TMC v SLO?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

zval

Pripravnik
19. avg 2007
88
0
6
71
Slovenska Bistrica
Kakšna dva, tri mesece nazaj je bila na dopoldanskem Valu 202 oddaja v kateri so govorili o TMCju pri nas. Poskusno naj bi začeli z oddajanjem pred poletjem, pa me zanima, če kdo kaj več ve o tem....

LPZ

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Tudi mene zanima. Ravnokar kupujem napravo in me zanima, če je smiselno kupiti še ta dodatek. Na Garmin.si so rekli, da so se že trije zamenjal za uresničitev tega podviga (DARS in še nekdo), ta tretji pa naj bi bil bolj zagnan. Upam da jim bo projekt uspel. Kdaj, pa niso znali povedati.

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Tudi jaz bi prosil, da če kdo ve če o tem, naj pove, pa tudi o hrvaški ne bi bilo slabo(saj je ravno tam največja gneča). A mislite, da bo brezplačno?

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Kot so mi odgovorili iz Promet.si naj bi bila storitev vzpostavljena v roku 2 let, da pa so slišali da nekatere naše lokalne radijske postaje že poskusno oddajajo te informacije, katere pa so te, pa nimajo podatkov.

Ko bo storitev vključena bo objavljena tudi na njihovi spletni strani pod Novosti in naj bi bila brezplačna.

Tudi mene zanima, kot sem že v neki drugi temi spraševal, če kdo ve za kakšno domačo postajo ki že posreduje te informacije.

LP

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Sej če že oddajajo je pol vseeno kdo oddaja. Sej važn je, če jih loviš s tisto dodatno anteno. To bi pa mogu probat kdo k ma že to. Razn če ne misljo na RDS k majo vsi novi radiji, da te opozarjajo na prometne informacije. To so tud men rekl pr Garmin.si, sam gre se tuki za to, da ti garmin pot samodejno spelje mimo teh težav, ne pa da sam študiraš na to. Je pa tud razlika, če ti to slišiš al ne. Takrat lohk kej druzga študiraš, pa grejo ta prometna sporočila mem tvojih ušes.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
To je res, samo ker imajo lokalne radijske postaje ponavadi krajši domet oddajanja, bi bilo zanimivo če je kdo "naletel" na opozorilo glede spremenjene prometne situacije na lokalni ravni ki bi naj bi jo pokrival radio dotični?

LP

dragoon

Zelenc'
31. maj 2008
16
0
1
za vzpostavitev sistema ki bo prenašal prometne inf po tako zvanem TMC signalu je potrebno najprej izpolnjevati nekatere zahteve ki jih EU zahteva. torej kar neko zvani radio lahko to oddaja a to ne bo TMC.
načeloma omejitev za oddajo TMCja ni (to bi bil gotovo RTVS), vendar pa so omejitve pri zbiranju podatkov. SLovenske ceste zaenkrat še nimajo zadosti kamer in števcev prometa da bi storitev dobro delovala. RDS prometne inf pa so po moji presoji neuporabne saj so včasih tudi več kot 2uri za dogodki.

o tistih dveh letih pa mislim da ni realno, morda 5let. Drugače pa na ministrstvu za promet trdijo da naj bi bila storitev po sloveniji v domeni vlade in prezplačna.

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Da ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj vprašal.
Se odpravlja na dopust v HRVAŠKO pa me zanima če TMC deluje na HR

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
No ,da vam povem ,da zadeva na Madžarskem deluje.... Na Hrvaškem pa zaenkrat tudi ne dela..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
V eni izmed novih je iGo dejal, oz njegovi ustvarjalci, da bi naj v Q2 2009 izdali izpopolnjeno karto slovenije + TMC bi naj začel delovati, v sodelovanju s radio SLO.

Je v podforumu iGo novica, če se da komu poiskati.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ja TMC se v Sloveniji pripravlja uradno že 3 leta. Tako, da se bojim, da se bo še nekaj časa. Saj veste kako je pri nas. 10 let za ostalo Evropo.

Nazadnje urejeno:

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Ja pr nas se vse vleče k čigumi. Je pa še ena stvar. Pr nas nobena stvar ni zastonj, zato se ne bi čudil, če tud ta ne bo. Sam vsi mamo upanje, de bo to zaživelo čimprej in de bo zastonj. Upam tud jst.
wink-1.gif

MarkB

Pripravnik
3. jan 2008
108
1
18
Obišči stran
Po mojih dokaj zanesljivih informacijah, naj bi TMC v Sloveniji začel delovati v petek. Do zamude naj bi prišlo zaradi selitve servejev. Bo pa za delovanje TMC-ja potrebna zadnja Monolitova karta (Slovenija.fbl, 24MB)

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
par let nič, zdej pa kr v petek. Faaakk
Bom hit probal z navigonom k ma TMC heh

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
nekaj se dogaja ker v avtu se mi oznaka TMC že sveti prej je bila ugasnjena. ampak kakšnih sporočil pa ni.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.