Tlakovci

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Rabim tlakovce za dvorišče, skupno cca 82 kvadratnih metrov.

Kje kupiti?
Lahko so tudi klasicni talkovci

Na brzino sem našel eno ceno za 800€
Iscem cimceneje ! Vzorec niti ni tako važen, barva tudi ne.

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Rabim tlakovce za dvorišče, skupno cca 82 kvadratnih metrov.

Kje kupiti?
Lahko so tudi klasicni talkovci

Na brzino sem našel eno ceno za 800€
Iscem cimceneje ! Vzorec niti ni tako važen, barva tudi ne.

...od kod si? Jager v MB ima 6 kotne sive po 7.49 €/m2, pa malo bi se verjetno dalo tudi "shandlat"...

LP

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Iz LJ sem, 6 kotne v LJ sem našel in sicer sive po ceni 0,45€ / kos , rdeče pa po 0,55€ / kos.
Dimenzije so 19,8cm x 5 cm .

Nekaj smo računali na približno ( nevem kako nej dobim ceno za kvadratni meter oz. koliko tlakovcev rabim) in smo naracunali cca 12€ / m2 .

6723_%C5%A0ESTEROKOTNI2.jpg

Teh 7 € se mi zdi kar ugodno v primerjavi z ceno iz Bauhausa.
Ce ima se kdo kaksnega,bom vec kot hvaležen, bližje kot je LJ,bolje je...edino če on tudi pripelje,potem je vseeno.

Pa se kaksen pesek dati spodaj oz. kako pripraviti podlago?Kje to dobiti?

Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Čaki mal. Če se zmeniš s katerimkoli od zgoraj naštetih (pozabil sem naštet še Juhant-a) ti dajo garancijo (to je, če oni pripravijo podlago in položijo tlakovce!). V praksi preiskušeno! Morebitne reklamacije rešijo zelo hitro in brez problemov.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Mene predvsem zanima kje kupit material, za delo naj nebo skrbi. Le material treba spravit domov.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tisti, ki bo delal menda ja ve, kaj hoče dat pod njih.

mmogoče malce čudno sprašuješ, al sem pa jest nataknjen, k nisem nič natikal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sprašuješ tole

Pa se kaksen pesek dati spodaj oz. kako pripraviti podlago?Kje to dobiti?

to pomeni, ali da boš delal sam, kar sluti an slab izdelek, ali da želiš nadzorovati mojstra. če je drugo, vprašaj njega kaj bi on in kako, pa napiši to. ker najslabše je, da se mi vtikamo v ideje mojstra, ko pa ne vemo kako je želel vse izpeljati do konca.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Polagal sem jih kaksne 7 let nazaj na drugem koncu bajte, niti malo se niso posedli ali pa šli narazen, res pa da se ne spomnim kje , še manj pa kakšen pesek sem kupil.

Delal nebo noben mojster,ampak bom delal sam oz. mogoče s kolegom.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok. če si polagal in je uspešno anrejeno potem si svetla izjema. večina, ki s eloti tega sama in sprašuje kaj in kako na koncu zajebe. oz že na začetku, ko jih ne položi nekaj mm višje od željene višine, ker se psoedejo. pa ker se naslanjajo na položene tlakovce med delom. pa ker....

a to boš sedaj delal pred garažo oz na površini kjer bodo vozila? je stari del tudi tako obrmenjen.

pesek vzami 0-4 iz kamnoloma, poravnaj, povaljaj, utrdi, čez lahko kremenčevo mivko, tlakovce, pofugiraš s kremenčevo mivko. spodi, pod prvi pesek daš lahko tudi kako folijo, za zadrževanje trave. pa spodi ni nujno, da je kremečev pesek, za fuge pa obvezno. pač je kremenčev pesek drag in pol se mal kombinira.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
ne folije... das filc! naceloma pa: naredis izkop, tampon, utrdis s valarjem, nasujes pesek 0-4 ga poglihas in tlakujes. reze zasujes s mivko. po tlakovcih je pametno s "zabo" se zapeljat da se takoj enakomerno posedejo.

stroje (valar/zabo) si sposodi na v crnucah!

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Izkopa je dosti 20cm, samo toliko da se zamenja podlaga. Nasuje se lahko tampon 0-16. Za reze pa mivka ni glih naj, je bolj priporocljiv kremenckov pesek, ker je bolj suh in se reze med tlakovci lazje zapolnijo.
Cene iz Renta: Zaba enodnevni najem je 50€