Toshiba mnenje

Stric

Slojoomla boss
21. jul 2007
143
14
18
Pozdravljeni

Eno kratko vprašanje za poznavalce:
Kupujem prenosnik za nezahtevno rabo, a vendarle dovolj kvaliteten glede izdelave.
Ogledoval sem si tole Toshibo:
http://www.toshiba-notesniki.si/produkti/satellite/produkt/satellite-p200d-12o/

Zanima me predvsem mnenje glede procesorja. Še nikoli nisem imel opravka z AMD-jem.
Kako se obnese?

Še eno kratko vprašanje? Ali obstajajo tudi Office za dvojedrne procesorje ali so Offici za vse enaki? (govorim o zadnji verziji 2007)

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Glede kvalitetne izdelave pri Toshibi niso ne vem kaj. Mogoče so sedaj ta novi modeli kaj boljši. Sam imam model Satelite M100 in pri zaprtem pokrovu če malo pritiskaš po njemu škripa. Sicer nič hudo motečega, je pa malo nadležno včasih, še posebej, ker prenosniku hardversko nič ne manjka. Strojno dela tako kot se šika. Edino ko ga preveč po rokah nosiš začne vsake tolko malo škripat

Glede Ofiicea in Dual Core procesorjev pa raje ne bi izgubljal besed. Itak ti dvojederni proc ne bo nič pomagal pri pisanju v Wordu ali podobnem opravilu.

Pa še to: AMD procesorjev ne bi jemal za v prenosnika, ker enostavno se ne morejo primerjat z Intel platformo. Lahko tudi prebereš na stotine testov ki to potrjujejo.

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
tukaj se poraja eno vprašanje... če ni bogve kaj kot trdiš zakaj ga potem ne prodaš in kupiš drugo firmo

Stric

Slojoomla boss
21. jul 2007
143
14
18
Toshibi jaz zaupam (imam jo tudi sam), bolj me je zanimalo, kaj menite o AMD procesorju.
Se splača ali je bolje dodati kakih 100 € za Intel.
Ne bi rad, da se mi preveč greje in mi s tem stalno teče ventilator.

Kot sem napisal, bo računalnik uporabljen bolj v enostavna dela, zato procesorska moč niti ni najbolj pomembna.

lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
jaz imam doma v desktopu AMD X2 in deluje zelo hladno. V prenosniku Toshiba Tecra pa imam Core 2Duo in je dokaj glasen, vendar je procesor dosti močan - T7200. Če bi še enkrat izbiral, bi vzel šibkejši procesor = manj hrupa & daljša avtonomija. Sicer me je Toshiba rahlo razočarala. Toliko je bilo govora kako je to kvalitetno in tako. Saj dela, ampak ohišje je pa tako-tako. Plastiko okoli monitorja komot primem z nohtom in razprem za 5mm. Na HP je bilo ohišje bolj kompaktno.

lp

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
@ netko: nisem rekel da je toshiba zanič. sam jo imam in mi je super, razen ohišja, ki bi lahko bilo malo bolj kvalitetno narejeno. Tudi ne vidim poante, da kupim nov PC, če je edina napaka občasen "čriček" iz ohišja. Mogoče je iz mojega posta razbrati, da je izgled kot plastična igrača. to seveda ne...

@stric: jaz bi raje zaradi avtonomije in eventuelno glasnosti vzel raje Intel procesor

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Če si kot sam praviš nezaheteven nevem zakaj bi 100€ zraven dajal za kar neboš opazil razlike. Raje 100 porabiš za kaj bolj pametnega.
Sam imam v prenosniku AMD in za to word in internet rabo je čisto dovolj.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
Razen da so počasnejši na testih, amd x2 niso tako slabi procesorji. Zato so seveda tudi cenejši in s tem tudi notesniki. Če je namen notesnika normalna uporaba (brez igranja zahtevnih iger), ti bo povsem dobro služil. Kakšne hude razlike pa ne bi videl med enakima procesorjema (amd ali intel) pri navadni uporabi.

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
konkretno imam priložnost uporabljati oba proizvajalca cpujev sicer v različnih računalnikih eno desktop drugo laptop pa ne morem reči da je eden tako drastično pred drugim seveda pri neki normalni pisarniški uporabi, tako da sbi se orientiral in odločil predvsem na podlagi cene

Stric

Slojoomla boss
21. jul 2007
143
14
18
Sem kupil tisto Toshibo iz prvega linka in sem zelo zadovoljen
Zaslon super (17"), tipkovnica OK, delovanje baterije cca 2h, ohišje na prvi pogled trdno (ni še padel na tla)

Performanse CPU-ja zaenkrat nisem preveč testiral.

lp

OriginalOne

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
38
Ljubljana
Mogoče bi moral posežti po bolj top modelu Toshibe. Jasno je nekaj, kolikor denarja, toliko muzike. Pri ostalih firmah je isto! Vedno, ko kupim notebook, kupim Toshibo. Ne opažam kakšne nekvalitetne izdelave in nimam nobenih drugih težav. Toshiba rox. Čeprov so me zaj****, ker imam hd dvd rom, ki ga sedaj ukinjajo, upam, da mi dajo blueray za đabe
smile-1.gif

Lp, Nejc

OriginalOne

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
38
Ljubljana
Okej vzamem nazaj. Imam problem. Špili, kot so scarface, godfather mi ne delajo, tko, kot je treba. Grafika me je**. Ne izriše mi cele slike, kot da bi se pojavljali artefakti, ampak se ne. Samo stvar podobno zgleda.Recimo samo obris glave in obris kakšnega objekta, to je pa vse. Imam pa vista op in toshiba x205-sli3, ki je bil kupljen v usa. Bi mogoče bil lahko to problem?

OriginalOne

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
38
Ljubljana
Pomoje je bolj v visti problem. Drugače pa imam mednarodno garancijo, samo nevem, kam ga naj peljem. Ve kdo za kaj pametnega v bližini Lj..?