Tlaki

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
A misliš estrihe?
Jaz sem dal 2700€ za cca 200m^2 (beton z armaturnimi steklenimi vlakni namesto mreže + 5cm stiropora, na balkonih stirodur).

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
ja estrih imam v mislim ... mater mi je zoprna ta beseda

Sprašujem zato ker sem jaz dobila ceno 4,5€ brez materiala, pa še malo bo treba pomagat (pesek metat v stroj, pa kaj pridržat ...). Imam pa 190 m2. Zdaj pa ne vem koliko bo šlo materiala. Bo 16 m3 peska zadost za 5 cm debeline, koliko cementa bomo rabli kupit ...

Nazadnje urejeno:

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Meni je kolega, ki se v svojem podjetju ukvarja tudi s strojnimi tlaki naračunal, da bom potreboval za 150m2 okoli 9m2 peska, za cement sem pa že pozabil. Cena, ki si jo dobila bi bila pa kar prava. Če te zanima, lahko sicer vprašam kolega, če ima kaj časa in za kakšen denar ti lahko to naredi (meni bo hvalabogu črtal postavko delo...). Če te zanima mi sporoči iz kje si na pm.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Razlika v količini peska pri tebi in meni je kar precejšnja. Imam občutek da ti majstri kar nekaj na pamet govorijo.

Pa še nekj me zanima. Majster, ki je bil na ogledu je rekel, da če se le da ne bi delal z kameno volno, ker da se ne da narediti tako lepo, jaz pa imam v večini namen dat glih to, saj imam monta ploščo, ki zelo doni. Zdaj pa ne vem v čem je problem. Je samo on rad komot al je to res težje za delat. Pa pravi še, da on sicer dela z vlakni, pri kameni volni pa vseeno dela z mrežo.

Pa rekel je še, da bo od sproti polagal dilatacijski trak, ker da potem lahko pride prenisko. Kako ste vi to počeli. Kakšne višine oz širine teh dilatacijsih trakov se dobijo?

Izolacije bova imela 6 cm + 5 estriha. Kako visok trak bi potem morala dat?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
jaz sem dal 8 EUR za 5 cm debel estrih (izolacija in njeno polaganje v njeni domeni) ostalo so naredili oni (torej delo + material)....torej 400 EUR za 50 kvadratov (narejeno v 3 urah...od tega uro in pol delo ostalo priprave in pospravljanje)

če ne gre za neko hudo kvadraturo najdi takega da bojo vse naredili oni..da ne boš (bosta) zmetala še par kubikov peska ter se nafurala betona - za 200 EUR razlike.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
ki je bil na ogledu je rekel, da če se le da ne bi delal z kameno volno, ker da se ne da narediti tako lepo, jaz pa imam v večini namen dat glih to, saj imam monta ploščo, ki zelo doni. Zdaj pa ne vem v čem je problem.

Meni so na kameni volni naredili v nulo!

Pa izolacijo (volno položita kar sama)...njemu preustia le izdelavo setriha. Ker so šlampasti pri polaganju da je joj!
Dilatacijski strak logično daš pri polaganju plošč.

Na monto (se pravi mansarda) dajta mirne duše volno (TS-P), v štuku kjer je betonska plata pa 'stiropor'.

Poraba materiala: 190 m2 x 0,05 m (višina) = 9,5 kubikov betona (torej nekje 9,5 x 1,5 = 14,3 ton materiala...kdo ga bo fural? vidva?).

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
če ne gre za neko hudo kvadraturo najdi takega da bojo vse naredili oni..da ne boš (bosta) zmetala še par kubikov peska ter se nafurala betona - za 200 EUR razlike.

Najprej je rekel 5 € za delo + material, potem ko sva omenila da bi dva lahko pomagala je rekel ceno 4,5 €. Drugače pa če je samo 100 € razlike je to za naju dovolj. Za ta denar dobiš kamion peska.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Poraba materiala: 190 m2 x 0,05 m (višina) = 9,5 kubikov betona (torej nekje 9,5 x 1,5 = 14,3 ton materiala...kdo ga bo fural? vidva?).

Po hiši naj bi ga furala mašina, edin pesek, cement ... v mašino je treba pa na roke not metat. Se prav to bi bla moja dva garača. Jaz bom seveda nadzorni.
tongue-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Pa je nujno dat na monto volno? Je taka razlika od stiroporja?

Meni doni edino v kuhinji in dnevni sobi, pa še to ne preveč.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Bi rad videl tistega garača, ki ni navajen metat peska v mešalec....
Crknili boste, oni pa vas ne bodo čakali v nedogled, da boste počivali.
Pa boben ni tako veliko kot pri navadnem mešalcu, je kar nekajkrat večji in 10 kubikov peska ni šala za zmetat....
tako da raje jim daj za delo, material pa sama kupita..

Mi ko smo betonirali na roke plato za garažo, smo skurili 7 kubikov betona, pa nas je delalo ene 7 kom celo dopoldne brez prestanka. Laufala sta dva mešalca pa stirje so metali v boben, pa smo bili crknjeni...

Nazadnje urejeno:

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
ne bomo šli v detajle....
evil.gif

beton za estrih ima veliko več cementa kot klasicen beton, tako da je treba za ene 10k kubikov peska 2-3 kubike cementa + vlakna

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Bi rad videl tistega garača, ki ni navajen metat peska v mešalec....
Crknili boste, oni pa vas ne bodo čakali v nedogled, da boste počivali.
Pa boben ni tako veliko kot pri navadnem mešalcu, je kar nekajkrat večji in 10 kubikov peska ni šala za zmetat....
tako da raje jim daj za delo, material pa sama kupita..

Mi ko smo betonirali na roke plato za garažo, smo skurili 7 kubikov betona, pa nas je delalo ene 7 kom celo dopoldne brez prestanka. Laufala sta dva mešalca pa stirje so metali v boben, pa smo bili crknjeni...

Ej, pa nismo mi mestne srajce. To bodo same prave kmečke roke, vajene štila. Sicer pa po zimskem spanju bo prav prišlo malo fiskulture.
grin1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Predračun za delavnico za 50m2 2900 €
crazy1.gif

S tem da stirodur bom položil sam, hidroizolacioja je že položena, tako da oni bi prišli beton našibali noter pa poglihal pa poračunal 3000 €
ne-ne-1.gif

p.s.

Z kakšnim materialom so ti znotraj stene naredili, ko imaš napisano da je že vse zmešano pa cena vreče če veš?

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Razlika v količini peska pri tebi in meni je kar precejšnja. Imam občutek da ti majstri kar nekaj na pamet govorijo.

Jst imam že zračunano za material... Mu pa zaupam glede tega, ker do zdej se še ni uštel za več kot pol kubika. Sem ga vprašal še zate in ko izvem ceno ti sporočim preko pm.