TomTom v8.50

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
A so že nove mape
cheer.gif

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Jap. Ni še vseh, ampak bodo v nekaj dneh.
ne spomnim se točno za v8.45 ampak v8.50 ima vrisano tudi mariborsko obvoznico, tako da so mape res updatane.
Pokritost Slovenije je pa 99%.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik MiKi5 pravi:

Pokritost Slovenije je pa 99%.

Aha...seveda...kako da ne....

Bom danes stestiral in sporočm kakšna je kej pokritost...sicer pa ZELO DVOMIM, da je 99% pokritost Slovenije, ker imajo karte od Tele Atlasa....oni pa se ne menijo za našo deželo in uporabljajo podatke še iz leta 2007 ali starejše....

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
morda je kaka obvoznica nova vrisana, ampak točna pokritost kakšnih mest je še vedno zelo pomankljiva, recimo hišne številke niso glih točne itd...

skratka pri nas na obali (izola, koper, portorož...) imamo zgrajena krožna križišča že od leta 2008 november, v zadnjih kartah od Tele Atlasa od 2009.12 za igo pa teh krožnih ni noter....

bomo videli, če so vrisana v tej mapi za tom tom

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Evo ena primerjava, kakšna je recimo ažurnost v Kopru:

Monolitova karta - pokritost devember 2009, (zelo dobra pokritost in ažurnost):

Tele Atlasova karta - pokritost december 2009 (zelo slaba ažurnost, srednja pokritost):

Navteq-ova karta - pokritost december 2009 (malce boljša ažurnost, pokritost je zelo slaba oz pomankljiva, prevod v Slovenski jezik je katastrofa (recimo Ljubljana imajo napisano Lubiana)):

Skratka, še vedno je Monolit najbolj ažuren za Slovenijo in ima TOČNE podatke (logično, ker je Slovenski ponudnik storitve).
Škoda je le to, da recimo TomTom, Navigon, Sygic ne uporabljajo tega ponudnika za našo deželo, temveč imajo ostale - Navteq, Tele Atlas....

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
sylver

Ponavadi karte na internetni strani in tiste ki jih naložiš niso enako pokrite,tako da to ravno ni neka primerjava.Nekje v eni temi sem zasledil,ko so se pogovarjali kaj vse je vrisano v navteq mapi na napravi na internetni strani pa pol tistih stvari ni bilo vrisanih.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
sylver

Ponavadi karte na internetni strani in tiste ki jih naložiš niso enako pokrite,tako da to ravno ni neka primerjava.Nekje v eni temi sem zasledil,ko so se pogovarjali kaj vse je vrisano v navteq mapi na napravi na internetni strani pa pol tistih stvari ni bilo vrisanih.

tako je.

Recimo Google maps, ki uporablja Teleatlasove karte, je šele pred kratkim Slovenijo postavil na rang pokritosti, kot ga je imel TomTom že v mapi 8.40 (ca pol leta zamika za TomTom torej)

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
aha ok
smile-1.gif
tega nisem vedel - hvala za info.

sam res čudno - človek bi mislu, da bo prej na spletni strani boljša pokritost kot pa na kartah, katere izdajo..

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Torej bi rekli monolit ima dobre karte, oziroma igo je dobra izbira za android.

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Hej, a je kdo preverjal, kako je kaj s pokritostjo Hrvaške s TomTom mapami v. 8.50. Če je kaj novega?
Hvala
Lp.

andyy

Pripravnik
17. avg 2007
45
5
8
Jaz sem preizkusil zadnjo verzijo za iPhone, kjer so posodobljene tudi karte in moram priznat, da je pokritost sedaj res fantastična! Nisem mogel verjeti, vrisana je celo cesta od glavne ceste pa do našega dvorišča in seveda hišna številka je postavljena na dvorišče. Tega do sedaj še nisem pri nobeni drugi navigaciji zasledil!! Ne vem, od kod jim ti podatki, ker te ceste niso nikjer "vrisane", saj so privatne, nisem pa videl nobenega oranžnega avtomobila iz teleatlasa, da bi obračal ravno pri nas
smile-1.gif
(tudi drugi dovozi v našem kraju so vrisani, ne gre za izjemo). Skratka to je velik SKOK naprej glede na prejšnjo verzijo, kjer ni bilo niti naše hišne številke.

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Očitno so se vsi na morju
smile-1.gif
Jaz sem preverjal samo Italijo, slovenijo, Austrija in tja do Minhna . . .

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Eno vprašanje a meni bo na HP dlančnik z Windows Mobile 2003 delala karta v855.2914 ali...? Oz. če ne katera je najnovejša karta ki mi bo delala na wm2003? Hvala!