Koliko porabis olja, kako velike radiatorje imaš, oziroma, če sedaj ogrevas z vremensko 24/7, koliko je Max temperatura ki gre v radiatorje oziroma na koliko imas nastavljeno krivuljo ogrevanjaPo možnosti da ni delal izolacije, ogrevanje preko radiatorjev, hiša pa da je iz časa 1970 cca, zidana in že zamenjana okna v zadnjih letih.
Me zanima kakšno temp doseže toplotna črpalka in pa približen strošek na sezono?
Nima smisla...dražje kot olje za ogrevanje na enako temperaturo.
Za peči na olje niti ni bilo pametno delat vremensko regulacijo. Ker standardni 20 let stari gorilci ne morejo prilagajat plamena. Zato pride do veliko kratkih vklopov in izklopov. Prenizko temperaturo vode v sistmu tudi ni pametno imeti, zaradi kondenza. Bolje imeti mešalni ventil in regulirat po sobni temperaturi.Koliko porabis olja, kako velike radiatorje imaš, oziroma, če sedaj ogrevas z vremensko 24/7, koliko je Max temperatura ki gre v radiatorje oziroma na koliko imas nastavljeno krivuljo ogrevanja
Lahko jaz povem na svojem primeru
Hiša stara 70 let. Fasada 5cm, nova okna. Prej sem ogreval na olje in sem porabil cca. 1600 litrov olja na leto. Dve leti nazaj sem vgradil HT Daikin TČ 11KW. Prejšnjo sezono sem porabil cca. 600€ za ogrevanje, letos pa kaže podobno.
V mojem primeru je prihranek OGROMEN.
pri kolegu je ravno paletni sistem prišel o-ho-ho denarja, tako da bi ceneje skozi prišel S TČ. ampak dobro, zdaj ne bo menjaval.Če imate blizu hiše tovarno peletov ne pozabite te opcije. Blizu zato, ker dostava vpliva na ceno. Začetna investicija bistveno nižja, poraba energenta nekoliko dražja. Primer na zgornjih 1.600l KO, z enim povprečnim spec kotlom na pelete pokurite 3.200kg peletov, katere kupite po ceni 700 do 800€. Na primeru Jodlarcek štartna investicija okoli 3.000€ (proti verjetno 10k za TČ) in dokaj siguren daljši rok trajanja kurilnice in s tem ROI kurilnice. Po udobnosti si sistema nista enakovredna, velike razlike pa ni. Le v premislek, ne za proti TČ ZV.