TMC v SLO?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
naj raje najprej spodobno pokrijejo Slovenijo z mapami....

TMC pa pri naših zabitih cestah ne rabi prav dosti.....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
No uglavnem TMCja z današnjim dnem v Lj se ni blo zaznat
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Ja jst sm tud probavu danes na poti LJ-Škofja Loka pa nič. Sicer še ne vem a to samo najde oddajnik al ga moreš sam ročno, pa še potem mogoče izbrat in potrdit. A loh kšn k ma izkušnje s tem kej več napiše. Vidm de ma nuvi samo možnost samodejnega iskanja in možnost išči, k sm jo tud sprobu danes, pa ni po vsej poti nič našel. Pa en je že notr shranjen. Ne vem a je za aktiviranje al zakaj. Sicer pa še nism tega vidu kako to deluje, mogoč pa bom u kratkem. Kdaj je pa blo opaženo sploh tisti znak pri nas, kot je dbest že napisal?

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Tudi pri meni danes na relaciji Lj - Kr ni bilo nič zaznati ;( Grem pa denes še na koroško bomo videli kaj bo ?!?

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik Ravny pravi:
Tudi pri meni danes na relaciji Lj - Kr ni bilo nič zaznati ;( Grem pa denes še na koroško bomo videli kaj bo ?!?
Po Koroški bo sigurno delalo, še posebej avstrijski.
cool-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Za delovanje TMC je potrebna ustrezna strojna in programska oprema.

Dvomim, da si boš trenutno lahko pomagal z Garminom, četudi bi Val202 začel oddajati TMC (del RDS-a)
AdriaRoute NIMA podpore za TMC.
Za City Navigator EU 2010.1, pa tudi dvomim, da že vsebuje tabelco za SLO, kajti zemljevidi so le Q4/2008.

Garmin zemljevidi, ki podpirajo TMC imajo tudi datoteko s končnico ".trf" (govora je o inštalaciji na računalniku)
Recimo City Navigator EU ali North America, sosednji Naviguide Hungary,...

I

Izbrisan uporabnik #488

Zanimivo.
No, saj v kratkem bo novi update za CN 2010.X, glede na obljubo da bodo upgrejdali 4 na leto.
Verjetno bo tudi pred počitnicami novi AR.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
čak mal, zdej pa ne razumem tega.....
confused-1.gif

a ni TMC odvisen od sprejemnika...imaš sprejemnik ali ga nimaš? meni v avtu sveti TMC, če sprejem je, če ni pač ne sveti......v SLO ne sveti v IT sveti.....prosto kot pasulj.....karte so pa Navteqove.....
isto na Navigonu 8110....

in še sprobano da deluje v Italiji.....redno ovbešča o zastojih, delih na cesti, nesrečah.....času čakanja in dolžini kolone....obvešča v angleškem jeziku, poleg tega se še izpiše cel tekst z podatki, predvidevam da zato, ker imam naštimano angleščino.....

po mojem je tale TMC plag&play....razen če bojo pri nas veleumni mojstri kej novega pogruntal...
bonk.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
V Italiji ti deluje ker imaš:
* GPS s TMC sprejemnikom,
* FM postaje, ki oddajajo TMC podatke
* ustrezne zemljevide, ki imajo tudi tabelo za dešifriranje lokalnih TMC podatkov.

Pri nas v Slo ti manjka...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak vseeno bi moral najti vir oddajanja TMC signala, ce gres na rocno iskanje (ce bi seveda oddajanje TMC signala preko frekvenc Val202 bilo ze aktivno)... ali se motim?

Kot je ze prej bilo napisano... sem s tocno tem Garminom (Nuvi 660) ze probal TMC...seveda le v Nemciji... Se v Avstriji je bolj slabo pokrito... Mora pa biti prikljucen kabel, ker je na njem tudi antena za TMC (en dodaten drat z svema seskoma
grims-1.gif
)... brez tega je meni za TMC siv (se ga ne da niti izbrat)...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
V Italiji ti deluje ker imaš:
* GPS s TMC sprejemnikom,
* FM postaje, ki oddajajo TMC podatke
* ustrezne zemljevide, ki imajo tudi tabelo za dešifriranje lokalnih TMC podatkov.

Pri nas v Slo ti manjka...

... vsaj točki 2 in 3.
jezen.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
ja zdej vem....
confused-1.gif

hvala, ewo pa spet nekej novega vem....
cheer.gif

sem se že veselil, da bo v kratkem tudi pri nas zaživelo, pa se bojim, da je preveč faktorjev, ki se še morajo uskladiti...
confused-1.gif

MarkB

Pripravnik
3. jan 2008
108
1
18
Obišči stran
No, danes je že ponedeljek, TMC pa žal še vedno ne dela. Takoj, ko bo začel delati bom sporočil, oz. bom imel jutri kakšno bolj podrobno informacijo.
Drugače pa, kot je bilo že napisano je lahko TMC sistem free lahko je pa (tako kot bo pri nas) plačljiv. To pomeni, da boš ob nakupu kartografije plačal še TMC licenco.
In vsi tisti, ki preverjate kdaj bo na vašem Garminu začel delat TMC..... še nekaj časa ne.

Jaz imam fizično že tako navigacijo v roki in tudi ustrezno kartografijo, tako, da takoj,ko bo sistem usposobljen javim.

LP

Virtus

Zelenc'
2. jun 2009
15
0
1
@MarkB: In kakšna je ta naprava ki bo tebi delala in zakaj drugim še nekaj časa ne bo delala?

PS. Drugače pa menim da je bistveno boljša zadeva od TMC-ja zadeva LIVE, ki jo ponuja TOM TOM. Je pa res, da zaenkrat še ni na voljo v Sloveniji, vendar se hitro širijo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik MarkB pravi:
No, danes je že ponedeljek, TMC pa žal še vedno ne dela. Takoj, ko bo začel delati bom sporočil, oz. bom imel jutri kakšno bolj podrobno informacijo.
Drugače pa, kot je bilo že napisano je lahko TMC sistem free lahko je pa (tako kot bo pri nas) plačljiv. To pomeni, da boš ob nakupu kartografije plačal še TMC licenco.
In vsi tisti, ki preverjate kdaj bo na vašem Garminu začel delat TMC..... še nekaj časa ne.

Jaz imam fizično že tako navigacijo v roki in tudi ustrezno kartografijo, tako, da takoj,ko bo sistem usposobljen javim.

LP

Bučke, kaj? Na Radiju nič ne vedo o tem, da bi bilo plačljivo.

Emmm, kako drugače, kot fizično pa imaš lahko navigacijo? Virtualno al spiritualno? Kakšna pa je ta fizična navigacija in kartografija, mogoče bi jo imel še kdo?

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.