Poglej. Nikogar ne obsojam zaradi uporabe legalne ali bolj sive programske opreme. Vsi smo krvavi pod kožo.
Morda sem vrgel denar skozi okno, ko sem želel imeti vse "by the book", z licencami, papirji ipd. Morda.
Kot laik v svetu navigacije sem si pač želel nekaj, kar je preverjen brend (Garmin), kar ima dobro podporo na trgu, servis in dobro kartografijo. V prvi vrsti še vedno največ vozim po SLO in vsake toliko na lokacije, kjer še nisem bil (ne mesta temveč hišni naslovi v mestih). Seveda pa sem želel imeti pokrito tudi Evropo, saj se mi to zdi skorajda nujno, če že kupiš navigacijo.
Morda bom v prihodnje ravnal drugače in gledal le končni produkt. Za začetek pa se z vijuganjem nisem želel ukvarjati.
Še odgovor tistemu, ki omenja BSA. Imam službeni prenosnik z legalnim softverom. To je razumljivo. Privatni PC pa je druga zgodba. Sistemsko programsko opremo imam legalno, pisarniški paket je open source, enako web browser. Bi se pa zagotovo našel kakšen program, ki je nameščen že celo večnost po poteku "preizkusnega obdobja". S svojim PCjem ne ustvarjam pridobitne dejavnosti, s službenim pa, zato te stvari ločim.