Tom tom v825.xxx IQ

lolypop000

Pripravnik
24. mar 2009
75
0
6
Zanima me če te mape in ta IQ deluje v sloveniji?
Mape v825.2157 naj bi imele to not in tudi Advanced lane guidance in so 300mb večje od v825.2159 a to deluje pri nas in a je v2157 boljše pokrita od 2159?
Imam naložen navcore 8.4 pa me zanima,če vse to deluje pri nas,da nebom brezveze metal dol mape 2159 in potem ugotovil,da je vse isto in da ta Iq ne dela.
Zato res lepo prosim za informacije.

Lp

p.s. pa še to me zanima zakaj mi tt home vsakič napiše da obstaja novejša karta kot pa jo imam naloženo,æe bi pa naj bila to zadnja mapa ki so jo izdali in če kdo ve kdaj bi naj prišle nove oziroma kdaj bo teleatlas izdal mape 2009 saj so te tazadnje 2008.10.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
a IQ je tist, ko prek gprsa naprava dobiva podatke o gužvi al nekej tazga?

to ne dela v Sloveniji, če prav vem. Bo kdo drug še povedal, ki več o tem ve.

mte

Zelenc'
25. jun 2008
9
0
1
Ni čisto tako. IQ routes je samo sistem, ki za izračun porabljenega časa ne vzame najvišje dovoljene hitrosti, ampak vzame neko statistično povprečje za prejšnja leta, dneve in čase dnevov. Te podatke pridobivajo, če v TT Home obkljukaš Anonymous nevemkaj. Za Slovenijo je očitno teh podatkov premalo, zato se pri nas to še ne uporablja.

Tisto za gužve je pa TMC in deluje na principu radijskih signalov in napravam sporoča trenutno stanje na cestah. Tudi tega žal še ni pri nas.

lp

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
IQ dela samo tam, kjer je na voljo HD Traffic. Svica, Nemcija, Francija, Nizozemska, UK.

To je tam, kjer obstaja opcija sledenja preko GSM aparatov. Delata pa to Orange in Vodafone.

TMC razpis pa je bil pri nas pred dnevi razveljavljen. Baje naj bi se RTVSLO prijavila na javni razpis še predenje sploh bil objavljen... klasika torej.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
TMC razpis pa je bil pri nas pred dnevi razveljavljen. Baje naj bi se RTVSLO prijavila na javni razpis še predenje sploh bil objavljen... klasika torej.
Namesto da bi regulator (država) zakonsko obvezal JAVNI ZAVOD rtvslo, da začne oddajati TMC. Kakšen razpis neki, mamujimnedodelano.

mte

Zelenc'
25. jun 2008
9
0
1
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
IQ dela samo tam, kjer je na voljo HD Traffic. Svica, Nemcija, Francija, Nizozemska, UK.

Saj ne vem kaj je bolj točno, ampak:
"Today this speed profile database already provides highly accurate information about actual average speeds for every five minutes of the day on any day of the week on all of the roads in 23 European countries and 90 percent of the roads in the United States."
(http://www.gpsreview.net/tomtom-gives-tele-atlas-iq-routes-data/ )

"Availability of IQ Routes™

IQ Routes™ technology is available for roads in the following countries:

Western Europe:
Austria
Belgium
Denmark
Finland
France
Germany
Italy
Luxembourg
Norway
Portugal
Republic of Ireland
Spain
Sweden
Switzerland
The Netherlands
United Kingdom
North America:
United States
Canada"
(http://routes.tomtom.com/t/help/faq#Appendix_IQRoutes )

Torej malce več kot samo tam, kjer je na voljo HD Traffic, ane?
lp

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Nam so na press konferencah dali malce drugačen podatek, ki sem ga tudi sam podal.
Vmesnega popravka pa nisem dobil, pa praviloma od njih dobim vse novosti...

Hvala za popravek

LP M

mte

Zelenc'
25. jun 2008
9
0
1
Aha, mogoče pa imaš ti informacije za IQ, zgoraj so pa podatki za IQ2... Čeprav če se prav spomnim mi je IQ deloval v Italiji tudi že pri prvi verziji (izračunan različen čas v primerjavi z izklopljenim IQ), ampak lahko tudi da sem to testiral šele kasneje pri dvojki, ne bom dal roke v ogenj.
lp