top shit izolacija?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Eno zidano steno bi od znotraj oblozil z izolacijo 10cm. Povrsina je mala, tako da bi jasno da dal najboljse kaj se dobi, da poleti nebi tako zelo sonce not nabijalo. Je kamena volna najboljse kaj se dobi?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
zlata folija... če je dobra za astronavte, bo tud zate... no ja, lahko je pozlačena plastika, ampak tamo negdje
smile-1.gif

Če gre za majhno površino, potem itak nima kakega hudega vpliva.

Dobijo se precej boljši materiali od kamene volne, pa mislim, da je bilo že tule gor o tem govora. Gre za sistem aluminiziranih folij in podobne scene.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
Skozi zidano steno sonce nabija? Debelina zidu, material gradnje, kako mislis obdelat notri?

Nazadnje urejeno:
17. dec 2010
1.174
0
36
125
smile-1.gif

Če se ne motim, aluminijaste folije odbijajo signal in še nekaj ... in kolikor vem, redko kdo daje gor to izolacijo ...

Kupi kameno izolacijo, pa bo rešeno. Edino, če imaš kakšne posebne sobe notri ...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Bajta je stara 60 let iz cigla. Stene niso ravno tanke. Zraven te sobe sta 2, kjer se je zapiral balkon z montazno steno. Te 2 sobe sta kot hladilnik poleti proti tej, katero bi rad izoliral. Notri bi med profile dal izolacijo in gips plate cez

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
Ista smer neba? To te vprasam zato ker sem bil vceraj v neki "severni sobi" kjer me je kljub gretju zeblo, cez eno uro pa v drugem bloku na drugi strani pa je bilo 26C in sem skoraj klimo zalaufal.
Skoraj ne morem verjet da je knauf stena bolj hladna od zidane. Sicer pa lahko naredis podkonstrukcijo pa vmes zabases volno, ali pa naredi "fasado" s stiroporjem z notranje strani. Se pravi stiropor (nekateri pravijo da grafitnega ker bolje izolira)nalepis na steno, na njega mrezico v lepilo , nekako zaglihas tisto lepilo in pobelis.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
OD znotraj ni gut karkoli že delaš. NIkakor folije ker ta je še najslabša izbira.

Če že glej da ima čim manjšo lambda..torej podatke ki naj bo pod 0,040 W/mK. TA številka je klasika...potem gre pa dol.

Najcene prideš skozi z grafirnim stiroporjem (lambda cca. 0,032 W/mK) za znosen denar. Prilepliš s purpeno in lepilom za stiropor. ČEz površino potegneš z lepilom, vtreš mrežico. ŠE en naons lepila nato pa izravnalna masa in beljenje.

A kot že rečeno...izolacija od znotraj ni gut izbira.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Juzna stena je, poleti na udaru celi dan.
@vincent, bolje ista nego nista. Cena pa kot receno ni pomembna. 4m stena z oknom ni glih neka kvadratura
@hanzi, 60 let stara tehnologija vs najsodobnejsa? Stvar je jasna. Ocitno slabo poznas montazno gradnjo. Pri ne ravno najcenejsih izvedbah, klime lahko reces da ne rabis

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.978
6.211
113
blizu močvirne prestolnice
Meni se zdi, da malo preveč prospektov gledaš? Meni ste zdi da nekateri hočete odkriti vročo vodo in padate na trgovske finte! Steve, naredi tako kot si mislil, konstrukcijo,gips plate, al pa 3 cm stiropor nalepi, potem pa mrežo, lim in 2x masa!

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Heh jaz bom ze tako naredil, se zdaj pa ne vem kaj je top shit izolacija pri debelini 10cm, razen nasa folije
smile-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.978
6.211
113
blizu močvirne prestolnice
Volno daj! Kar koli od tega je vse tam tam, ne nasedaj floskulam! Včasih so bili bolj pametni, debeli zidovi, majhna okna in pozimi so imeli toplo poleti pa hladno, sedaj pa vse na horuk z betonom stene naredijo, čez tisto izolacijo potem pa jamrajo kako je vse plesnivo!
Res misliš da je tista folija enakovredna recimo 5 cm izolaciji?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Heh jaz bom ze tako naredil, se zdaj pa ne vem kaj je top shit izolacija pri debelini 10cm, razen nasa folije
smile-1.gif

Tista folija zahteva pravilno montažo, z zračnim mostom, kar pa on ne more narediti.
Ne moreš jo kar vzeti in nabasati kamorkoli.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
NUmy:
Pa še drugi detajli so vprašljivi za katere sploh ne vem kako bi jih izvedel in so napisani običajno v drobnem tisku.
Avtor:
Bolj se mi zdi zahodna stena poleti na udaru kot južna. Če imaš vsaj nekaj nadstreška, stena poleti sploh ne vidi sonc, ali pa je njegov vpadni kot minimalni. Vem, ker imam flat obrnjen proti jugu in g ane zamenjam za drugo lego.
Sicer pa na južno steni posadi brajdo (s kakšno užitno, nezahtevno sorto grozdja), pod njo postavi mizico in uživaj. Brajda ti bo naredila konkretno senco, pa še kaj boš imel od nje jeseni.