Tortile

Tipson

Zelenc'
15. maj 2011
1
0
1
Za konzolo
Evo, najdu en jami recept:

My recipes

nabavu tortile in mi neki ni jasno. Piše, da so predpečene,preden postrežemo za minuto popečemo v ponvi. Zdej pa ne vem, glede na to, da bom itak noter zavil meso, pa sir, pa paprike in potem še pekel, a moram prej tudi popeči (mogoče, da se ne strga, ali kaj). Ima kdo kakšne izkušnje s temi zadevami? Vem, da so pri listnatem testu razne finte, mogoče so tukaj tudi?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
V bistvu jih samo malo pogreješ tako. Če daš mrzle, je čuden filing. Vsaj meni. So pa tudi bolj kompaktne po tem, ko jih popečeš. Samo ne pretiravaj
smile-1.gif

Dober tek!

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Kje se kupi in kje je kak recept za meso in zelenjavo? (mi je zdaleč najboljša jed:))
Hvala

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ko smo že glih pri tortiljah ... ima kdo kakšen preverjen recept za same tortilje (za "palačinke"), vedno, ko jih delam, niti približno ne izpadejo tako kot kupljene.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kje se kupi in kje je kak recept za meso in zelenjavo? (mi je zdaleč najboljša jed:))
Hvala
Jaz delam tako: popraziš mleto meso na čebuli, začiniš (sol poper čili itd. kar pač najdeš in ti paše), zaliješ z vodo, fižol, paprika, mezga, koruza lepo dodavaš noter, še malo čilija. Počakaš da se zmrcvari. Daš v tortilje, zaviješ gor paše tudi malo sira, daš v pečico za minuto, tri, odvisno kak ti paše. Meni so tako narejene odlične.
cheer.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Pečica, da se fajn zapeče, v mikrovalvki ni ravno hrustljavo, vsaj meni ne.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
jaz dam: narežeš ptiča na trakce, rdečo papriko, čebulo na lunce, potreseš s kumino in rdečo papriko, popečeš.
nardim domač guacamole, mal kisle smetane dam notr.. pa mamo tak hitr obrok.
tortilje vedno na hitro popečem v ponvi, predno jih nafilam.

sqjam

Pripravnik
18. avg 2007
77
0
6
Kakšno mezgo. Nigga pls :D

Ok, vrstni red;
-prepražiš čebulo in mleto meso,
-začiniš (sol, poper, čili, kar ti paše)
-dodaš na kocke narezan paradižnik,
-salsa omaka
-koruza in črn fižol

nadevaš tortilije, jih zarolaš, postaviš v pekač ter malce premažeš z nacho sirom. Pečeš par min da ratajo hrustljave. pa dobr tek

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Evo, tole je preverjen recept za testo za tortilje, meni osebno se gredo kupljene skrit proti doma narejenim. Sploh, ker ni skoraj nobenega dela.

Za 8 kom tortilj rabiš 250 g moke in slaba dva dl vrele ali vsaj vroče vode (1,8). Zamesiš testo (jaz kar v multipraktiku z nastavkom za gnetenje), da dobiš gladko testo, ki ga daš na stran.
Medtem pripraviš poljuben nadev. Nato testo pregneteš v podolgovat svaljek in ga razrežeš na osem kosov.
Vsak kos posebej močno razvaljaš na nekaj mm debeline.
Vzameš ponev za palačinke in jo močno razbeliš na ognju (prazno brez kakega olja ali kaj podobnega).
Vržeš gor tortiljo in pečeš, da se naredijo mehurji (cca 1-2 min), obrneš, daš nadev po želji ali kakem receptu (na eno polovico ali na sredino) in prepogneš z obeh strani ali kot palačinko.
Pride taka odlična hrustljava. Še boljše so, če imaš slučajno žar zakurjen, saj imajo še malo arome po dimu. Njami.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
piščanc na kocke, popečeš
dodaš papriko..rdečo, zeleno
ko se zmehča dodaš rdečo salso
potem koruza
nafilas tortilje, dodas sir po želji
pečica

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
My way (the easyiest way
wink-1.gif
):

- čebulo narežeš na drobne kocke, na njej popečeš na kocke narezano puranje meso
- tortilije (kupljene
smile-1.gif
) navlažiš z vodo in daš pogret v mikrovalovko (so potem super mehke in se ne lomijo ob zavijanju)
- nafilaš jih z mesom, paradižnikom (v majhnih kockah), koruzo, fižolom in salsa omako
- po vrhu posuješ nariban sir in daš za 3 min v pečico na 200 stopinj, da se sir malo stopi

That's all folks! :D Aja: dobre so FUUUL
smile-1.gif