Premešaj 4 šalice moke ( lahko 3 bele navadne moke , in 1 črne moke) ¼ šalice olja, ½ žličke soli, 1 žlička praška za pecivo in 1 skodelica mlačne vode. Mešaj in gneti z rokama in dodajaj vodo po potrebi, da se dobi ne lepljivo testo. Po tem ko testo ni več lepljivo gneti še 5 minut in dobljeno testo razdeli na 12 delov in jih pokrij z vlažno krpo in tako testo počiva. Potem tenko razvaljaj in peci na ponvici, na srednji temperaturi 30 sekund na vsaki strani. Te tortilje lahko stojo v hladilniku 2 tedna v zamrzovalniku pa 6 mesecev.
PS recept nisem preveril našel sem ga in prvedel iz hrvaščine odspodaj imaš tudi original navodilo poskusi in javi kako ti je uspelo lp amol
ORIGINAL......
Pomešati 4 šolje brašna (mogu da budu 3 običnog, 1 crnog), 1/4 šolje ulja, 1/2 kašičice soli,
1 kašičicu praška za pecivo i 1 šolje mlake vode. Mešati i mesiti rukama dodavati malo po
malo vode, da se dobije testo koje više nije lepljivo. Mesiti još 5 minuta, podeliti na 12 delova,
prekriti vlažnom krpom i ostaviti da odmore. Razviti svaku jako tanko i peæi na tučanom
tiganju, na srednjoj vatri, 30 sekundi po strani. Ove tortilje se mogu čuvati 2 nedelje u
frižideru ili 6 meseci u zamrzivaču.
.