Toner za laserca

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Nimam casa biti na tekocem me pa zanima kaj se splaca. Kupit nov printer, nov toner ali obnovljen ali "fake"? Gre za en crnobel samsung laserc+kopirc+skener. Pa kje dobit zadeve za solidno ceno v LJ.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz imam z obnovljenimi različne izkušnje - včasih sem kupoval pri enih blizu Ptuja in so držali 3x bolj dolgo kot originalni, zdaj pa smo v firmi naročili pri enih v NM in packajo (oz. vidi se nekak tak kot če bi fotokopiral in ko se vidi črta od originalnega lista) pa po moje samo malenkost bolj dolgo kot originalni zdržijo.

Tak da ceneje je precej, očitno pa je odvisno koliko sreče imaš pri naročilu.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
No, jaz sem prvič kupil "compatible" toner, pa je zdržal manj kot (75% napolnjen) priložen toner
rolleyes-1.gif

Sicer pa mislim da se splača kupit obnovljenega ali pa vsaj kompatibilnega "kitajca", ker originali so ponavadi res ful dragi. No, ampak še vseeno ceneje kot printanje z inkjetom
grin1.gif

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
ksz.
Mene pa zanima kje v Ljubljani se da ugodno in kvalitetno polnit tonerje. Imam 2 tiskalnika in porabim kar nekaj tonerja tako, da se mi zdi smiselno začet razmišljat v to smer (ekološko in cenovno).
smile-1.gif

Zanimajo me izkušnje tistih, ki to že delate, ponudnike znam poiskati sama po internetu.

Hvala.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Sicer še nisem menjal, ampak ko sem kupoval laserca sem se pozanimal tudi o stroških tiskanja in dobavljivostjo neoriginalnega tonerja.

Odločitev je padla za Samsunga, od več strank pa sem slišal priporočilo za firmo iz Brezovice, ki dobavlja neoriginalni toner. Zadnji mi je to zgodbo potrdil tudi prodajalec v BigBangu, ki je tam oskrboval svojega Samsunga.

Imena na vem, ampak takrat sem jih b.p. našel na netu, mislim da so edini iz tistega konca.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
K. men je njihov obnovljen toner začel pacat po cca 500 listih (samsung 1710p), tako da sm ga odprl in pretresel prah v star prazen toner
smirk-1.gif
Od takrat po cca 1500 listih dela še sedaj v nulo. Najbrš sm mel pač smolo (na valček v tonerju se je limal prah=packe).

Tako da vsaj pr Samsungu se da bp samo prah dofilat, vsekakor pa treba preverit če gre toner bp narazen. Mislm da bi moglo it pr vseh samsungih..

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
ni res. clp-300 ma recimo čip na tonerju in ko je prazn moreš menjat čip če hočeš prah dosipat.

drugače pa fantje ebay... tonerji 3x cenejši kot pti nas neoriginali

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Tudi jaz sem kupil pri tistih iz NM - Zaenkrat vse štima (upam, da bo tudi dalje):)