Citat:
Spoštovani, predlagamo, da se obrnete na distributerja oz. prodajalca Navigona v Sloveniji. Kolikor vemo Navigon zaenkrat še ni podpisal pogodbe za sodelovanje v slovenskem TMC, verjetno bo pa v kratkem (glede na to, da je že Garmin, Navon, Igo ..). Morda so bili v 2009 v kakšnem testnem obdobju vključeni. Upamo, da boste v kratkem spet deležni prometnih informacij, ki jih za RDS-TMC pripravljamo na Radiu Si.
Ja, Premium, ki ponuja več in bolj ažurne informacije, navaden je pa za uporabnike zastonj.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
TMC je tudi v nekaterih drugih državah za plačat ...
Zato je datoteka, ki pove napravici, glede na pozicijo, kaj "poslušat".Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Mogoče neumestno vprašanje...ampak, kako pa naša GPS napravica ve, kater TMC mora sprejemat?
Verjetno ja. Navadni ima notri ene frekvence, Premium pa druge. Al pa kaj podobnega RDSu, kakšno kodiranje, kaj pa veš, frekvence so verjetno iste.Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Aha, se pravi, če se naročiš na te "tahude" informacije, dobiš to datoteko. Hvala!
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
bom kar tu vprašal:
a je še kdo danes na TMCju opazil, da NI sporočila o tem, da je predor TROJAN zaprt za ves promet??
sem se zjutraj peljal (pardon: stal) iz celjskega konca proti metropoli - in gledam na navigacijo, pa TMC - pa me kar lepo pelje čez Trojane po A1 - in ne duha ne sluha na TMCju o kakem "zaprtju" predora
prava sramota za Radio SI in TraffNav (da ne uporabim kaj bolj sočnega - kot npr. šalabajzerstvo) - vse postaje, TV in še kak medij "tulijo", da je predor Trojane zaprt - na TMCju pa tega ni?!?!?
(al sn sam jaz smotan pa na navigaciji nisnu vidu)
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Sem že v prejšnjo temo napisal.
Ali od nadgradnje naprej TMC deluje tudi na npr. Navigonu in Tomtomu?
Citat:
Uporabnik kritik pravi:
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Očitno so ta forum in TMC informacije namenjen samo Garmin uporabnikom.
Ostali se lahko je.......
Citat:
TMC in Slovenia is provided by TrafficNav.
It is not free TMC, it is payable TMC, to activate it, we need encryption code
We have already agreement with TNav and plan to implement TMC, beginning with Navigon 2510 Explorer in April, and afterwards in other products.
It might happen that during some short period of time TMC in our products was active. Reason: wrong indicator sent by TNav via RDS, which has shown TMC as a free service and therefore automatically activated it in our devices.
Citat:
Uporabnik Matko pravi: