je kvadratura košenja? Eno celindrični, dvo celindrični?
Izkušnje imam z MTD, pa Mtech, husqvarno sem testiral rider sistem...
Husqvarna ima vseeno neke bombončke za priključke dobre, indikator delavnih ur, ergonomija njihova če vam paše, luči.... Nekateri nimajo tega, oz. imajo bolj kot ne kot neko svečo spredaj, ne pa luč...
Svetujem malo sprehod po trgovina, boste takoj videli v čem je razlika... Debelina pleha, sprednja prema kak je močna, zadnje osi, sistem menjave nožov, oz. menjave kosišča...
Motorji so pa tak ponavadi brigs, ali pa honda, köhler (baje bile neke težave z njimi en čas..)...
Drugače pa mislim, da huse in mcculoch nista ravno na isit liniji, sta pa najverjetneje v isti hali, ker kolikor sem gleda sedaj modele v živo, ni samo druga barva, je kar oblika drugačna (ne me sedaj vprašat katera modela sem gledal....)
Mogoče še razmislit, ali hidro pogon, ali klasičen na menjave....
Kakšenga pa ste imeli sedaj?
Pa lep pozdrav....

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
ne rabim nobenih priključkov, števcev ipd.. samo kosilnica. teren je ravnina.
mora bit pa trpežna in z B&S motorjem. hidro sklopka je plus.

kdo prodaja te Kubote pri nas? nisem zasledil.

lp

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Kolikokrat pri košnji rabiš luči? Recimo spredaj?
Točno ničkrat (0).
Sam imam traktrosko kosilnico lux iz OBI-ja, čista MTD zadeva, celo navodila so ista, 13 KM, 4 leta in v tem času ni bilo niti enega problema.
Ups, accu je šel rakom žvižgat lansko leto.
Osebno imam z imenom Husa zelo slabe izkušnje. Zelo preplačano ime samo, to je moje menje.

lp

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Ja sej, bolj raziskujem, bolj prihajam do zaključka da je husa sam marketing.
Kaj pa rider kosilnice? Kakšnaj je prednost, razen boljšega manevriranja, kar pride prov pri izogibanju ovir? Kosi kaj bolje-ravno?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.703
1.350
113
Pojma nimam o Forrest Gump kosilnicah, samo na bau varjante imaš 5 let garancije, tako da slabo ne more bit. Imam najcenejšo kitajsko 4T kosilnico in dela za kar je narejena. Poleg tega imam obilo bau mašinc za gradnjo hiše in vse dela. Tako, da osebno bi izbral eno bau ustrezno kosilnico, glede na velikost terena.

Preveriš še, če ima beer holder in akcija
nahrung002.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Mam jaz.

Ker imam za kosit hektar in pol mi je bilo pri nakupu najbolj važno, da je servis z rezervnimi deli v bližini

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Na koliko časa kosiš (jaz na 14 dni)?
Kakšne izkušnje imaš z bioclipom, zmelje dobro?
Ali ga preklapljaš preko ročke na traktorju?
Kako je, ko je trava vlažna?
Se kaj maši luknja za izmet v koš?
Na splošno, kakšne izkušnje imaš, ali si zadovoljen?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Na koliko časa kosiš (jaz na 14 dni)?

na cca 10 dni do 14 dni, odvisno od rasti

Kakšne izkušnje imaš z bioclipom, zmelje dobro?

mulčenja še sploh poskusil nisem, izmet ali pobiram v košaro

Ali ga preklapljaš preko ročke na traktorju?

noup, nekakše bet se vtakne v raufnk za izmet trave

Kako je, ko je trava vlažna?

bolj jeba, raufnk se baše in kosilna se spodaj zafrajha s travo in svinarijo... po vsaki košnji kosilno spodaj očistim s špohtlnom

Se kaj maši luknja za izmet v koš?

itak če ni trava suhosuha, kar eno mini motiko s sabo furam za čiščenje raufnka

Na splošno, kakšne izkušnje imaš, ali si zadovoljen?

hja no...pričakoval sem več glede na ime... ohišje kosilne enote poka in razpada pa je kaj za pošvasat... kak jermen odleti... se pa vsi deli dobijo v par dneh iz skladišča v A.. motor sam je OK...

moraš pa upoštevati da imam dokaj grd neraven teren, kak hribček... v bistvu huso zlorabljam
wink-1.gif