Torrenti in več trackerjev naenkrat

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vlačim dol ene filme in je v torrent fajlu cel kup trackerjev (torrent iz isohunta). Seederjev je pri vsakem okoli 100, leecherjev okoli 30, torej moralo bi vlečt normalno dol ampak leti 20-30kb/s.

Nekaj sem bral da ni dobro, da je več trackerjev naenkrat vpisanih, čeprav imaš potem več seederjev / leecherjev. Je to res? Kateri tracker priporočate da obdržim? TPB? torrent.to? denis.stalker?

TPB ima tudi cel kup trackerjev (tpb.tracker, vip.tracker itd.) - je razlika med njimi?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Kolikor vem, ni nič narobe, če imaš več trackerjev, verjetno pa večino hitrosti pobere tistih 30 leecherjev.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja samo pri razmerju 100/30 mi ponavadi leti 200-300 kb/s, zdaj pa imam 4 različne filme v utorrentu, vsi imajo med 80 in 100 seederji in med 30 do 40 leecherji, pa vsak leti tak počasi (vlečem enega po enega, enako je tudi če jih dam več naenkrat - vsak med 20 in 30 kb/s). Pa z linijo sigurno nič ni narobe, ker sem prej vlekel dol en album iz saugstube in je letelo s polno hitrostjo.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ja moraš tudi gledat, da verjetno seederji ne sedajo na polno, leecherji pa downloadajo na polno, poleg tega pa je pri večini linij download več kot 3x večji kot upload.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja od leecherjev dobiš več, ker je višja prioriteta. Glej včasih upload tvojih torentev. Večji del bandwith-a za upload gre tistim, ki jih trenutno še dol vleče. Seederji pač zdaj downloadajo druge zadeve.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Pač si naletel na seederje z optiko
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
In kak naj vem na katerih trackerjih je večja verjetnost, da je gor folk z optiko? Verjetno je vsepovsod ista situacija, a?

Sicer pa gledam, da je na vseh vklopljen Peer Exchange in DHT, tako da bi lahko tudi vse trackerje zbrisal, pa bi bil na istem.

Največkrat sem na TPB med komentarji naletel na odsvetovanje moviex trackerja, ker baje samo vleče od tebe, oddaja pa nič (nimam ga sicer pri nobenem od teh 4 filmov). Torej so razlike med trackerji ali ne?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Probaj izklapljati tracker-je pa poročaj
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
A gre kako narediti, da bi lahko vlekel enak torrent iz npr. blinka in partisa naenkrat? Torrent ima enako ime in enake datoteke noter, vendar očitno tracker ob naložitvi torrenta nekaj naredi z njim in zato deluje le torrent, ki je potegnjen dol iz trackerja, če pa dodaš še drugega pa napiše, da torrent ne obstaja.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
lahko iz dveh trackerjev... samo boš mogel obakrat dodati nov .torrent... potem ti bo drugega preverilo ter nadaljevalo prenos. moj predlog je da če hočeš to delati, potegni polovico iz enega trackerja, polovico pa iz drugega
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj če cd1 vlečeš z enga, cd2 pa z drugega, se si hitrosti seštejejo.

Da pa bi združil v eno, poglej, če je torrent hash pri obeh enak. (v uTorrent spodaj desno, SHA1 has ali podobno piše, tam 16 znakov dolga hexadecimalna številka).
Če je isti, skopiraj v en torrent tracker URL od drugega (ki ga pred tem zapreš).

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Saj to ravno pravim, da hash ni isti, ime in datoteke v obeh torrentih pa so iste.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pol ni isti torrent. Ne bo šlo spljoh.

(sicer te nič ne stane če probaš)

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
da ne odpiram nove teme bom kr tle uprašu: uporabljam qtorrent(micro torrent) pa me neki zanima. ko hočem neki downloadat ponavadi traja kar nekaj časa predno začne downloadat nek torrent(tud do 5 min al pa še več-kokr kdaj). ko pa sem probal bitcomet al pa bitlord en torrent zdownloadat je hitrost v 5sek dosegla max. povezave, vendar potem pa strani sploh ni odpiral pa firefox se je zelo dovgo časa odpiral tko da mi ta dva programa ne odgovarjata(nastavitve so bile vse pod auto)-požreta tud veliko več rama kot pa micro torrent. zdj pa mogoče če kdo ve kje tiči vzrok da v qtorrentu tolk časa traja predno začne vlečt torrent(seederjev več kot 100). ta program uporabljam že od samega začetka odkar je izšel in je blo vedno vse v redu, zadne čase pa opažam to napako.hvala za odgovor

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Vzrok je v tem, da ima utorrent limitano porabo rama in cpuja, da bi pač ostal "mikro". Pobrskaj malo po googlu, kako se to vgasne.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zbriši uTorrent (od kje folk jemlje Q ???) in nastavitve.
Nato na novo instaliraj. In čim manj "konfiguriraj".

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
od kje folk jemlje u? sem na novo inštaliral in isto. mislim da vem kje tiči vzrok da ne dela tko kot mora, par tednov nazaj sem bral en članek neki o piratstvu in sem v nastavitvah torrent odjemalca izklopil "dovoli nešifrirane dohodne povezave" kao neki zarad piratstva in pomoje je to to.