Tlakovci - mah

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.771
5.917
113
Imate kakšno idejo, kako se rešiti maha na tlakovcih. Do sedaj smo se tega lotevali z špohtlom, vendar mi tega ni več za počet, ker 200m2 ni ravno mala malca. Pri tem gre za mah ki raste med fugami.

Obstaja kakšno škropivo? Imel sem v mislih že škropivo proti travi, samo se bojim da bi zadeva sčasoma začela najedat tlakovec.

Imate kakšne izkušnje s tem?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
visokotlačni čistilec
cool-1.gif

Samo, če so fuge široke, ne bo v redu.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Ni problema, če so fuge široke. Bo zmetalo ven tudi polnilo, ki ga potem nadomestiš s kremenčevim peskom in mah ne bo več rastel.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Tocn tko. Visokotlacni cistilec, pa po koncanem postopku pocakati da se tlakovci posusijo in nato posuti kremenckov pesek/mivko in z metlo preprosto pometas, dokler nezapolnis fug
smile-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Tocn tko. Visokotlacni cistilec, pa po koncanem postopku pocakati da se tlakovci posusijo in nato posuti kremenckov pesek/mivko in z metlo preprosto pometas, dokler nezapolnis fug
Vse to je res, ampak to lahko ponavljaš kar naprej, ker to se bo spet ponovilo. Mivko pa tud ni luštno pometat.
Booomefekt al pa modro galico špricajo pri nas v firmi, so ga pa tud z brenerjem že žgali.
Na koncu zmeraj pogruntajo, da je s praskanjem še najbolj učinkovito.
Je pa zelo odvisno kakšne oblike so tlakovci. Če so tlakovci bolj enostavnih oblik in ravnih linij, ni problem eno popoldne z enim kavljem praskat po fugah.
Pri meni, kadar je vreme bolj deževno in kadar se le preveč razpase ta mah, ga jaz kar z kosilnico na nitko (laksarco) spraskam. Le glavo kosilnice namesto vodoravno, obrnem pravokotno, tako da nitka doseže v špranjo. Je pa res, da je obraba laksa malo večja potem.