ToDo app

mistique

Guru
16. jun 2009
13.809
1.613
113
Emona / Carnium
Kako si pomagate pri beleženju opravil?
Vzporedno delam več različnih stvari in občasno se mi zgodi, da kakšne stvari enostavno ne naredim, ker je ne zapišem, ker je ne posnamem, ker si ne zapomnim, ker izgubim listek (very 1985 I know). To me seveda strašansko moti. Ker se lotevam organizacije dela, sem med drugim pomislil tudi na kakšno čudežno (zmogljivo) aplikacijo, ki bi tekla na Androidu in recimo še v brskalniku ali kako drugače v Windows okolju.
Idealno bi bilo nekakšno kategoriziranje (npr.: po projektih ipd.), da je zadeva pregledna (koledar,...) in za konec sem si omislil snemanje pogovora (za kasnejše predvajanje). Nekateri ljudje enostavno ne znajo svojih misli zapisati v mail, po vrh pa še hitro govorijo
smile-1.gif

Kaj sploh iščem?
grin1.gif

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Jaz imam:
- blok za taske, ki morajo biti končani v kratkem času,
- 1 sklop najnujnejših projektov sprintanih na A4 straneh non stop na mizi,
- dolgotrajneše in taske pišem kar v google koledar (ki ga imam non stop odprtega na drugem monitorju. Podatki so dostopni povsod). Zgleda tako, da naredim task (ki ga lahko obarvaš v eni izmed ca 7 barv) in zapišem ciljni datum, potem pa spodaj pišem milestone in kratke povzetke (kaj je bilo narejeno, kaj ne in zakaj ne itd.). Task nato skladno z opravljenimi nalogami "premikam" po koledarju. Ko je task končan, ga obarvam z zeleno barvo (moja najljubša
smile-1.gif
)

Verjetno je najbolje, da poizkusiš par aplikacij, nato pa se na eno, ki ti bo na prvi pogled najlubša, skoncentriraš in jo "osvojiš"
smile-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Keep je sicer simpatičen in enostaven, mene pa moti, da po snemanju zvoka želi naredi transkripcijo. Torej pošlje posnetek na Google, da razpozna govor in ga zapiše v besedilu zraven posnetka. Dvojna neumnost - zadeva ima zamik, še posebej, če je slaba linija, poleg tega pa slovenščine seveda ne razume in dobiš zapisano bedarijo.
Ne razumem, da niso naredili vsaj nastavitve, ki bi to izključila.